Moda

I muškarce i žene, i staro i mlado, nema koga moje torbice omiljenog mi brenda ne šarmiraju na prvi pogled

  • Iskreno najiskrenije, ne znam je li mi se ikada dogodilo da sam se negdje našla, a da nisam dobila barem nekoliko komplimenata na račun torbe koju nosim
  • Modeli koje imam u kolekciji jednako oduševljavaju i muškarce i žene, i djecu i odrasle, i toliko su posebni da će u trenu podići i najjednostavniji styling
  • Sve redom pripadaju brendu Vendula, prava su mala umjetnička djela i najslađe moguće osvježenje u moru modela koji jedni drugima nalikuju kao jaje jajetu

Da mi je samo jedan euro za svaki put kada je moj suprug nekome ispričao kako sam se zaljubila u brend imena Vendula, bila bih veoma bogata žena. Njegova priča redovito kreće čim netko s kime razgovaramo pokaže interes za neku od mojih torbi, a budući da baš nikada ne prolaze neopaženo, mislim da to dovoljno govori o tome koliko sam puta tu istu priču čula. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Ukratko, prije nekoliko smo godina s prijateljima šetali Cambridgeom i taman kada smo se spremali ušetati u pub koji se nalazio pred nama, par metara dalje sam u Ulici Bene't na broju 12 primijetila dućančić imena Podarok koji me svojim izlogom privukao poput magneta. U preslatko uređenom prostoru, jednom od onih u kojima je svaka stvarčica toliko slatka da je gotovo nemoguće odlučiti se za samo jednu, prodavale su se, između ostaloga, i torbe brenda Vendula s kojim sam se tada prvi puta susrela.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Kao veliki zaljubljenik u Božić i vječno dijete, odabrala sam torbu imena Toy Shop koja me podsjećala na one bajkovite trgovine igračkama iz božićnih filmova, a budući da je spomenuti model bio tek prvi u kolekciji koja je počela bujati svega nekoliko tjedana nakon toga i još nije stala, Matt se redovito šali kako je najskuplja piva u njegovom životu bila upravo ta koja se nije dogodila i kako bismo puno jeftinije prošli da smo uistinu završili u pubu, koliko god on i ostali Englezi iz naše družine mogli popiti. 

Možda vas zanima Vesele nijanse proljeća: Cipele i dodaci vedrih boja hit su ove sezone Rubrika Moda Moda

Šalu na stranu, Vendula je uistinu poseban brend s ponudom torbi kojima je nemoguće odoljeti. Iako brend posljednjih godina asortiman širi i na ostale komade poput nakita, pidžama, rokovnika i sličnih sitnica, upravo su torbe ono zbog čega iz obožavaju tisuće žena diljem svijeta. Iskreno najiskrenije, ne znam je li mi se ikada dogodilo da sam se negdje našla, a da nisam dobila barem nekoliko komplimenata na račun torbe koju nosim, najčešće popraćenih pitanjima gdje sam ju kupila. Modeli koje imam u kolekciji jednako oduševljavaju i muškarce i žene, i djecu i odrasle, i toliko su posebni da će u trenu podići i najjednostavniji styling. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Iako se u ponudi brenda mogu pronaći i nešto običnije torbe, klasičnijih oblika poput tote modela, moj odabir su gotovo pa bez iznimke takozvani 'boutique' stilovi, odnosno torbice koje dolaze u najneobičnijim oblicima. Pikado, boca šampanjca, razni kombiji i automobili, kantica za zalijevanje cvijeća i kućica na plaži samo su neki od njih, a među njih spadaju i moje najdraže torbice koje su ikada dizajnirali - kućica gljivica službenog imena 'A Midsummer Night's Dream Toadstool Bag' iz kolekcije Shakespeares Theatre te posljednja u kolekciji - kućica cvijet, službenog imena 'Fairy Village Petal House Bag'.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Nove kolekcije izlaze svakih nekoliko tjedana i sve torbe koje lansiraju proizvode se u ograničenom broju primjeraka te se nikada ne ponavljaju, a jednom kada se neki dizajn rasproda, moguće ga je nabaviti isključivo kod kolekcionara koji ga je voljan prodati. Srećom, Vendula ima toliko obožavatelja da ima Facebook stranicu na kojoj su okupljeni i gdje je moguće pronaći modele kojih već odavno nema u prodaji, očekivano, po nešto višim cijenama.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Svaka kolekcija ima određenu temu, veliki dio čine takozvani 'shopfront' dizajni odnosno pročelja raznih zgrada poput slastičarnice, cvjećarnice, prodavaonice ploča i sl. koja su sva redom prepuna detalja tipičnih za britansku arhitekturu, a svaku kolekciju čine torbe različitih veličina i stilova te nekoliko opcija novčanika istog dizajna. Sve torbe i novčanici izrađeni su od veganske kože, dolaze u žarko ružičastom dust bagu, a kvalitetu mogu potvrditi i pohvaliti iz osobnog iskustva.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Nažalost, nije ih moguće kupiti fizički u Hrvatskoj, ali ih ja redovito naručujem direktno s njihovog službenog webshopa i uvijek stignu u roku od nekoliko dana i što je još važnije, unatoč Brexitu, bez carine. Štoviše, za EU slanje je besplatno ukoliko je narudžba veća od 100 eura. Imaju i program vjernosti pa se svakom kupnjom nakon registracije skupljaju bodovi koji se kasnije mijenjaju za popuste, a starije se modele po sniženim cijenama može pronaći i outletu u sklopu webshopa. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott

Sve u svemu, Vendula torbe su puno više od torbi. Za mene su one prava mala umjetnička djela i najslađe moguće osvježenje u moru modela koji jedni drugima nalikuju kao jaje jajetu. Oduševit će svakoga tko voli neobične kreacije, a jedina mana im je što, kada ti jednom zapnu za oko, više ne daju mira*.

*Potvrdila ovisnica čija je kolekcija usporila s rastom tek privremeno, dok se ne pronađe više mjesta za nove modele.  

Možda vas zanima Torbe u novoj kolekciji Massimo Duttija izgledaju kao dizajnerske i ne znamo koju bismo prije kupile Rubrika Moda Moda
Photo: Mia Elliott

Komentari 0