Moda

Gisele je jela hamburger, a Chrissy radila u trgovini: Kako su otkrivene poznate manekenke

I dok su se neke već od malih nogu bavile manekenstvom, druge nikada uopće nisu ni razmišljale o toj karijeri

Cara Delevingne

 | Autor: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
"Najbolja sam prijateljica s Genevieve Garner, kćeri Sarah Doukas (direktorica agencije Storm Model Management) od svoje pete godine. Sarah me primijetila kada je došla u našu školu, pa nas je Genevieve upoznala. Nikad prije nisam razmišljala o karijeri modela i onda se samo dogodila." izjavila je za The Telegraph.

Karlie Kloss

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com
Puno prije nego je kročila na najveće svjetske modne piste, Karlie je bila manekenka na humanitarnoj reviji u svom rodnom gradu. Tek kada joj je bilo 15, debitirala je na reviji Calvin Kleina. "Otkrili su me kada sam imala 13 godina u shopping centru. Do tada se nikada nisam vozila u zrakoplovu, a sada mi je to smiješno, jer gotovo da živim u njima." rekla je u intervjuu za CBS.

Alessandra Ambrosio

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com
Kada joj je bilo 12 godina, Alessandra je u Brazilu krenula na tečaj za modele. Od tada je počela ići na natjecanja, a kada joj je bilo 14, ušla je u finale izbora za "Elite Model Look".

Miranda Kerr

 | Autor: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Mirandu su prvi put uočili s 13 godina, kada je na natjecanju izabrana kao model za časopis Dolly. Nakon toga se preselila u Brisbane gdje je završila školu i započela manekensku karijeru.

Gisele Bundchen

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images
Najplaćenija manekenka na svijetu otkrivena je za vrijeme shoppinga u Sao Paolu. A s obzirom na njenu zanosnu figuru, teško je i povjerovati da je, kada su ju prijetili, jela Big Mac.

Naomi Campbell

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images
Naomi je imala 15 kada ju je uočio skaut iz agencije Pennington Models. Tada su ju poslali na njeno prvo snimanja, za britanski Elle.

Lily Aldridge

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell
Kada su ju otkrili, Aldridge je imala 16 godina i bila je na školskom karnevalu. Njen prvi posao bio je za brend Abercrombie & Fitch.

Chrissy Teigen

 | Autor: Getty Images Getty Images
Njena popularnost dosegla je vrhunac nakon što je pozirala za časopis Sports Illustrated, ali Chrissy je prvi put uočena u surferskoj trgovini, gdje je radila. Na prvi je mislila da ju netko zafrkava. "Za nekoga tako nesigurnog poput mene to nije zvučalo stvarno,", rekla je za časopis Vegas.

Rosie Huntington-Whiteley

 | Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL John Stillwell/Press Association/PIXSELL
"Htjela sam dizajnirati odjeću još od malih nogu, a tako sam i dospjela u manekenske vode." Izjavila je za Telegraph.

Photo: Getty Images

Komentari 0