Moda

Donosimo najljepše lookove koji su prikazani na domaćim modnim revijama

  • Prošla je još jedna sezona zagrebačkog Bipa Fahion hr-a
  • Modne revije izazvale su velik interes kod publike
  • Izabrali smo 14 najboljih lookova koji su nas osvojili

Pet dana modnih poslastica uživancija su za svakog modnog obožavatelja, a baš to je ponuđeno na Bipa Fashion.hr-u. Prvi dan obilježila je slavljenička revijja kojom je modna kuća Varteks proslavila 100 godina rada i dokazala da ih uz novu poslovnu strategiju čeka sjajna budućnost. Dizajnerski tim na čelu s Martinom Vrdoljak Ranilović pokazao nam je zimski koncept moćnog odijevanja u odijela i kapute bogatih tkanina. 

 | Autor: Fashion.hr Fashion.hr

Ivica Skoko, Staša Design, Yelena H

Drugu večer su došli na red obožavatelji dugih toaleta i finih čipkanih tkanina koje svakoj ženi laskaju. Minimalističkom pistom su dominirale glamurozne i dramatične haljine po kojima je poznat Ivica Skoko. Crna koja gotovo uvijek prevladava Skokinim kolekcijama i ovoga puta bila je njegova glavna nit vodilja, kao i veličanstvene toalete s prozirnim i svjetulucavim elementima. 

Svoje viđenje jesensko-zimskih kolekcija treći dan Bipa Fashion hr- a pokazali su: Anthony Avangard, dvojac Klisab, Staša Design, Yelena H i Les Émaux. Promišljenost, sofisticiranost i korak ispred svog vremena – tako možemo opisati sve te kolekcije. Rane godine 20. stoljeća inspirirale su brand Anthony Avangard, za novu zimsku kolekciju “Danja”. Sportski elementi kombinirani s klasičnim krojevima, baš kao i futurizam obilježavaju ovu kolekciju. 

 | Autor: Fashion.hr Fashion.hr

Klisab, Staša Randall i Šeširi Škrgatić

Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, poznatiji kao dvojac Klisab oduševio je publiku, baš kao i kritiku. Ključni komad u njihovoj kolekciji je vrlo atraktivan kaput. Naglašena ramena, ravna kruta silueta, fina odijela i haljine su nosivi i vrlo stajliš komadi koje želimo u svojim ormarima. Vrijedni spomena svakako su i šeširi za čiju izvedbu je zaslužan obrt Šeširi Škrgatić, a mi ih već vidimo na mnogim influencericama.

Svoje viđenje mode pokazala je i Staša Randall te je predstavila u kolekciji simbolična naziva “Diversus” čija inspiracija su različitost i senzibilizacija prema drugačijem. Tonovi modre, crne te zemljane nijanse proželi su materijale poput prirodnog pamuka, vune, konoplje i bambusa. 

 | Autor: Fashion.hr Fashion.hr

Jelena Holec i Les Émaux 

Jelena Holec je u novoj kolekciji kao polazišnu točku zamislila zanimljiv modni spoj. U potrazi za idejama Jelena je zavirila u prošlost i daleke dvorske krugova te ih povezala s današnjim high street komadima. Tako smo vidjeli bomber jakne s francuskim kragnama, haljine koje se lako pretvaraju u vjetrovke te funkcionalne zimske jakne.   

Brend Les Émaux koji čini modni dvojac Kristijan Žakić i Nino Sablić po prvi puta su prikazali svoju kolekciju na Bipa Fashion hr- u. Po njima razlika između muške i ženske odjeće više nema što je glavna stvar koju lajkamo. Pokazali su nam jake military elemente poput vojničkih kaputa s predimenzioniranim džepovima i detaljima na ramenima, a kao suprotnost istaknuli su flapper haljine 20-ih godina prošlog stoljeća. Kolekcija ugodna oku, kao stvorena za modno eksperimentiranje. Veselimo se novim kolekcijama ovog dvojca.

Možda vas zanima Najfinije dolčevite nosimo od jutra do mraka. Pronašli smo 18 divnih modela i znamo kako ih kombinirati Rubrika Moda Moda

Robert Sever

Četvrti dan bio je prava poslastica za ljubiteljice ženstvenih komada jer na red je došla revija dizajnera Roberta Severa i njegova nova kolekcija naziva „Vasilisa Severova“. Čitava kolekcija od čak 40 lookova prožeta je sofisticiranošću te je jako dobar nastavak na sve prijašnje Severove kolekcije. Osim raskošnih brokatnih kaputa koji dominiraju kolekcijom, haljine, suknje i veste dolaze u toplim bojama jeseni te su izrađene od najfinijih materijala poput tople vune, čipke, damasta, viskoze, svile i tila. 

 | Autor: Fashion.hr Fashion.hr Posljednji dan modnog tjedna donio je uzbudljiv program i pet jakih dizajnerskih imena: Branka Donassy, Spirit by T.B., Marina Design, Twins te BiteMyStyle. Jedna od najdugovječnijih modnih dizajnerica naše scene Branka Donassy u kolekciji naziva „Big Bubbles“ prikazala je fantastične vatirane kapute, jakne s hlačama i suknje od tkanina koje se prvenstveno koriste pri izradi sportske odjeće. Donassy je smjelo zaokrenula priču te posebnim konstrukcijskim zahvatima stvorila modele koji vode u neki drugi svijet. 

Spirit by T.B i Marina Design 

Tomislav Bahorić i njegov brand Spirit by T.B. pokazao je koliko moda može biti uzbudljiva i inspirativna. Bahorićev monokromatski pristup modi i minimalistički stil uočeni su kroz personalizirani print fragmenata krojenih slika, a koje su tvorile zanimljivu grafičku podlogu. Uzbudljivosti Bahorićeve muške kolekcije pridonijele su ručno rezane aplikacije, dok su čiste, gotovo asketske linije bile protuteža neobrađenoj koži. 

Eklektičan spoj retro i modernog, apokaliptičnog stila u kojem se ženstvenost sukobljava s mračnim kaosom predstavila je Marina Design. Dizajnerica je predstavila kolekciju koja oslikava stanje modernog svijeta i pojedinca. Promišljeno je opisala feminiziranost putem predimenzioniranih, slojevitih odjevnih komada koji su okosnica stila kreatorice koja oduševljava iz sezone u sezonu.

 | Autor: Fashion.hr Fashion.hr

Twins

Ženstvenost, ali u nešto drugačijoj formi pokazali su Damir Begović i Domagoj Štimac u novoj kolekciji branda Twins. Rapsodija talenta u novoj kolekciji Twinsa potvrdila je kako je ovaj mladi dvojac jedno od vodećih dizajnerskih imena na domaćoj modnoj sceni. Poznati po propitkivanju socijalnih problema, i u novoj kolekciji na svoj način poslali su kritiku hrvatskom društvu danas. Paleta tonova je zagasita s elementima futurizma srebrne svile i zlatnog brokata. Twinsi su prikazali ženu čiji je stil ove zime odvažan, ali i profinjen.

Možda vas zanima Uživaj! Izdvojili smo najljepše haljine iz jesenske ponude od 150 do 300 kuna Rubrika Moda Moda

Zoran Aragović

Čast da zatvori tjedan mode Bipa Fashion hr pripala je Zorana Aragoviću i njegovom brendu BiteMyStyle. Aragovićeva dojmljiva zimska kolekcija prezentirana je kroz nešto zagasitije zemljane tonove, karirani uzorak i asimetriju. Kaputi, suknje i jakne Aragovićeva potpisa formom su asocirali na vojne odore, dok su kao potpuna suprotnost došle lepršave haljine fluidnijih i asimetričnih formi. Color block tehnikom Aragović je kreirao maksi kapute u narančastoj, pink i crvenoj boji, a uz njih je kombinirao lepršave i kratke haljine na preklop u sivim i smeđim tonovima.

Photo: Fashion.hr

Komentari 0