Moda
Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf! Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf! Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf! Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf! Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf! Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf! Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf! 1/7

Hit boja dolazi iz hladnjaka: Nosi se senf!

Dizajneri su najavili, high street brendovi prihvatili - u mjesecima pred nama nosi se boja iz tube senfa

Ponekad nam se čini kako je odabiranje odjeće za posao rano ujutro najteža stvar na svijetu pa ne čudi što često posežemo za crno-bijelim kombinacijama s kojim neutralnim ili pastelnim dodatkom - s ovim spojem boja teško da možete pogriješiti. No dizajneri su za sezonu pred nama pripremili malo iznenađenje te popisu omiljenih nijansi poput boje pudera, bijele kave, lavande i devine dlake dodali i jednu inspiriranu začinom: boju senfa. Iskreno, žuta i njezine nijanse nisu baš najlaskavije među duginim bojama: ne pazite li na put, može učiniti da izgledate beživotno. Iako se na prvi pogled zagasita nijansa žute može činiti kao zahtjevna nijansa za kombiniranje, ova topla boja itekako je zahvalna, a ponestane li vam inspiracije, osvrnite se oko sebe: jesen je puna upravo njezinih varijacija.

 | Autor: Rex Rex Odlično se slaže sa smeđom, bojom crnog vina, tamnozelenom, ali i klasičnim komadima poput traper jakni, modrih sakoa i sivih hlača. S obzirom na to da se žuta nalazi na suprotnoj strani spektra boja od plave, njihov spoj najbliže je vizualnom savršenstvu pa se slobodno igrajte s različitim kombinacijama ovih dviju boja: tirkizna, ljubičasta i boja petroleja fantastično izgledaju sparene s toplinom žute. Kako je senf apsolutno “in”, pokazala je i prognoza Instituta Pantone koji ju je proglasio bojom ove jeseni te je opisao kao “začinjeniju, topliju žutu no prošlih sezona, neočekivana, ali često viđenom u apstraktnim i geometrijskim modnim dodacima na pistama”. Doista, u jesenskim kolekcijama bila je prisutna svugdje - od cjelokupnih outfita do printeva, ukrasa i senfastog accessoirea. Chloé je predstavio haljinu od tila sparenu s kožnatim čizmama iste boje, a Moschino se usredotočio na sitnice poput mašne ili detalja na haljini. Valentino se poigrao s delikatnijom stranom ove mračne žute pa ju je iskoristio za baršunaste haljine i ornamente, dok su sličnim putem krenuli Emilio Pucci i 3.1 Phillip Lim, koji je predstavio i baršunaste gležnjače boje senfa.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Roberto Cavalli i Jenny Packham krenuli su u smjeru visoke mode te se igrali toaletama s volanima, dok su Rodarte, Sportmax i Acne Studios senf koristili kao podlogu za jakne, kapute i balonere. Gucci je odabrao dlakavu interpretaciju u obliku bunde, a i koristio ju je za egzotične sunčane naočale i turbane, dok su Fendi, Balenciaga i Max Mara odlučili u senf umočiti svoje torbice. U slučaju da vam to nije dosta, Marc Jacobs je senf uspio ubaciti i u svoju gotičku kolekciju kroz krznene modne dodatke koji su reviji dali dašak svjetlosti. Kao savršene partnere senfu Pantone navodi boju bogate livade (sličnu smaragdnoj zelenoj), prašnjavog cedra (tamna ružičasta), toplu smeđu, jarku crvenu, boju kože morskih pasa (sivu), svijetloplavu te tamnoplavu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Fashionistice su već primijetile kako je ova nijansa zavladala high street trgovinama, no nažalost, ona ne odgovara svakom tonu kože - ako je vaša put svijetla, birajte tamniju boju senfa, dok maslinastoj puti više odgovaraju nježnije nijanse. Ako još očajavate u susretu s bojom senfa, potražite inspiraciju u prošlim sezonama: popularna je bila 2008., 2012., a neki vizionari su je još prošle jeseni koristili u svojim kolekcijama. Na koncu, sam Michael Kors obožava ovu nijansu: “Mislim da boja senfa ima urođenu toplinu, ona je neutralna, iako nije dosadna. Dobra investicija koju ćete nositi godinama ne moraju biti crne hlače ili bijela haljina”.

Photo: Rex

Komentari 0