Moda
Filia nova kolekcija

Filia kolekcija: baš nam se svidjela vjenčanica koja podsjeća na ikoničnu haljinu Marilyn Monroe

  • Anamarija Filipović-Srhoj predstavila je kolekciju svog brenda Filia za predstojeću jesen i zimu u kojoj smo pronašli nekoliko zanimljivih komada koji su nam se baš svidjeli
  • Donosi ženstvene krojeve nosive u brojnim prilikama i na različite načine, izrađene od prirodnih materijala
  • Brend po prvi puta donosi i bridal kolekciju, a jedna nas se vjenčanica posebno dojmila

Talentirana modna dizajnerica i kostimografkinja, Dubrovkinja Anamarija Filipović-Srhoj, prije nešto više od godinu dana krenula je ispisivati modnu priču svog brenda Filia, od prvog dana odlučna u namjeri da potiče ručnu izradu, istražuje i promiče bogatstvo hrvatskog narodnog ornamenta u kombinaciji sa suvremenim trendovima i potrebama moderne žene, pretačući ostavštinu naših predaka u suvremene kreacije brenda.

Filia nova kolekcija | Autor: Filia/Petra Mikšik Filia/Petra Mikšik

Poštujući načela održive mode, funkcionalnosti i visoke estetike, predstavila je novu kolekciju koju čine isključivo komadi izrađeni od prirodnih materijala poput pamuka, lana, kože i svile, a svaki komad dizajniran je i skrojen na način da naglašava žensku siluetu pa kolekcijom dominiraju hlače visokog struka, ženstvene haljine i strogo krojeni korzeti izrađeni od kože koji su nam se posebno svidjeli.

Filia nova kolekcija | Autor: Filia/Petra Mikšik Filia/Petra Mikšik

Osim što se mogu nositi samostalno, korzete je moguće kombinirati i s košuljama u hladnijim danima, a jednako zanimljivo izgledaju  ispod sakoa, u kombinaciji s vunenim hlačama i suknjama visokog struka pa čak i nošeni preko lepršavih svilenih haljina. 

Uz kolekciju za predstojeću jesen i zimu, brend je po prvi puta predstavio i bridal kolekciju koja osim vjenčanica donosi i svečane haljine za posebne prilike izrađene od prirodnih materijala poput svile, svilenog tafta i muslina.

Filia nova kolekcija | Autor: Filia/Petra Mikšik Filia/Petra Mikšik

Posebno nam se svidjela kratka vjenčanica od svilenog tafta s predimenzioniranom mašnom u ulozi šlepa kao moderna interpretacija ikonske ružičaste haljine kojom je Marilyn Monroe pjevajući 'Diamonds Are a Girl's Best Friend' u filmu 'Muškarci više vole plavuše' ispisala dijelić modne povijesti.

Filia nova kolekcija | Autor: Filia/Petra Mikšik Filia/Petra Mikšik

Zanimljivo, drugačije i više no dovoljno upečatljivo da nas zaintrigira toliko da jedva čekamo vidjeti sve što će osvanuti u idućim, uopće ne sumnjamo, jednako divnim nadolazećim kolekcijama.

Photo: Filia/Petra Mikšik

Komentari 0