Moda

Genijalni trikovi za čišćenje sandala od brušene kože

Kupila si prekrasne nove cipele od brušene kože i nosiš ih uz svaki outfit koji ti padne na pamet, ali nažalost već imaju i mrlje koje to dokazuju...

Otkriti najbolji način kako brzo i efikasno očistiti cipele od brušene kože zna biti pravi mali podvig. I dok su neki drugi materijali puno zahvalniji što se tiče čišćenja, brušenu kožu nije tako lako održavati. Postoji nekoliko različitih metoda koje preporučujemo, a jedna od njih je i potpuno besplatna! Želiš vratiti malo života u svoje omiljene cipele ili tenisice? U nastavku donosimo najbolje trikove za njihovo čišćenje...

Trik br.1

Možda i najbolji savjet koji ti možemo dati ustvari ima veze sa zaštitom prije nošenja. Nanesi sprej za zaštitu od mrlja prije prvog nošenja tako da koža može što duže zadržati svoj oblik, boju i ostati duže očuvana. 

 

checked in, shoes off

Objavu dijeli Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

Trik br.2

Ako do sad nisi znala - obična gumica za brisanje će dosta dobro očistiti sve manje mrlje s tvojih omiljenih cipela od brušene kože. Sve što trebaš je nježno "obrisati" odnosno istrljati mrlju s cipela i ukloniti nastale mrvice.

Trik br.3

Pomaže i alkoholni ocat! Prije samog čišćenja, predlažemo da ipak provjeriš na nekom skrivenom mjestu pored potplata hoće li ocat ostaviti mrlju na tvojim cipelama. Ako kapljica ne ostavi mrlju, slobodno nastavi s postupkom. Pamučnom krpicom namočenom u ocat nježno tapkaj po mrlji dok ju ne prekriješ, ostavi da se osuši te prebriši mjesto suhom krpom. 

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta? 

Photo: None

Komentari 0