Moda

Haljine za hrvatske missice stvarno su nas zatekle. Tebe?

Posljednjih dana društvene mreže gore zbog nacionalnih haljina koje će na izborima ljepote nositi Tihana Babij, Miss Supranational Hrvatske, te Ivana Mudnić Dujmina, aktualna Miss Hrvatske. Nažalost, i mi se možemo zapitati samo - koja je gora?

U sezoni smo izbora ljepote. Da, da, ni mi se nismo sjetili toga, ali stiglo je vrijeme na kojima će naše aktualne missice - Tihana Babij, Miss Supranational Hrvatske, te Ivana Mudnić Dujmina, aktualna Miss Hrvatske - predstavljati našu zemlju na svjetskim izborima. Ovih dana svjetlo dana ugledale su njihove ''nacionalne'' haljine koje će nositi tijekom izbora. Tihana Babij, koja će Hrvatsku predstavljati u Poljskoj, fotografirana je u palači Dverce, a nosi dizajn Mirsade Jureša. Bijela haljina navodno je inspirirana domovinom. Riječ je zapravo o bijelom bodiju s gornjim dijelom urešenim zlatnim hrvatskim grbom. Uz plašt koji potom kreće od struka, malo nas podsjeća na Superženu u bijelom. Ako ti se učinilo da je ovo premalo zlata, haljina ima i zlatni rub u obliku hrvatskog pletera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modni nakit MaYa (@maya_handmadejewelry) on

Naravno, uz nacionalnu haljinu dolazi i kruna koju je izradila Marijana Petrović. Kruna je napravljena od replike zlatnih slavonskih dukata i zlatnog klasja. ''Iako je poznato da se dukati nose oko vrata ili ušivaju u narodne nošnje, za ovu prigodu odlučila sam ih staviti Tihani na glavu jer se traže stilizirane verzije nacionalnih obilježja koja istodobno moraju biti i atraktivna...''  piše na Facebook profilu dizajnerice nakita. Poruke ove haljine većini je ostala nejasna i svoje su nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama. ''Bože sačuvaj, koma. K'o da pelene ima ispod plašta.'' - piše nezadovoljna čitateljica, dok drugi smatraju kako ovo uopće nije brendiranje, već silovanje simbola Hrvatske. ''Predstavlja ''golu Hrvatsku'' - našalio se jedan obožavatelj, ali većina zapravo suosjeća s djevojkom koja mora prošetati u ''bapskim gaćama'', kako kažu komentatori. Nasreću ili nažalost, u Tihana Babij u svojim mukama nije sama. Društvo joj pravi aktualna Miss Hrvatske, Ivana Mudnić Dujmina. Ona je već otuputovala u Kinu da bi predstavljala Hrvatsku na Izboru za Miss Svijeta. I njena haljina je, blago rečeno, šokantna. 

Za nju nam neće trebati toliko mnogo riječi. Dovoljno je zamisliti bilo koju navijačicu hrvatske reprezentacije u poprilično oskudnoj kockastoj haljini. I to je zapravo - sve. Da, i malo se širi od struka prema dolje. Za dizajn njene haljine zaslužan je Ivica Skoko, a kostim je nazvao ''Ponos Hrvatske''. 

Uz kratku haljinu, Ivana nosi i hrpu dukata stiliziranih u ogrlicu. A dobrom dijelu publike opet je promaknula poanta. ''K'o da ide na navijanje utakmice u nekom lošem kafiću. '' - piše čitateljica koja je pobrala hrpu lajkova na društvenim mrežama. Na koncu nam preostaje samo da tebe pitamo - Koja je gora?

 

 

Photo: MISS7/PIXSELL

Komentari 0