Moda
1/195

Druga večer oduševila modnu publiku

Druga večer Schwarzkopf Cro a Portera održala se u četvrtak 02. listopada na Plesu u hangaru. Gledatelji su bili nestrpljivi jer se za kraj najavio poseban događaj, a on je ispunio sva očekivanja – Boudoir i Boris Pavlin svoje manekenke nisu pustili iz backstagea, nego iz aviona Croatia Airlinesa.

CAP creative team & Siscia

Drugu večer je otvorila modna kuća Siscia koja je predstavila suradnju s kreativnim timom Cro a Portera. Kako je riječ o kući koja je prvenstveno okrenuta poslovnim ženama, očekivano smo na modnoj pisti vidjeli klasične komade.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Kolekcijom dominira boja crvenog vina i trule višnje, a u fokusu su haljine dužine do koljena. Definitivno bolji dio kolekcije su gornji dijelovi, kaputi i polupelerine koje su dokaz da poslovno ne mora uvijek biti predvidljivo.
No, ostatak kolekcije je to itekako bio, no uzimajući u obzir okvire brenda, mnogo više ni ne treba očekivati.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Nebo

Nebo se također ubraja u hrvatski brend koji cilja na poslovne žene, no svoj proizvod vješto upakira uz dozu glamura i elegancije, nepretenciozno, no ipak dovoljno nametljivo.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell I Nebu je najvažnija stavka nosivost i funkcionalnost kreacija koje se predstavljaju na pisti. Kod njih nećete vidjeti teatralnih komada koji su napravljeni samo za show. Nebo je možda na modnoj pisti, no njegov fokus će uvijek biti na čistoj prodaji.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Upravo u tim okvirima treba promatrati i reviju pod kreativnim vodstvom dizajnerice Ane Brajković. Na pisti smo mogli vidjeti zavodljiviju Nebo ženu koja je za novu sezonu spremna istaknuti i svoju seksipilnu stranu.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Kolekcijom prevladavaju crna i bijela boja koja je osvježena tamno-plavom koju je dizajnerica zadržala za večernji dio. Harmonično posloženi izlazi vode nas kroz jedan dan Nebo žene – od više poslovnih lookova do onih glamuroznijih večernjih.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Na pisti smo mogli vidjeti uistinu zanimljiva kreativna rješenja za svakodnevne odjevne kombinacije koje u sebi zadržavaju klasični štih, no uz male preinake komadi pretvoreni su u istaknute kreacije.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell U bolji dio kolekcije ubrajaju se haljine do koljena i jakne, dok je kod dugih večernjih haljina vodeći problem bio krivi odabir materijala, što je pogotovo bilo vidljivo kod maksi haljina. Težak i nelaskav materijal nije pristajao uz kroj haljina koje bi zablistale u drugom materijalu.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Anamarija Asanović i Mariposa by Kristina Bradač

Nakon revija u kojima su nedostajale jarke boje i uzorci, uslijedila je revija mlade Anamarije Asanović koja je poznata kao ljubiteljica šarenila. Upravo zbog toga je njega kolekcija razbudila publiku. No, upadljive boje i uzorci nisu dovoljni za zadržati pažnju publike.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Za ovu sezonu Anamarija je u fokus stavila haljinu te je na pisti, uz torbice Mariposa by Kristina Bradač, predstavila plejadu večernjih kreacija s dominantnom crvenom bojom. S jedne strane vidjeli smo uske haljine koje prate liniju tijela, dok s druge lepršave retro modele.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Jedan od prvih dojmova revije je nedovršen fiting zbog kojeg su, posebice haljine šireg kroja, više visjele na manekenkama nego što su laskale njihovoj liniji. To je posebno bilo vidljivo oko struka i ramena.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Jasno je da se Anamarija htjela okrenuti nešto ozbiljnijim ženama, na što ukazuju krojevi, ali i sam odabir materijala. Nažalost, dizajnerica se u tome nije snašla.
Povratak retra na modne piste i ulice potaknuo je velik broj naših dizajnera da se okrenu ovom stilu. No, dok jedni vješto upakiraju retro s onim modernim, drugi ga shvaćaju doslovno.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Anamarija je htjela predstaviti moderni i zavodljivi retro. No konačni dojam je teška i nezgrapna kolekcija koja kod pojedinih kreacija modelima dodaje nepotrebne godine.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Tatjana Pantoš

Mlada dizajnerica Tatjana Pantoš obožava rokerski glamur i drsku zavodljivost. Kad se tek pojavila na modnoj pisti imala je problema prilikom doziranja te zavodljivost. No, čini se da dizajnerica polagano pronalazi svoj omjer.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell I ovaj put je predstavila kolekciju za samouvjerenu i zavodljivu ženu koja voli isticati svoje atribute, no postepeno uči da se ipak ne treba sve pokazati iz prve.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Crna i bijela boja su baza, a osvježene su nježnom rozom nijansom, što je u suprotnosti predstavljenim kreacijama. No, upravo ta boja je ublažila pojedine komade kojima je to bilo itekako potrebno.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Uspoređujući prethodne kolekcije Tatjana pokazuje pomak u vidu kreativnih rješenja i ublažavanja seksipila. Drži se i dalje pencil kroja i komada koji ističu liniju. Prilikom boljeg promatranja nove kolekcije, jasno je da oni nisu najjači aduti kolekcije u kojoj pozornost treba usmjeriti na gornje dijelove.

Arileo

Jednu od najboljih kolekcija na drugoj večeri Schwarzkopf Cro a Portera predstavio je splitski brend Arileo iza kojeg stoji bračni par Pirić. I oni su se okrenuli retru, predstavljajući elegantne i ženstvene avijatorice.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Retro s njihovim potpisom nije zapelo u prošlosti. Njihove kreacije na pistu donose glamur prošlih vremena, no interpretacija nije doslovna. Jasno je da su kreacije namijenjene starijim i ozbiljnijim ženama, no pojedine komade uz drugi styling vidimo i na mlađoj populaciji.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell I ovaj put su kombinezoni u fokusu. Kroz par posljednjih sezona Jurica i Marija su taj komad pretvorili u svoj zaštitni znak. Zanimljiv dio kolekcije su kaputi i elegantne jakne s elementima avijatorskih modela.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Baza Arileovih kolekcija su klasični komadi koji prkose trendovima, no, oni ne čine ovaj brend zanimljivim. Neobični, no ipak uklopljeni konstrukcijski detalji su onaj dio kojim se Arileo ističe od drugih i zbog kojih želimo barem jedan komad s njihovim potpisom u svom ormaru.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Boudoir

Za kraj večeri uslijedio je pravi spektakl. Nakon što su se fotografi i snimatelji prebacili na drugu stranu hangara, on je otvoren te je iz mraka stigao avion Croatia Airlinesa iz kojeg su počele izlaziti manekenke u kreacijama sestara Boudoir.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Ne samo neobična prezentacija nego i njihove kreacije su sve posjetitelje odvele u neki drugi svijet. Dašak svjetskih modnih pista osjetio se te večeri na pisti Schwarzkopf Cro a Portera.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell U novoj kolekciji Boudoir je mračniji i tajanstveniji. Zadržan je njihov prepoznatljivi bajkoviti potpis, romantika i elegancija, no kroz nove kreacije proteže se i mračna zavodljivost.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Igra s prozirnim naglašava tu zavodljivost, no kod niti jedne kreacije ne otkriva previše. Boudoir žena je u novoj sezoni svjesna svoje magične privlačnosti, rado će je istaknuti, no ipak veliki dio toga ostaje tajna i vidljiva je samo u njenom boudoiru.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Šeširi, kojeg dizajnerice također same kreiraju, odlično su upotpunili ovu uspjelu modnu priču koja će svim posjetiteljima dugo ostati u sjećanju.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Boris Pavlin

Čast zatvaranja druge večeri pripala je popularnom dizajneru Borisu Pavlinu koji se ovaj put nije publici predstavio s pravom kolekcijom. Nije mogao odbiti poziv na sudjelovanje na ovakvoj vrsti revije te je event upotpunio mini kolekcijom u kojoj je naglašena artistička strana.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Tri komada iz mini kolekcije itekako su nosiva, no zadržavaju njegov prepoznatljivi pečat. Kod njih je ublažena bajkovitost i bazno su u pitanju basic komadi. Kombinacija crnih hlača visokog struka i bijele košulje odličan je primjer za to – klasični komadi pretvoreni su u glam styling uz pomoć crno-bijelih detalja.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Tu kombinaciju mogli smo vidjeti i kod crno bijele haljine visokog struka. Moramo priznati da nas uistinu zanima razrada ove dvije kreacije koje bismo rado vidjeli u većoj kolekciji.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell Za kraj Boris je ostavio bijelu konceptualnu haljinu od perja koja je šlag na kraju izvrsne večeri koju će svi pamtiti.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih dizajnera...

Kako sve to izgledalo na pisti i kako je avion stigao, pogledajte ovdje, a tko je sve od poznatih gledao revije, pročitajte ovdje.

Photo: Petar Glebov/Pixsell

Komentari 0