Moda

Dress code za lijeno nedjeljno izležavanje

Najvažnije je da je udobno i da ne steže. Luckasti motivi su dobrodošli, a od materijala pobjeđuju pamuk i svila

Ležanje i odmor ne možeš precijeniti. Nakon dana plesa, zabave i izlazaka, O.K., kako tko (ja sam više za kućne zabave), stigao je i taj mjesec opuštanja i novih početaka. Predlažem da krenemo izležavanjem i gledanjem dobrih filmova, ali prvo nabavimo najudobniji mogući “dress code”.

 | Autor: arhiva arhiva

Obožavam kad je ta kućna odjeća napravljena na drukčiji način, ima neke luckaste motive i izgleda kao posebna trenirka. A opet nije za van, nego upravo suprotno, šepurimo se u njoj među vlastita četiri zida. I na terasi, balkonu... Solo modna revija za horizontalno “chillanje”.

 | Autor: arhiva arhiva

Prvo i osnovno mi je važno da je od pamuka, ne mora biti organski (ionako ne kužim razliku pod prstima), iako organski stvarno dobro zvuči i sad bih se mogla isfuravati kao da mi je to uvjet... Može i svila! Uglavnom, važan je nakon tekstila i volumen, lijepo prati trendove i podsjeća na moj omiljeni malo širi kaput, da me ništa ne steže. Dolje ide trenirka ili tajice - opet što mekanije.

 | Autor: arhiva arhiva

Kućni ogrtač mi je na sve to ipak malo previše. Iako su mi genijalni oni satenski ili vuneni ogrtači u kojima neke tamo dokone grofice lelujaju po svojim sobama i hodnicima... Sve je to nekako cool u filmu ili viktorijanskom romanu, ali mislim da bih se popiknula na taj dugačak ogrtač, osobito na stepenicama. Ili bi mi zapeo za kvaku. Zato, držim se jednostavnosti i izležavanja. Barem ovih dana. Shvatila sam i prednosti hoodica po doma - kad mi glava klone na naslon od kauča, jednostavno glavu sakrijem u kapuljaču i to je to. Spavanac.

 

Photo: arhiva

Komentari 0