Moda 26. listopada 2013.

Helena Šopar voli smeđe nijanse

Marko Lukunić/PIXSELL.
1/11

U subotu 26. listopada na zagrebačkom Velesajmu održana je posljednja večer Schwarzkopf Cro a Portera. Četvrte večeri ovoga modnog događaja svoje su kreacije izložili Teo P. za MAK, Sonja Lamut, Boris Pavlin, Twins by Begović & Štimac i Zigman. Brojna poznata lica su zauzela svoja mjesta u prvim redovima i sa zanimanjem pratili kreacije dizajnera. Neki od njih, poput poznatog Borisa Čavline, su nakon revija prokomentirali nove kolekcije hrvatskih dizajnera.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

Jedan od hrvatskih najtraženijih modela, Helena Šopar također je bila među posjetiteljima, a pažnju je privukla svojom kombinacijom nekoliko nijansi smeđe boje. Naime, Helena se odlučila za top bež nijanse ispod kojeg se nazire crno donje rublje te suknju dužine do koljena A kroja. Suknja sivo-plave boje također na sebi ima detalje u smeđoj i bež boji, a manekenka je čitav outfit zaokružila pomoću tamnijih čizama i velike torbe s potpisom Kristine Bradač. Poznato je kako je smeđa boja dosta zahtjevna za kombiniranje, a na ovoj kombinaciji se i vidi zašto. Previše nijansi daje konačni dojam razbacanog i pomalo nedovršenog stylinga koji bi izgledao bolje uz nježniju obuću ili drugačiji gornji dio.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

Na završnu večer je stigla i voditeljica Edita Misirić koja je došla podržati Borisa Pavlina s kojim već dulje vrijeme surađuje. Edita se za ovu priliku poigrala svojim outfitom i podsjetila na neka prošla vremena. Retro kombinacija spojila je midi suknju visokog struka ukrašenu svjetlucavim detaljima i cvjetovima te bijelu košulju s narančastim točkicama. Nude salonke su se odlično uklopile, dok je završni retro detalj bila jarko žuta marama zavezana oko vrata. Iako je moglo bez marame, voditeljica je izgledala odlično i kao da se dobro osjeća u ovom outfitu.

 | Autor: Goran Matijašec Goran Matijašec Među brojnim muškim posjetiteljima našli su se i Luka Grubišić, Borut Mihalić, ali i Boris Čavlina. Vizažist i umjetnički direktor tvornice Gotha u Italiji iskoristio je kratak boravak u Hrvatskoj kako bi posjetio revije naših dizajnera. Oduševio ga je rad Tea Perića za MAK čiju kolekciju smatra svojevrsnom poezijom i iznimno intelektualnim radom, dok ga je na drugačiji način iznenadio Juraj Zigman. 

''Revija je započela u stilu Alexandera McQueena, a i ostala je u tom stilu. Ne bih želio diskreditirati dizajnera i ne znam je li mu to bila inspiracija ili homage. Vidim trud i jako lijepu izradu te poznavanje ženskog tijela i fantastičnu konstrukciju kreacija, a to jako cijenim. U svakom slučaju ostavlja dojam i mislim da kolekcija vrijedi biti nošena. S druge strane, nisam siguran koliko je originalna. Preblizu mi je stvarima koje su napravljene i koje su napisale svoju povijest, a ovdje vidim Alexandera McQueena s kolekcijom iz 2006. godine, ali vjerujem da će Juraj kroz godine kreirati svoj vlastiti vokabular'', izjavio je Boris.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

Problema s modnim vokabularom svakako nema Anita Dujić Veljača koja je jednostavnu kombinaciju upotpunila uz zanimljiv kaput. Upadljiva žuta boja i jedan sivi rukav te krzneni detalji na rubovima rukava odlično se nadovezuju na jednostavnu liniju kaputa dizajnerice Sonje Lamut. Također, podignuta kosa i bogate šiške dali su točku na i ovom interesantnom stylingu koji se odlično uklopio u završnu večer Schwarzkopf Cro a Portera.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

Silva Stojanović, poznata hrvatska vizažistica i vlasnica make up studija Ministry of Beauty popratila je revije u društvu Ivice Klarića i urednice Jasne Duspare. Silva je odabrala sive tonove koje je razbila trendi nijansama boje vina. Robusne cipele s debelom petom i zanimljiva torba podignule su styling, baš kao i upečatljiva marama u jesenskim nijansama. Frizura s oštrim šiškama odlično je zaokružila look baš kao i crveni ruž na usnama.

U galeriji detaljnije pogledajte tko je sve posjetio posljednju večer Schwarzkopf Cro a Portera...

Komentari 0