Moda

Emma Watson na Met Gali je nosila outfit od reciklirane plastike

Glumica je istaknula kako je plastika jedan od najvećih zagađivača okoliša, pa je bila sretna što je otpadu mogla dati novu svrhu

Glavna tema razgovora na Met Gali bio je outfit Emme Watson i to ne zato što je ponovno odjenula suknju preko hlača, već zato što je bio potpuno načinjen od otpada. Njen look uključivao je crno-bijeli korzet s golim ramenima i krojene crne hlače sa dugačkim šlepom, izrađeni od reciklirani plastičnih boca, a sve potpisuju Calvin Klein i Eco Age.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

"Plastika je jedna od najvećih zagađivača okoliša na našoj planeti," napisala je glumica na svom Facebooku profilu. "Mogućnost ponovnog iskorištavanja tog otpada i njegovog uklapanja u moj outfit, dokazuje moć koju kreativnost, tehnologija i moda imaju kada udruže snage." Svaki dio outfita ekološki je osviješten - patentni zatvarači napravljeni su od recikliranih materijala, korzet je satkan od organskog pamuka, a svila u šlapu izrađena je po najvišim ekološkim standardima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Emma Watson namjerava svoj outfit ponovno iskoristiti. "Hlače mogu nositi na bilo što, baš kao i korzet, a šlep mogu iskoristiti u nekom budućem izdanju za crveni tepih," objasnila je glumica.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0