Moda 20. svibnja 2015.

Grubić design - nakit koji obožava Josipa Lisac

Privatno.
1/108

Grubić design nije samo sinonim za nakit inspiriran bogatim povijesnim razdobljima, nego i za obiteljski posao koji postoji već gotovo tri desetljeća. Svoje radove izlažu u galerijama na Cresu, Novalji, Pagu i u Zagrebu, dok ih njihovi inozemni partneri predstavljaju u Njemačkoj i Španjolskoj. Ovaj nakit rado nosi i jedna od najinspirativnijih pojava na našoj glazbenoj sceni - Josipa Lisac. Kao Josipa i ovaj je nakit posve unikatan te za cilj ima poslati određenu poruku. Dakle, ne radi se samo o modnim dodacima kao pukim estetskim oblicima, nego i o sredstvu pomoću kojeg pričamo tko smo. Na temu njihovog nakita popričali smo s obitelji Grubić.

Koliko dugo postoji vaš brend?

Grubić design je nedavno obilježio 25 godina rada, uskoro 28 godina u dizajnu nakita.

 | Autor: Privatno Privatno

Koliko kolekcija imate iza sebe i koja je osnovna poveznica između njih?

Postoje brojne kolekcije koje su stalno prisutne u našem dizajnu, ali i one koje se nalaze u redu čekanja. Prednost je što smo održali svevremenski koncept i sve što izlazi iz našeg studia dugotrajno je. Prepoznatljivim dizajnom uživamo u potpunoj slobodi, stvarajući nebrojene kolekcije inspirirane bogatim povijesnim razdobljima, od rubnih dijelova društva do velikih vladara. Bez postavljenih granica svjedočimo prepoznavanju i razotkrivanju osobnosti u različitim kulturama, gdje se oslikava sva ljepota i različitost društva od nepisanih društvenih normi. Tako su kroz različite materijale, uvijek prisutne kolekcije: Stari Rim, Elizabeta I, Tri generacije sakralnih motiva, Tradicija i nasljeđe, Aristokracija, Urbani ratnici, od ulične mode do ekstravagancije...

 | Autor: Privatno Privatno

Koju poruku odašilje vaš nakit?

Nakit kroz dodir slijedi svaki pokret. Svojim stylingom svaki lik prenosi određenu poruku. Našim dizajnom želimo zadovoljiti sve ukuse i stilove, ne robujemo hirovitim modnim kretanjima. Svakom klijentu nudimo rješenje i ishod je uvijek obostrano zadovoljstvo.

Kakve materijale preferirate u svom radu?

Dostupnost materijala je fantastična i sve veći izazov nama kao dizajnerima. Ne ograničavamo se na jednu vrstu materijala i jedan stil. Ipak, najčešće koristimo kovine i različite lance u kompoziciji s kožom, poludragim kamenjem i staklenim perlama. Iz posebnosti prema unikatnosti...

 | Autor: Privatno Privatno

Koja povijesna razdoblja vas poglavito inspiriraju u radu i zašto?

To je Stari Rim - snažna kolekcija s komadima nakita poput različitih štitova, kožnih ovratnika, različitih kovina, lanaca i medaljona - razderotine na metalu kao posljedica borbe. Snaga i moć vladara, hijerarhija unutar zatvorenog grada, od prosjaka do vladara.

Kako se Josipa Lisac zaljubila u vaš nakit?

Grubići su oduvijek Josipini veliki fanovi. Josipa Lisac je istančanog ukusa do savršenstva...Nisu joj potrebni stilisti i način kako se predstavlja za nas je uvijek bio i inspiracija, njezina posebnost. Razmjenom ideja uvijek iznalazimo nekoliko rješenja i Josipa  to voli nositi. Svakako uživamo u jednoj takvoj suradnji.

 | Autor: Privatno Privatno

Kakvi su žena i muškarac koji nose vaš nakit?

To je kao nekakvo premještanje likova iz prošlosti u današnje vrijeme ili kako bi oni izgledali u budućnosti. To je kreativan labirint pun izazova. Bezbroj ideja i sve ostvarive. I sami klijenti su inspirativni, tako da pored tako širokih kolekcija izrađujemo nakit kakav smo zajedno dogovorili, donose nam odjeću, mi ponudimo nekoliko rješenja i to je obostrana sreća! Naše galerije U Zagrebu, Cresu i Pagu posjećuju turisti iz čitavog svijeta i zanimljivo je promatrati i uspoređivati različite interese, gdje su granice, predrasude. Kroz kontakte naši kupci postaju i prijatelji, javljaju se mailovima i preko društvenih mreža, prosljeđuju fotografije, vraćaju se...

 | Autor: Privatno Privatno

Kako izgleda proces izrade i koliko traje?

Svaki komad nakita nastaje iz crteža, bilješki kako bi sačuvali ideju. Neke stvari nastaju odmah uz dobru pripremu, dok neke čekaju pravi trenutak i primjeren materijal za izradu.

Čime se još bavite, osim izradom rukotvorina?

Pored izrade nakita, okupirani smo vođenjem vlastitih galerija u kojima održavamo prepoznatljiv stil i ugođaj. Antikni namještaj, različite instalacije, odabrana glazba, aroma lampe, svijeće, poseban ugođaj gdje uživamo s klijentima.

 | Autor: Privatno Privatno

Kakav vam je profil dosadašnjih kupaca i koja vam je ciljana publika?

Kod naših klijenata, dizajnom i cijenom želimo zadovoljiti mlađu populaciju i dopustiti im da uživaju u eksperimentiraju s nakitom i formiranjem nekakvog stila.

Koji su vam omiljeni motivi u izradi vaših komada?

Kod pojedinih komada nakita izbjegavamo simetriju, metale dorađujemo patinom kako bi se izbjegao sjaj i dobi efekt antiknog. Kontrast stvaramo kroz različite kompozicije, boje i oblike. Naš prepoznatljiv motiv su nepravilne kovane karike koje koristimo u gotovo svim kolekcijama.

 | Autor: Privatno Privatno

Koji vam je najtraženiji komad?

Favorit komadi nakita se mijenjaju iz dana u dan i nema posebnih pravila - svaki komad nakita je nosiv i rješava više odjevnih kombinacija, to olakšava odabir klijentima...

Budući planovi?

Tokom ljetnih mjeseci kada imamo puno obaveza u turizmu, istovremeno pripremamo novu kolekciju nakita koja ima radni naslov Kapsula budućnosti. Svaka kolekcija nastaje kroz zamišljenu priču, ispričat ćemo uskoro i ovu!!

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0