Moda

"Europska Amazona" kao inspiracija za novu kolekciju modnog brenda Jet Lag

Hrvatski modni brend Jet Lag, dizajnerice Jasmine Arnautović, nadahnuće pronalazi u svjetskim destinacijama, a za kolekciju jesen – zima 2023., dizajnerica se nadahnula  divljom i egzotičnom Amazonom. Stoga je i lokacija za snimanje kampanje bio ornitološki rezervat „Veliki Pažut“ kod međimurske Donje Dubrave, koji je UNESCO proglasio dio rezervata biosfere „Amazon of Europe“.

 | Autor:

Netaknute prekrasne lokacije na Dravi i Muri, gdje prirodu oblikuju rijeke, vjetrovi i dabrovi koji svojim grickanjem ruše drveća, savršeno su se uklopile u kulisu kolekcije. Zaštitna lica su hrvatski top model Monika Galić iz agencije Talia model i gospođa Ruža Štefić, fotografova teta, koja je svojim karakterom i izgledom oduševila ekipu na snimanju i to joj je bilo prvo modno iskustvo.

Ljepote lica Tete Ruže slave životnu mudrost i težak rad, a to je dodatno pojačalo poruku brenda, a to je da moda ne poznaje granice, mjesta ni godine. Snimljena kolekcija sastoji se od atraktivnih i nosivih komada, kao što su jakne od umjetnog krzna sa naglašenim ramenima, lepršavih haljina sa stiliziranim životinjskim motivima, pletenih haljina sa naglašenim detaljem mašne, te hlača širokih nogavica.  Jasmina je za svoj brend „Jet Lag“ predstavila i svoju verziju „male crne haljine“ uz koju je model bio pas Vučko, koji je autohtona pasmina, poznata kao mali međimurski pas „Međi“.

 | Autor:

Kao kontrast svemu, ubačene su neonske boje i srebrne tkanine, a naušnice i narukvice izrađene su u tehnici 3D printanja. Fotografije kampanje potpisuje Goran Čižmešija, modele je šminkala Maša Mihaljčić, a frizure radila Jelena Gašparić iz frizerskog salona „Artico“. Ovo je fotografu bilo prvo snimanje nakon 20 godina u rodnom kraju, a i dizajnerica je rodom iz Čakovca, stoga je simbolika snimanja još naglašenija.

 | Autor:

 | Autor:

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0