Moda
Mango haljina s plaštom

Haljina iz Manga s plaštom idealna je za svečane prilike, sličnu su nosile Meghan Markle i Gwyneth Paltrow

  • Haljine s plaštom posebni su modeli koji nisu najčešći izbor među svečanom odjećom, no upravo zbog toga što ih ne viđamo često, izazovu efekt oduševljenja
  • Još 2012. na dodjelu Oscara Gwyneth Paltrow nosila je dugu bijelu haljinu s plaštom, a nekoliko godina kasnije taj je stil nekoliko puta nosila i Meghan Markle
  • Predivan model haljine s plaštom i nježnoj žutoj boji pronašle smo u Mangu

Haljine s plaštom jednostavan su način da postignemo dramatičan efekt kod svečanog outfita. Jednostavan kroj koji većinom prati liniju tijela ili slobodno pada nadopunjen je s dodatkom dužeg ili kraćeg plašta, ovisno o modelu, koji može poslužiti kao ukrasni dodatak, ali može nadomjestiti i jaknu ili šal koji bismo inače nosile preko haljine, ako je to potrebno.

Haljine s plaštom, iako ne često, već su godinama prisutne na modnoj sceni i brojni modni dizajneri uvrstili su ih u svoje kolekcije, a brojne slavne osobe odučile nositi baš ovaj model.

Gwyneth Paltrow | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Gwyneth Paltrow

Na dodjeli Oscara 2012. elegantnu bijelu Tom Ford haljinu s plaštom nosila je Gwyneth Paltrow te popularizirala model među celebrityjima. Haljina blagog pada imala je dugačak plašt do poda i asimetrični izrez na dekolteu.

Osim brojnih celebrityja, haljine s plaštom vole nositi i pripadnice kraljevskih obitelji pa je tako Meghan Markle u više navrata nosila maksi modele haljina s plaštom, a midi dizajn s potpisom Stelle McCartney, ponovila je čak dvaput. Tamnoplavu verziju nosila je na proslavi rođendana kraljice Elizabete II., 2018., dok je crnu verziju simbolično odjenula prošle godine za kraljičin sprovod

Jednostavne, a efektne haljine s plaštom uvijek su upečatljiv dio outfita, a model haljine iz Manga podsjetio nas je na ove predivne kreacije koje su nosile Gwyneth i Meghan.

Možda vas zanima Set koji čine kardigan i top iz Manga savršen je za opušten, a stylish outfit Rubrika Moda Moda

Predivna haljina s plaštom od lepršavog materijala dio je Mangove nove Ramadan kolekcije, a dugu maksi haljinu krasi jednako dugačak plašt od istog materijala koji prekriva ramena i blago pada. Jednostavan okrugli ovratnik dodaje na eleganciji te nam se čini savršenim izborom za svečane prigode kojih će s toplijim vremenom biti sve više.

Mango haljina s plaštom | Autor: Mango outlet Mango outlet haljina s plaštom i prorezima na rukavima, (59,99 eur) Mango haljina s plaštom | Autor: Mango outlet Mango outlet haljina s plaštom i prorezima na rukavima, (59,99 eur)

Haljina je online i u Mango trgovinama dostupna po cijeni od 59,99 eura.

Mango kožna jakna Možda vas zanima Bomberica, ali od kože - ovu trendy jaknu iz Manga želimo nositi cijelo proljeće, i dulje Rubrika Moda Moda
Photo: Mango outlet

Komentari 0