Moda

Givenchyjeva pročišćena kolekcija

Pariški modni tjedan je i u nedjelju 29. rujna predstavio vodeće kolekcije za proljeće/ljeto 2014., a najviše je iznenadio Riccardo Tisci za modnu kuću Givenchy. Poznat po kombinacijama neobičnih tekstura i upadljivim uzorcima, novom kolekcijom iznenadio je uz drugačiju vrstu estetike.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Tisci je jedan od najpopularnijih modnih dizajnera današnjice, a njegove vjerne obožavatelje lako raspoznajemo po majicama i trenirkama s grafičkim aplikacijama. Ipak, za iduću sezonu je odabrao pročišćeniji i smireniji dizajn za koji je inspiraciju pronašao u Japanu i Africi.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Utjecaj kimona najbolje se vidi na košuljama i jaknama s iskrivljenim reverima, zvonastim rukavima i igrom matiranih i sjajnih materijala. Također, odijela koja kombiniraju jaknu i hlače izgledaju kao elegantni ogrtač i svilena pidžama, čime je očigledno želio postići efekt pročišćenog i jednostavnog, ali udobnog i oku lijepog dizajna. 

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images,Pixsell, Davor Puklavec/Pixsell Gulliver Image/Getty Images,Pixsell, Davor Puklavec/Pixsell

Zemljane boje prevladavale su kolekcijom, najviše smeđa, crna i siva, ali bilo je i šarenih detalja u vidu izvezenih perlica inspiriranih afričkim plemenima. Haljine su nošene na različite načine poput vezanja oko vrata, jako naglašenog struka, dubokog dekoltea. Dodatno su ukrašene širokim kožnim remenima, jednako u struku, ali i umjesto naramenica.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Jednostavnost se nastavila i kod cipela, pa Tisci predlaže jednostavne sandale sa širokim remenima i ravnih potplata za iduću sezonu. Slobodno možemo zaključiti kako je Tisci otišao u jednom sasvimnovom i drugačijem smjeru od dosadašnjega, ali je i dalje ostao vjeran sebi i svojem viđenju ženstvenosti i senzualnosti.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Gulliver Image/Getty Images

Komentari 0