Moda 01. travnja 2011.

ELFSi odveli Jelenu Rozgu na maturalnu zabavu

Pixsell.
1/7

U zanimljivom i velikim slikama ukrašenom prostoru na prvom katu trgovačkog centra Westgate započeo je 17. HTC Cro a porter koji je kao i svaki put okupio veliki broj ljubitelja mode. I da niste bili upoznati s programom bilo bi vam jasno – večeras nastupaju ELFSi. ELFS majice, remenje i suknjice bile su vidljive gdje god se pogled protezao. No, njihovi fanovi su morali čekati do samog kraja.

Čast otvaranja prve večeri je imao već poznati brend Linea Exclusive koji stoji za elegantne i ženstvene haljine. Boja vodilja cijele kolekcije bila je bijela u raznim oblicima i dužinama: od ultrakratkih, dugih do vrckavih „charleston“ haljina. Pistom su dominirali i poslovni outfiti, također u bijeloj boji, koji su se sastojali od poluprozirnih sakoa i lepršavih hlača do koljena. Upitno je koja žena želi nositi poluprozirni bijeli sako koji niti je poslovan niti praktičan za kombiniranje. Bijela boja koliko bila klasična i „nepogrešiva“ puno je teža u izvedbi od svoje „protivnice“ crne. Nažalost, u novoj proljetnoj kolekciji bijela je zablistala u svom punom sjaju tek na par kombinacija.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Jasmina Arnautović, debitantica na Cro a porteru, se odlučila za jaču paletu boja i upravo njih stavila u prvi plan. Haljine jednostavnog kroja ukrašene volanima i s naglašenim ramenima, hlače visokog struka i do grla zakopčane haljine u obliku majica, dominirale su Jasmininom prvom kolekcijom, koja je možda ponudila razne kombinacije, ali nažalost i nespojive komade. No, za početak svakako Jasmini treba čestitati.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Etna Maar je uspjela šokirati pomalo uspavanu publiku. Dizajnerica, naime, nije odabrala profesionalne manekenke, nego su njene kreacije predstavile profesionalne balerine koje su pistom prošetale doslovce na vršcima prstiju. Uzdasi publike pratili su cijelu reviju. Inspiracija je, očigledna, uspješni „Crni labud“. Mnogi bi prokomentirali: „Oh, ne još jedna labuđa kolekcija!“. No, dizajnerica je u svom duhu interpretirala priču i tako stvorila nešto svježe i novo. Glazba, „manekenke“ i hod u potpunosti su se uklopili u zanimljivu kolekciju stvorivši tako zaokruženu priču.

Uslijedila je revija Mak by Teo Perić koji je predstavio sofisticirane ženske modele gdje su dominirali sakoi, suknje visokog struka i upečatljivi baloneri u duhu 70-tih. Nježna paleta pastelnih tonova izvrsno  se uklopila u nenametljivu ženstvenost Maka.

Bračni par Pirić stoji iza Arileo brenda, a ovaj put na pisti su predstavili crno bijele i tamno plave kombinacije u kojima dominiraju duge lepršave haljine golih ramena ukrašene trakama i naramenicama. Kolekcija je očigledno trebala istaknuti ženski seksipil, no u određenim kreacijama čak i manekenke su djelovale sve samo ne zavodljivo i zgodno. Što bi tu trebala reći tek prosječna žena? U najbolji dio kolekcije svakako se ubraja zadnji izlaz sa širokim dugim hlačama i zanimljivom sakou.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Čini se kao da su svi nestrpljivo čekali reviju modnog dvojca ELFS, jer čim je prvi model kročio na pistu euforija je započela. Publika je bila željna dobra zabave nakon pomalo uspavanih revija ili hrvatska modna publika uistinu „samo“ voli ELFSe? Oni su ostali vjerni svom stilu, kojeg toliko djevojaka voli, dok neke druge ga preziru. U koju god kategoriju se vi ubrajate, ELFSi znaju kako biti uspješni u modnom svijetu – oni pružaju ono što publika želi vidjeti i čuti. Maturalna večer je inspiracija nove kolekcije, a kako cura želi tu večer izgledati? – Poput princeze iz bajke. Čipka, til, kratke haljine, mašne i nezaobilazne tijare zvijezde su kolekcije. ELFSi su cijelu kolekciju posvetili jednom od izvora prihoda brojnih hrvatskih dizajnera – maturalnim zabavama. Oni ne glume visoku modu, nego publici pružaju što joj je potrebno. A za kraj je tu bila i Jelena Rozga, novo zaštitno lice brenda ELFS. Defile je završen uz zvukove njenog hita, s hrpom balona i osmijehom na većini lica u publici te burnim pljeskom – uspješno, zar ne?

Komentari 0