Moda
1/31

Etno detalji za ženstveni styling

Marija Milković modna je dizajnerica koja sa svojim brendom Etno Mara osvaja ljubiteljice jednostavnog dizajna s etno detaljima. Upravo su ti detalji esencija njezinog ormara u kojem prevladavaju jednostavne linije te crna i bijela boja.

Svoj stil bih opisala kao jednostavan i ženstven, s jakim etno detaljima koji će ga opet učiniti samo mojim stilom. Volim se tako odijevati jer sam uvijek u žurbi što se posla tiče. Inače nemam određeni komad odjeće koji dominira u mom ormaru, ali imam boju, tj. ‘neboju’- crnu”, započinje Marija.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Udobnost kombinacija na prvom mjestu

Nastavlja kako joj je odjeća važna jer joj je to ipak i životni poziv. Voli dizajnirati i odijevati druge i to je više veseli nego odijevati samu sebe jer tako u tuđi stil unosi i malo vlastitoga. 

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Kada izrađujem nešto ili kupujem odjeću, pazim da te komade mogu nositi u više kombinacija. Prije sam imala dosta komada odjeće koja je ‘tužno’ stajala u ormaru i bila je možda nošena par puta. Također mi je bitno da kad se probudim mogu, još kroz san, bilo što navući na sebe”, pojašnjava kroz smijeh Marija.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Kroz dnevni look bitno joj je da se može osjećati vrlo komotno, dok kroz večernji više preferira otmjenost I tada nosi strukirano. Može se reći kako joj je dnevni look za djevojku, dok večernji više ide prema mladoj ženi.

U zadnje vrijeme nosim većinom haljine jer su ženstvene i najbrže za odjenuti. Od dizajna i boje još mi je važniji materijal. Većina odjeće u mom ormaru je pamučna, malo svile ljeti i vuna zimi. Kada mi se nešto svidi, prvo promatram kroj, zatim koji je sastav i kako se održava. To najčešće presuđuje hoću li ga kupiti ili ne”, objašnjava Marija te nastavlja.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Baloner kao omiljeni proljetni komad

Pratim trendove. Ako je trend boja najčešće ću ga izbjeći, ali ako je zanimljiv kroj onda gotovo uvijek podlegnem. U shopping idem dva puta mjesečno ali to ne znači da ću nešto i kupiti. Priuštim si nešto samo ako se ‘zaljubim’ u taj odjevni predmet ili ako mi je nužan, poput sakoa ili male crne haljine”, otkriva Marija svoje shopping navike.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

U second hand trgovinama i buvljacima još nije ništa kupila zbog veličine i misli da bi joj bilo žao da nađe nešto savršeno za sebe, a da nemaju njezinu veličinu. Ali ima dosta prijateljica koje tako kupuju i uvijek je fascinira kako cijela njihova garderoba plaćena oko 70 kuna.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Kako je započelo proljeće, a moja garderoba je bila dosta u tamnim bojama, odlučila sam si izraditi etno baloner koji smo i posnimili. Jako sam ponosna na njega jer me ljudi stalno zapitkuju gdje sam ga kupila. I tako je došlo do toga da sada radim novu kolekciju balonera, što nisam ni planirala”, nastavlja Marija.

Najviše novaca trošim na jakne koje su mi slaba točka, ali I čizme, tenisice te kvalitetne najlonke. Volim čizme, i visoke, i niske modele, kožne tenisice i rimljanke kada stigne ljeto i topli dani. Cipele klasičnog tipa nosim samo za sastanke. Najčešće biram punu petu jer se tako osjećam stabilno i mogu u tome raditi I trčati na tramvaj, a za večernje izlaske u disku plesati”, objašnjava Marija.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Male torbe i cipele na petu za idealan styling

Torbe koje nosi pretežito su manjeg tipa jer onda nosi samo što joj je stvarno potrebno.

Kao što Sanja Pilić kaže - Mala torba velika sloboda. Imam i aktovku i veliku torba vreću (shoper bag) koje koristim u slučaju ako nosim puno robe i ako baš moram”, pojašnjava Marija.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Nakit joj je velika strast I s njime voli zaokružiti styling, bez obzira radi li se o dnevnoj ili večernjoj opciji.

Mislim da je nakit taj koji mi izvlači, tj. popravlja stil jer je on najčešće u prvom planu. Volim replike starog hrvatskog nakita jer odgovaraju mom stilu urbanog etna”, govori Marija nastavljajući kako od dekorativne kozmetike koristi maskaru, rumenilo i labello. U posljednje vrijeme ne troši puno vremena na dnevnu šminku, ali se zato navečer voli jače našminkati. 

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Nisam neka prevelika ljubiteljica parfema, ali moram priznati da me Lancome Miracle osvoji na prvi miris. Ono što posebno volim su boje za kosu koje dosta mijenjam kao i duljinu kose. Preparate za kosu volim mijenjati i nemam najdraži, sve ovisi o raspoloženju I trenutnoj boji kose”, zaključila je Marija. 

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Tomislav Miletić/Pixsell

Komentari 0