Moda

Evo koliko puta tjedno žene strahuju zbog svog izgleda

Stotinu žena nosilo je kliker u eksperimentu u kojem se mjerilo koliko puta tjedno osjete tjeskobu zbog izgleda

U razdoblju od nekoliko dana žene starosti od 35 do 69 godina morale su koristiti kliker svaki put kada su se zabrinule zbog svog lica, tijela ili izgleda općenito.

Ovaj eksperiment je pokazao da žene imaju negativne misli o svom tijelu u prosjeku 36 puta na dan, odnosno 252 puta tjedno. Primjerice, jedna ispitanica, koja je imala facelift prije deset godina, u razdoblju od sedam dana kliker je upotrijebila više od 1400 puta, priznajući kako je bila uvjerena da će ta brojka biti veća. Statistički gledano, ona je svaka tri minute imala negativne misli o sebi.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija - Kada se pogledam u ogledalo, često pomislim kako ne poznajem tu osobu. Probudim se i pomislim da ovo lice koje imam nije moje nego tuđe. Sve što vidim u ogledalu su godine koje me sve brže ubijaju. Takve misli najčešće imam ujutro, što je i pokazalo moje tadašnje učestalo klikanje - rekla je, pa dodala čim se probudim pogledam se u ogledalo i pomislim kako se s razlogom brinem toliko često.

- Klikala sam dok sam nanosila šminku, a što sam više šminke stavljala, automatski bih manje klikala. Kad je moje jutarnje uređivanje bilo sasvim dovršeno, više nisam imala potrebu dirati kliker. Također, klikala sam i svaki put kada bih vidjela neku svoju fotografiju iz dana kada sam bila mlada glumica u usponu. Prisjećajući se kako sam izgledala kada sam bila mlađa, samo sve više shvaćam kako svakim danom sve više starim - priznala je.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0