Moda
1/13

Trendseterice vole ukrase za kosu

U posljednje vrijeme smo na brojnim društvenim događanjima imali prilike vidjeti brojne poznate dame s velikim ukrasima za kosu, ali i one manje poznate. Po čemu su upadljivi detalji toliko posebni i kako izraditi neke od njih popričali smo s dizajnericom Anamarijom Asanović i blogericom Victorijom Druško.

 | Autor: Goran Jakuš/PIXSELL i Goran Stanzl/PIXSELL Goran Jakuš/PIXSELL i Goran Stanzl/PIXSELL

Svakako se najviše pričalo o zanimljivim modnim detaljima tijekom nedavno održanih fashion weekova gdje je najviše pažnje plijenila Severina sa svojom krunom na glavi. Da ne bi postala monotona, pjevačica je počela izmjenjivati više modela kruna i time pokrenula pravi trend među ljubiteljicama mode. Naravno, nećemo pretjerivati i reći kako je Severina zaslužna za takav boom, ali čini se kao da je ohrabrila i brojne druge trendseterice, prvenstveno svojom Dolce & Gabbana krunom kakvu ima i pjevačica Katy Perry.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images i Borna Filić/PIXSELL Gulliver Image/Getty Images i Borna Filić/PIXSELL

Ipak, ovaj trend je vani već neko vrijeme iznimno popularan, a pri tome je pomogla i serija ''Tračerica'' u kojoj jedna od glavnih protagonistica krasi svoje frizure raznim rajfovima, mašnama i instalacijama na glavi. Pogledavši slike s crvenog tepiha, dolazimo do zaključka kako ipak dosta kasnimo za trendovima iz inozemstva gdje su ukrasi za kosu već duži niz godina jedan od esencijalnih modnih dodataka. Perje, čipka, dijamanti, mašne, cvijeće, sve je dozvoljeno. Ipak, najbitniji je način na koji se ovakvi ukrasi nose, a s time se slaže i dizajnerica Anamarija Asanović.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

''Ne bih rekla da kaskamo za svjetskim trendovima, već da nam treba da se opustimo. Osobno jako volim velike ukrase, jednostavno kao da mi je urođeno da mora biti upadljivo. Privatno nosim jako puno takvih detalja, od turbana pa do raznih instalacija. A ove sezone sam se s takvim detaljima odlučila poigrati i u kolekciji te sam dodala ogromno cvijeće na glave svojih modela. Ali, nije poanta samo staviti buket na glavu, već se treba znati takve stvari nositi i imati određeni stav. Kod mene je uvijek bilo- što upečatljivije, to bolje, ali u Hrvatskoj će vas još uvijek ljudi gledati kao da ste pomalo ludi ako imate cvjetni vijenac na glavi'', objašnjava Anamarija.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell

S Anamarijom se slaže i modna blogerica Victorija Druško koja se bavi izradom upravo cvjetnih tijara. S izradom ovih ukrasa počela je prije godinu i pol dana, a u izradi koristi umjetno, ali i pravo cvijeće. Najčešći motivi su ruže u svim nijansama i suncokreti, no kao vrlo kreativna osoba često eksperimentira s materijalima, teksturama i bojama.

 | Autor: Victorija Druško Victorija Druško

''Vrijeme izrade ovisi o modelu tražene tijare. Općenito je to nekoliko sati, ali kako sam perfekcionist, nekada i više. Tijare su traženi komadi i drago mi je što se djevojke ne boje biti drugačije od drugih. Puno upita dolazi izvan Hrvatske, a jednaka je potražnja i sada. Mnoge žene ih koriste kao glavne dodatke koji stavljaju točku na i outfitima, idealne su za ljetne festivale kao i za neke ozbiljnije prigode kao sto su vjenčanja i slično. U pripremi je i nova kolekcija za jesen/zimu kojoj se veselim i vjerujem da će unijeti razigranost na ulice'', izjavila je Victorija.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Iako je cvijeće jedan od najpopularnijih ukrasa tijekom svih godišnjih doba, s ovakvim detaljima si zaista možete dati oduška i poigrati se s raznim materijalima i uzorcima. Od rokerskih zakovica, velikih romantičnih mašni, avangardnih instalacija, a u posljednje vrijeme su dosta popularne i uši koje nalazimo na rajfovima, neobičnim kapama i šeširima. Mačje, mišje, pseće, kakve god odabrali, možete biti sigurni da ćete privlačiti pozornost i, ako ništa drugo, oraspoložiti ljude koje okružujete.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Domaće trendesterice još uvijek se nisu odlučile za ovakve životinjske detalje, ali cvijeće i krune su must have. Anamarijinu cvjetnu krunu bira Jelena Rozga uz crveni kompletić, dok se Lana Puljić odlučila za kombinaciju cvjetne tijare s mrežastim detaljem koji se izvrsno nadopunio uz ostatak eklektičnog stylinga.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell

Iskreno bismo voljeli vidjeti kako trend upadljivih ukrasa za kosu oživljava na našim prostorima i prestaje se ograničavati samo na floralne komade. Krune su polako, ali sigurno pronašle svoj put do glava trendseterica, ali jednako tako bilo bi lijepo vidjeti i neke drugačije, ali opet elegantne detalje. Bez obzira na to kasakamo li za trendovima ili ne, ne smijemo zaboraviti kako je moda igra i jednostavno je kao takvu treba prihvatiti. Odaberite detalje koji pašu vašem modnom izričaju, uskladite ih uz svoju osobnost i uživajte u igri.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Luka Stanzl/Pixsell

Komentari 0