Moda
Matee kaputi

Kupujmo domaće: brend MATEE creative studio ima odlične dvobojne kapute

  • Posebniji dizajn domaćih brendova uvijek nam je drago pronaći, a u ponudi brenda dizajnerice Matee Ribičić pronašle smo predivne modele od kojih su nam pažnju najviše privukli dvobojni kaputi
  • MATEE creative studio ručno rađeni kaputi mogu biti jedinstven dodatak našoj garderobi, a Matea nam je otkrila odakle crpi za svoje modele
  • Uz dvobojne kapute koji se šivaju, iz brenda MATEE  uskoro možemo očekivati pregršt modnih novosti!

Statement zimski kaput kojim ćemo upotpuniti kombinacije za hladnije dane te ih učiniti posebnijima i upečatljivijima uvijek nam je drago naći u kolekcijama domaćih brendova, a s potpisom mladog brenda MATEE creative studio, dizajnerice Matee Ribičić po narudžbi su dostupni predivni dvobojni kaputi koji svakako privlače pažnju.

Matee kaputi | Autor: Sara Pejaković Sara Pejaković Foto: Sara Pejaković, Matee kaput, dizajnerica Matea Ribičić

Dizajnerica Matea, koja je prije nekoliko godina diplomirala na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu te odlučila pokrenuti vlastiti brend, ispričala nam je kako je priča počela: "Moda je nešto što me oduvijek zanimalo i čime sam se htjela baviti. Još od malena sam stalno nešto izrađivala, slikala i živjela u tom, umjetničkom svijetu. Tijekom fakulteta sam izradila dvije kolekcije i vidjela kako zapravo funkcionira taj proces. Od razrade teme, osmišljanja vlastitih ideja, kreiranja, nabave materijala, šivanja, marketinga, izrade portfolija i na koncu revije koja je bila završni dio. Do sada sam imala nekoliko kolekcija, revija, izložbi i sajmova. Ono što me najviše inspiriralo za pokretanje vlastitog brenda MATEE creative studio kakav je danas je upravo moja diplomska kolekcija pod nazivom 50s“Athleisure koja je nastala spajanjem mode 50-ih godina i suvremene sportske odjeće čime sam stvorila  hibridne oblike kakve vidite u mojim radovima".

Matee creative studio dvobojni kaput | Autor: Emma Ivanković Emma Ivanković Foto: Emma Ivanković, Matee creative studio dvobojni kaput

Matee kaputi | Autor: Pr Pr Foto: PR, Matee kaput Matee kaputi | Autor: Emma Ivanković Emma Ivanković Foto: Emma Ivanković, Matee kaput

Matea smatra kako je "bezvremenost koncept koji se često koristi u vezi s modom i modnim dizajnom, a predstavlja neovisnost vremena i prostora, koncept koji mi sami doživljavamo u svijetu kroz sadašnjost, prošlost i budućnost, a to je upravo ono što ja želim prikazati kroz svoj rad. Ne postoje ograničenja u modi, sve je spojivo i sve ide zajedno dok mašti nema kraja", ispričala nam je mlada dizajnerica.

Matee kaputi | Autor: Emma Ivanković Emma Ivanković Foto: Emma Ivanković, Matee kaput

Emili Dragaš Možda vas zanima Topli šal u vedroj nijansi odlično podiže zimske modne kombinacije, donosimo predivne modele Rubrika Moda Moda Matee kaputi | Autor: Emma Ivanković Emma Ivanković Foto: Emma Ivanković, Matee kaput

Matea je otkrila kako "inspiracija za dizajn odjeće može potjecati iz različitih izvora i područja. Ono što mene često zna inspirirati je istraživanje prošle epohe i povijesti mode kako bih dobila inspiraciju za suvremene kolekcije. Oduvijek me je privlačila elegancija i estetika 50-ih godina. Ta era je poznata po ženstvenim krojevima, glamuroznim haljinama, visokom struku, suknjama punog kruga, a muška moda se isticala klasičnim krojevima odijela i eleganciji. Taj retro šarm i nostalgičan osjećaj je nešto što me uvijek inspirira."

Matee creative studio dvobojni kaput | Autor: Emma Ivanković Emma Ivanković Foto: Emma Ivanković, Matee creative studio dvobojni kaput

"To je razlog zašto sam za diplomsku kolekciju izabrala upravo 50-e. Cilj je reinterpretacija glavnih elemenata mode 50-ih godina u suvremenom kontekstu. Budući da sam oduvijek voljela te siluete istaknutog struka koji se širi, željela sam svoj osobni stil prenijeti i na svoje kreacije", opisala je Matea o svojoj inspiraciji i cilju svojih dizajna, u koje se trenutno ubrajaju kaputi, hudice i haljine.

Matee kaputi | Autor: Sara Pejaković Sara Pejaković Foto: Sara Pejaković, Matee kaput

Matea posebnu pažnju posvećuje i materijalima od kojih izrađuje svoje dizajne. " To su uglavnom prirodni materijali, kao što su vune i pamuci jer nastojim smanjiti štetan utjecaj mode na okoliš budući da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača u svijetu. Koristim samo najkvalitetnije materijale, jer želim da moji odjevni predmeti budu oni koji će se nositi godinama".

Matee kaputi | Autor: Silvija Copak Silvija Copak Foto: Silvija Copak, Matee kaput

Opisala nam je i kako teče cijeli proces izrade jednog njenog dizajna, točnije dvobojnog kaputa. "Proces izrade odjevnog predmeta obuhvaća nekoliko ključnih faza, te zahtjeva dosta vremena i posvećenosti. Osobno, kao modni dizajner ne bavim se samo dizajnom nego cijelim procesom izrade. Prva i najvažnija faza je traženje inspiracije i istraživanje trendova, materijala, boja i oblika kako bi napravili određeni dizajn, bilo jednog predmeta ili cijele kolekcije, koji nakon toga skiciram na papir i razradim ideju do kraja."

Matee kaputi | Autor: Silvija Copak Silvija Copak Foto: Silvija Copak, Matee kaput

"Kada sam odabrala dizajn koji želim, slijedi potraga za materijalima koje sam zamislila te dodataka koji su potrebni za odjevni predmet, u ovom slučaju je to cif određene boje i dužine, flizelin za međupodstavu, podstava itd. Nakon toga potrebno je izraditi kroj za kaput u određenoj veličini te ga modelirati po potrebi. Kada pripremim sve krojne dijelove i dodam šavne dodatke, slijedi rezanje krojnih dijelova u materijalu i podstavi, koji dalje obrađujem, lijepim međupodstavu i spajam, čime stvaram odjevni predmet. Nakon što sam spojila sve vanjske dijelove kaputa, slijedi šivanje podstave i našivanje na kaput."

Matee creative studio dvobojni kaput | Autor: Pr Pr Foto: PR, Matee creative studio dvobojni kaput

"Nakon što sam zašila cijeli odjevni predmet, ušila cif ili neko drugo kopčanje i sašila pojas, slijedi završna dorada kao što su ušivanje etikete, rezanje konaca i peglanje cijelog odjevnog predmeta. To je uglavnom cijeli proces koji prođem prilikom izrade jednog kaputa", u detalje nam je opisala Matea ovaj zanimljivi proces svog kreativnog stvaranja modela dvobojnog kaputa, za koji kaže kako je i definitivno njezin najtraženiji model.

Matee kaputi | Autor: Silvija Copak Silvija Copak Foto: Silvija Copak, Matee kaput

"Kada sam napravila prvi dizajn svi su poludjeli za tom dvobojnom verzijom kaputa i samo su izlazili u novim bojama". Matea nam je otkrila i kako nam uskoro sprema i nešto novo. "Naravno, konstantno imam nove ideje za stvaranje novih kolekcija i odjevnih predmeta, još kad bih imala vremena realizirati sve što je u mojoj glavi bilo bi odlično. Trenutno radim na nekim novim modelima kaputa koje možete uskoro očekivati, a pored toga trenutno sam u procesu izrade nove kolekcije košulja i još mnogo drugih stvari."

Matee kaputi | Autor: Sara Pejaković Sara Pejaković Foto: Sara Pejaković, Matee kaput

Za one koji razmišljaju o narudžbi i kupnji ovog modela kaputa, Matea je ispričala kako funkcioniraju cijene. "Cijena je posebna za svaki pojedini model. Svakom kupcu pristupam individualno i sam proces kupnje prolazi u intenzivnoj komunikaciji i dogovoru s klijenticom. S obzirom na to da je sve ručni rad, svaki proizvod je visoko „customiziran“, a naravno, na cijenu će utjecati odabrani materijali, veličina i količina prilagodbi. Početna cijena kaputa je 200 eura na više, cijena haljina od 130 eura a hudica od 80 eura."

Matee kaputi | Autor: Sara Pejaković Sara Pejaković Foto: Sara Pejaković, Matee kaput

Više informacija o brendu te postojećim i novim dizajnima može se pronaći na službenim Facebook i Instagram profilima Matee creative studio brenda!

Možda vas zanima Kamo sa zaostalim kovanicama kuna? Pronašli smo brend koji od njih izrađuje nakit Rubrika Moda Moda

 

Photo: Emma Ivanković

Komentari 0