Moda
Aleksandra Dojčinović na otovrenju svog novog dućana

Fashionistice pozor: dizajnerica Aleksandra Dojčinović otvorila je novi ekskluzivni dućan u centru Zagreba

  • Najpoznatija ulica u Zagrebu, Ilica, jučer je postala bogatija za još jedan butik i to vrlo luksuzan
  • Nagrađivana dizajnerica Aleksandra Dojčinović ondje je na broju 15, u nekadašnjem prostoru kultne kavane i slastičarnice Kraš, otvorila novu trgovinu
  • Trgovina se proteže na 270 kvadratnih metara, a prostor je uredio arhitekt Ante Vrban

Zagrebačka je Ilica od jučer postala bogatija za jedan novi prostor, a vjerujemo kako će sve zaljubljenice u modu, s naglaskom na domaću, biti oduševljene. Naime, modna dizajnerica i nagrađivana hrvatska poduzetnica novije generacije, Aleksandra Dojčinović, otvorila je u strogom centru Zagreba novi butik svog brenda Lei Lou koji na hrvatskom i međunarodnom tržištu uspješno posluje već gotovo petnaest godina. Ovaj je hvalevrijedan pothvat u postpandemijsko vrijeme od velike važnosti za domaće poduzetništvo, a sama Dojčinović ne krije koliko je ponosna na projekt koji je sa timom suradnika realizirala u manje od mjesec dana.

Na adresi nekoć omiljene kavane i slastičarnice Kraš u Ilici 15 danas se na čak 270 kvadrata prostire Aleksandrina modna oaza, a luksuzno uređen interijer, u kojem prevladavaju siva, bijela i zlatna, dodatnu prostranost i dubinu daje sjajan odabir rasvjete i ogledala, djelo je priznatog arhitekta Ante Vrbana.

Otvorenje novog dućana Aleksandre Dojčinović | Autor: Pixsell/Matija Habljak Pixsell/Matija Habljak

„Iako je rok za završetak radova bio kratak, jer smo htjeli otvoriti prije ljeta, paralelno s izlaskom nove kolekcije u prodaju, uspjeli smo ostvariti sve zacrtano. Svi smo radili gotovo danonoćno, no čim smo prvi put kročili u završen prostor, znali smo da se trud itekako isplatio jer sve izgleda točno onako kako smo zamislili. Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada, dućan u centru Zagreba, grada u kojem sam odrasla i koji mi je tako puno dao, a kojem se zato uvijek nastojim odužiti svojim djelovanjem. Moje su modne revije uvijek bile i svojevrstan hommage Zagrebu, održavane na nekim od najljepših, ali i nekim zaboravljenim, a prekrasnim gradskim lokacijama“ kazala je Dojčinović i dodala kako na ovaj način, svojim primjerom, želi potaknuti i druge poduzetnike da počnu razmišljati o povratku ili dolasku u centar. 

Otvorenje novog dućana Aleksandre Dojčinović | Autor: Pixsell/Matija Habljak Pixsell/Matija Habljak

“Samo djelovanjem i dobrim poslovnim projektima možemo starom Zagrebu vratiti nekadašnju slavu o kojoj toliko volimo pričati. Grad mogu oživjeti samo dobre, kvalitetno osmišljene i pozitivne poslovne priče i ja sam uvjerena da Hrvatska ima puno mladih i hrabrih ljudi s vizijom kako centru Zagreba udahnuti novi život. Stvar je samo u tome da treba početi, a ne čekati druge da počnu. To je lekcija koju sam naučila jako rano i uvijek je nastojim primjenjivati u poslu”, poručila je Dojčinović. 

Otvorenje novog dućana Aleksandre Dojčinović | Autor: Pixsell/Matija Habljak Pixsell/Matija Habljak

Riječ je o značajnoj investiciji kojom Dojčinović okreće novi list u svom poslovanju jer će, kaže, napokon na jednom mjestu moći ponuditi sve što brend ima  - haute couture, bridal i ready-to-wear odjeću, modne dodatke, torbe, nakit i cipele.

Judita Franković na otvorenju novog dućana Aleksandre Dojčinović | Autor: Pixsell/Matija Habljak Pixsell/Matija Habljak

Naravno, na otvorenju nove trgovine Aleksandre Dojčinovič okupile su se mnoge poznate dame. Evo samo nekih...

Barbara Kolar, Danijela Martinović i Petra Kurtela na otvorenju novog dućana Aleksandre Dojčinović | Autor: Pixsell/Matija Habljak Pixsell/Matija Habljak

Photo: Pixsell/Matija Habljak

Komentari 0