Moda 01. listopada 2011.

Elegantne dame nose jarke i osvježavajuće boje

1/44

Druga večer Dove Fashion.hr iznjedrila je dvije hit kolekcije estetikom u potpunosti drukčije – elegantna i ženstvena Aleksandra Dojčinović oduševila je odabirom boja, dok su debitanti Adela Kliškić i Nikola Barbir dobrodošlo osvježenje koje pruža dašak modne avangarde hrvatskoj modnoj sceni.

Šarene i vesele Bambi kolekcije

 | Autor: Uspješna suradnja modnog brenda Bambi i dizajnera Ana Marije Ricov i Juraj Zigmana nastavlja se i za nadolazeću sezonu. Drugu večer otvorila je revija cipela Bambi by Ana Maria Ricov koje su nadahnute tropskim bojama i morem. Tirkizna, narančasta, žuta, plava i crvena dominiraju kolekcijom čiji modeli predstavljaju prave morske valove. Tenisice i otvorene sandale s trakicama odličan su odabir za sve princeze i njihove roditelji koji žele kvalitetne, udobne, ali i trendi cipelice.

Revija Bambi by Juraj Zigman predstavila je mlade country djevojke u čijem stylingu dominira traper, cvjetni uzorak i naglašeni volani. Vesela revija prikazala je Zigmanov prepoznatljiv kolorit koji je upravo ublažen ispranim traperom. Točkice i pruge u šarenim bojama obožavat će sve male trendseterice.

Poput sladoleda slatka Aleksandra Dojčinović

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović svojim ženstvenim, elegantnim i damskim kreacijama nametnula se kao jedna od vodećih ženskih dizajnerica koju obožavaju brojne poznate Hrvatice. I ovaj put je dizajnerica ostala vjerna svom stilu jednostavnih linija, dugih haljina i uskih suknji do koljena. Aleksandrine kreacije pršte osvježavajućim i slatkim bojama poput najdraže ljetne slastice – sladoleda.

 | Autor: „Osnovni cilj kolekcije je bilo prikazati komade koji su veoma atraktivni na pisti, ali jednako tako da je svaki pojedinačno veoma nosiv, čak i  u dnevnoj varijanti. Ovaj put sam malo više naglasila volane i listiće koje sam koristila i u prethodnim kolekcijama. Meni osobno najdraži komad kolekcije je duga zlatna suknja u kombinaciji s košuljom“, istaknula je Aleksandra Dojčinović.

Aleksandrine dame u pojedinim modelima ističu svoj seksipil, ali nikad naglašeno i izravno. Gola leđa, uska suknja ili prozirna košulja komadi su koji ističu ženine adute. Nažalost, pojedini modeli su bili već viđeni na pisti. Aleksandra Dojčinović trebala bi pripaziti da njene revije, koju publika i kritičari svaki put iščekuju, ne postanu predvidljive i lišene modnih iznenađenja.

Plaha debitantska kolekcija Mischel Benonija

 | Autor: Mischel Benoni, nekadašnji kreativni direktor Varteksa, predstavio je pravu pret-a-porter kolekciju kojoj je nedostajao dašak kreativnosti po čemu bi se Benoni izdigao iz nekadašnjeg položaja i profilirao kao samostalni dizajner prepoznatljive estetike. Ženskom kolekcijom dominira naglašen kolorit koji svojim kontrastom osvježava kombinacije. Muški dio kolekcije sastoji se pretežito od klasičnih muških odijela u kojima prevladava bijela košulja sa žutim detaljima.

Adela Kliškić i Nikola Barbir – modna alternativa koju smo čekali

Sve oči druge večeri bile su uprte u debitantsku reviju mladih pobjednika natječaja Lift by Perwoll. Unatoč pritisku koji je bio na njihovim kreativnim plećima, Adela Kliškić i Nikola Barbir nadmašili su očekivanja. Modna avangarda s daškom Londona nedostajala je na pistama Dove Fashion.hr.

 | Autor: „Željeli smo nastavi logičnim slijedom i nadovezati se na mini kolekciju predstavljenu na prošlom Modnom ormaru. Inspiracija je bila ljudska anatomija i žensko tijelo. Korišteni su najfiniji materijali, poput muslina i šifona, a veliku pozornost smo poklanjali samoj teksturi materijala“, istaknuli su Adela Kliškić i Nikola Barbir.

Odabrani kolorit (crna, bijela, siva i boja kože) u prvi plan stavlja konstrukciju samih komada a izuzetni patchwork naglašava žensko tijelo i ističe njegovu anatomiju. Jedino na pojedinim modelima krivo odabran nakit odaje da je riječ o mladim debitantima. No svojom prvom kolekcijom su svakako oduševili i opravdali očekivanja.

Za kraj klasične ženske torbe

Drugu večer zatvorila je još jedna revija projekta Fashion.hr Industrija. Kolekcija ženskih torbi Hera by Robert Sever predstavila je koloritom veselije i toplije modele.

 | Autor: „Ovaj put su nam inspiracija bile neke vrlo „stereotipne“ stvari vezane za floru i faunu, kao što su cvijeće, perje, životinjska koža. Ti utjecaji su evidentni kroz printove, jer smo upravo te teme koristili kao light motiv. Uz vrlo konkretne kolore koža koje smo koristili u izradi, željeli smo postići jednu novu svježinu“ opisao je Robert Sever.

Treće večeri Dove Fashion.hr očekuju nas nove kolekcije nastale u sklopu Fashion.hr Industrije (Rio man collection by Klarić, Rio woman collection by Mrvoš, Additive collection – Arena add Galaš) te kolekcije Branke Donassy, eNVy room-a i Martine Felje za Dove.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije naših dizajnera...

Komentari 0