Moda 21. siječnja 2014.

Hrvatska manekenka nosila reviju Christiana Diora

@ www.splashnews.com.

Na tjednu visoke mode u Parizu u ponedjeljak 20. siječnja predstavljena je kolekcija za proljeće modne kuće Christian Dior Couture, a veliku čast nošenja revije imala je i hrvatska manekenka Marija Janković iz modne agencije Talia Models.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

Mlada Zagrepčanka već je dugo ljubiteljica domaćih dizajnera, a sada je pod mentorstvom Tihane Harapin Zalepugin dospjela do svjetskih modnih pista. Prva revija je bila ni više ni manje nego za Christian Dior Haute Couture, a pariški tjedan visoke mode svojevrsna je manifestacija prikazivanja kreacija koje ćemo imati prilike vidjeti ubrzo na oskarovskom crvenom tepihu, pa je tako vrlo vjerojatno da će i haljina koju je nosila Marija biti toaleta neke od poznatih filmskih glumica.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

Sama kolekcija Rafa Simonsa ponovno je prikazala odličnu kombinaciju tehnike i psihologije za koju Simons uvijek naglašava koliko mu je bitna u poslu. Prozračnost i otvorenost materijala ovoga puta je kombinirana uz modernije elemente visoke mode poput prsluka na elegantnim haljinama i uz odijela od laganih materijala.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

Kako su se modeli na pisti izmjenjivali, tako je dolazilo do izražaja koliko svaki komad prati liniju tijela naglašavajući ženstvenost. Slojevi čiste svile u kombinaciji s platnenim detaljima, jednostavan dizajn uskih haljina koje su ukrašene popularnim točkicama, ali i avangardniji komadi prozirnih materijala naglašenih ušivenim šljokicama koje se presijavaju na svijetlu. Jedini komadi nakita koji su se našli u kolekciji bili su decentni lančići s mašnicom, a make up je bio kombiniran u neutralnim tonovima te uz klasičan crveni ruž.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

Modna kuća Dior ponovno je pokazala kako se unatoč klasičnom izričaju boli poigravati s modernijim detaljima i komadima i stoga ne sumnjamo kako će ova kolekcija biti jedna od traženijih za predstojeće crvene tepihe.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Komentari 0