Moda 14. listopada 2012.

Ecija Ojdanić: "Nisam zlica poput Nele iz 'Larinog izbora'"

Pixsell.

Ecija Ojdanić trenutno je veoma zaposlena. Osim što svakodnevno snima sapunicu “Larin izbor” u kojoj utjelovljuje lik zločeste Nele Zlatar, u svom kazalištu Moruzgva, za koji dan, priprema premijernu izvedbu mondrame “Bobočka” nastaloj prema liku iz Krležinog romana “Povratak Filipa Latinovicza”.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell U isto vrijeme Ecijina kći Cvita krenula je ove godine u školu, a mlađi sin Jakov uskoro će napuniti tri godine. U cijeloj toj privatno-poslovnoj strci kaže Ecija, važna je dobra organizacija u čemu je oduvijek bila dobra. Malo o stilu, malo o kazalištu, malo o šopingu i putovanjima, izvukla sam od Ecije koliko sam uspjela dok je trčala između sapunice, Moruzgve i obitelji.

 Ipak je ovo rubrika "Zaposlena sa stilom" pa najbolje da krenemo od stila. U zadnje vrijeme svi kometiraju kreacije koje nosite u seriji “Larin izbor”. Veseli li vas mogućnost isprobavanja lijepih kreacija, pred kamerama?

Jedan od ljepših aspekata mog posla je mogućnost fizičkog preobražaja i preodijevanja. Drugačije frizure, način šminkanja, vrsta odjeće, a tek povijesni kostimi….. Lik Nele Zlatar, koji glumim u “Larinom izboru” jako drži do odijevanja, pa tako svakodnevno "uskačem" u razne luksuzne kombinacije, i to me, naravno, jako veseli.

Što privatno volite nositi? Što biste rekli za svoj modni stil, kakav je?

Moj privatni stil je sve neobavezniji, s godinama i rastom svakodnevnih poslovnih i obiteljskih obaveza. Ukratko, dnevne varijante baziram na high street brandovima, a večernje varijante na lijepim elegantnim haljinama i cipelama na visoku petu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Trošite li puno vremena na šoping i odijevanje ili smatrate to “nužnim zlom”?

Sve manje uživam trošiti na sebe, a sve više na svoje najmiije. Na djecu, muža i dom. Ukratko, kupovanje kao takvo me veseli. No ipak, moram priznati, da zbog krize, racionalnije trošim.

Bili ste ovo ljeto u Barceloni i grad vas je oduševio. Koje destinacije biste voljeli obići, a još niste?

Toliko toga još nisam vidjela… Prvi na listi je svakako New York, pa zatim Istanbul, Lisabon…

Već četiri godine imate svoje kazalište Moruzgva. Predstava “Gola u kavezu” bila je veoma uspješna. Ovo ste ljeto izašli s predstavom “Bobočka”. Zašto Filip Latinovicz, odnosno zašto baš lik Bobočke?

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Krleža je jedan od mojih najomiljenijih pisaca, a Bobočka jedan od najintrigantnijih likova hrvatske književnosti. Kako mi je ovo prva monodrama u životu, htjela sam si postaviti veliki izazov. Nadam se da sam ga uspješno savladala, a prema pretpremijernim izvedbama, čini se da sam i uspjela.

Ove jeseni imate dosta planova s Moruzgvom.

Službena premijera predstave “Bobočka” je 25. listopada u Centru za kulturu Trešnjevka. A reprize su 27. listopada, 7.,16. i 23. studenog, također u Centru za kulturu Trešnjevka. Isto tako, veselim se svečanoj, 100. izvedbi predstave “Gola u kavezu”, koja će se održati 15. studenog u Knapu.

Imate svoje kazalište, birate repertoar, uloge, suradnike. Je li to ono što ste željeli za sebe kao glumica? Pretpostavljam da to ne biste mogli, da ste u angažmanu u nekom kazalištu? 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Sigurno ne bih mogla. Prednost statusa slobodnjaka jest da može sam usmjeravati svoju karijeru. I to nosi dozu uzbuđenja, ali i neizvjesnosti.

Je li s druge strane teško u ovim vremenima, imati svoje kazalište i biti u plusu?

Moruzgva je na pozitivnoj nuli, na žalost. Ali se nadam da će se to uskoro promijeniti. Naime, unatoč izvrsnim rezultatima, ni Grad Zagreb, ni Ministarstvo kulture nisu prepoznali naš rad. No, nadam se da s obzirom na naše rezultate, nas više neće moći ignorirati i da će nam konačno početi dodjelivati sredstva koja zaslužujemo.

U “Larinom izboru” glumite negativku. Poznato je da gledatelji katkada poistovjećuju likove s glumcima. Jeste li ikada doživjeli, u tom smislu, neku neugodnost na ulici ili u dućanu? Ili imate samo lijepa iskustva?

Često puta čujem od svojih poznanika i prijatelja da ih ljudi, koji znaju da se družimo, pitaju jesam li zaista tako zločesta. Kada oni kažu da nisam, ne vjeruju im, jer im se čini nemogućim da tako dobro glumim zlicu! Na sreću, imam puno dragih prijatelja koji brane moju dobrotu. No, moram vam reći da mi je uloga zlice Nele donijela puno dobrih i lijepih stvari u životu.

Pitanje koje se nameće svakoj zaposlenoj majci. Imate naporan ritam, pogotovo sada kad snimate sapunicu, kako se uspijevate organizirati s dvoje male djece. Tko vam pomaže?

Uvijek sam se znala dobro organizirati, ali ovoliko posla koliko trenutno imam, na više frontova, zahtijeva dodatnu pomoć. Imam dobrog muža, dadilju, pomoć baka i djedova…..i tako iz dana u dan!

Komentari 0