Moda

Gdje su danas neke od poznatih hrvatskih misica?

Sjećamo se izbora za Miss Hrvatske 1990-ih i ranih 2000-tih. Tad smo s nestrpljenjem čekali prijenos da vidimo koja će naša djevojka biti izabrana najljepšom i predstavljati nas u svijetu. Istražili smo gdje su neke od njih danas

Mislim da nema puno onih koji se ne sjećaju slavnog odgovora Fani Čapalije - '' It's OK''. Bilo je to ranih devedesetih godina i tad smo napetno pratili izbore za Miss Hrvatske. Tih godina su i naše ljepotice osvajale visoka mjesta na svjetskih izborima. Danas je pak  zanimanje za aktualne izbore splasnulo. Iskreno ni ne znam koje su naše ljepotice pobijedile zadnjih desetak godina. No, vratimo se djevojkama s početka. Istražili smo gdje su one danas i čime se bave. 


BRANKA KRSTULOVIĆ

Tada Branka Bebić, 1994. godine je na svjetskom izboru za miss ponijela titulu Miss Europe. Osim te titule ostala je i zapamćena po tome što je prije odgovora na pitanje rekla da želi pozdraviti svoju zemlju koja je tad bila u ratu. Njena izjava je naišla na veliki pljesak. Prekrasna Branka ostvarila je uspješnu karijeru modela, te je kasnije postala i uspješna poslovna žene. Danas 43-godišnja Branka osim uspješne karijere je i supruga te majka trojice sinova.

 | Autor: Dalibor Urukalović /PIXSELL Dalibor Urukalović /PIXSELL
 


ANICA KOVAČ

Anica je jedna od najpoznatijih manekenki i naša najuspješnija misica. Pod djevojačkim prezimenom Martinović 1995. godine, pobijedila je na izboru za Miss Hrvatske. Na svjetskom izboru u Južnoafričkoj Republici uspjelo joj je ono što nije nijednoj misici prije, a ni poslije - osvojila je titulu prve pratilje. Također, haljina Branke Donassy koju je nosila na izboru proglašena je najljepšom. Ova uvijek nasmijana ljepotica i danas bi mogla prošetati pistama.  Anica Kovač (42) danas živi povučenim obiteljskim životom, u braku je s poznatim nogometašem Robertom Kovačem i imaju troje djece. 
 

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL



Možda vas zanima Gdje su i što danas rade slavni supermodeli Rubrika Moda Moda


 

VANJA RUPENA

Vanja Rupena (40) pobijedila je na izboru za Miss Hrvatske 1996. godine. Nakon izbora, Vanja se preselila u Italiju u kojoj i danas živi. Vlasnica je svoje modeling agencije, voditeljica, a i danas ponekad snima reklame. Prije nekoliko godina vratila se nakratko u Hrvatsku kao voditeljica reality showa 'Hrvatski Top Model?. U braku je te je majka jednog sina. Za ovu ljepoticu vrijeme kao da je stalo, pa i danas može stajati uz bok mlađim kolegicama.

 

MARTINA NOVOSEL

Prelijepa Martina titulu je ponijela 1997. godine. Ova 37-godišnjakinja je jedna od missica koje se najmanje pojavljivala na društvenim događanjima i u medijima. Martina se nakon izbora posvetila školovanju te diplomirala ekonomiju. Nedavno se rastala od Ante Todorića, s kojim je bila 15 godina u braku i s kojim je dobila troje djece te živi prilično povučeno. 

 | Autor: Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL


Možda vas zanima Vogue revolucija – sasvim neretuširane fotografije modela Rubrika Life&style Life&style


 

IVANA PETKOVIĆ

Danas Ivana Petković Čevra osvojila je titulu Miss Hrvatske 1999. godine te je na svjetskom izboru osvojila 7. mjesto. Diplomirala je ekonomiju, imala je svoju foto-produkcijsku agenciju, a nakon niza edukacija već više od 7 godina radi u internacionalnoj kozmetičkoj kompaniji kao voditeljica odnosa s javnošću i community menadžerica. Lijepa 37-godišnjakinja je u braku i majka je dječaka i djevojčice. 

 

 

RAJNA RAGUŽ

Rajna je ponijela titulu Miss Hrvatske 2001. godine, ali se ipak više posvetila fakultetu i drugim interesima. Diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, a kroz mankenstvo zaljubila se i u fotografiju koja joj je postala profesija. Rajna damas ima 34, a osim karijere fotografkinje u kojoj briljira, supruga je i majka dvoje djece.

 

A post shared by Rajna•Raguž (@rajna_photo) on

 

IVANA ERGIĆ

Ivana je ostala zapamćena kao naša jedina missica s kratkom kosom. Prekrasna Vodičanka je odmah osvojila publiku i ponijela titulu Miss Hrvatske 2006. godine. Bila je manekenka, a danas ima 31 i bavi se proizvodnjom personaliziranih lampi te uživa u volontiranju u udruzi gluposlijepih osoba te živi mirnim, povučenim životom. 

 

A post shared by Ivana Ergic (@ivannna) on

Photo: Davor Puklavec/Pixsell
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sanja1862

    Ivana Ergić" ...uživa u volontiranju u udruzi gluposlijepih osoba... " Zanima me kakva je to udruga GLUPOSLIJEPIH osoba ?