Moda

Djeluju! 10 genijalnih trikova za svaku modnu krizu

Zalijepljena žvaka na suknji, mucice na vesti, neodgovarajući grudnjak ...Srećom, Internet je pun modnih trikova koji su nevjerojatno korisni u životu svake cure - nećeš vjerovati koliko su djelotvorni

Ok, ponekad na Internetu pročitamo sve i svašta, neki savjeti su toliko besmisleni i ludi da uopće ne želimo razmišljati o njihovoj izvedbi, ali neki od ovih trikova su totalno korisni i mogu te spasiti kad se suočavaš sa modnom katastrofom. Možda će ti se neki na prvu činiti čudnim, ali dozvoli nam da te uvjerimo da su ustvari - genijalni!

Sakrij naramenice od grudnjaka sa spajalicom

Imaš top otvorenih ramena, ali nemaš grudnjak bez naramenica niti trgovinu s donjim rubljem u blizini. Uzmi spajalicu za papir, jednu naramenicu zakači za jednu stranu spajalice, a drugu na drugu stranu. Upravo si dobila grudnjak za top otvorenih ramena!

 

Objavu dijeli LifeCrust (@life.crust)

Plastičnom slamkom protiv petljanja nakita

Sve što trebaš učiniti jest provući lančić ili narukvicu kroz plastičnu slamku i tako čuvati svoj nakit u ormariću. Nikad više nećeš gubiti vrijeme na raspetljavanje!

Uz pomoć britvice se riješi mucica s pulovera

Ako imaš problema s mucicama na svojem omiljenom puloveru, uzmi britvicu i doslovno nježno obrij problematične dijelove. Vidjet ćeš da će tvoj pulover izgledati kao nov!

 

Objavu dijeli Brittknee K (@brittsworkflow)

Prozirnim lakom spriječi tragove oksidiranja nakita

Koža ti može pozeleniti od nakita zato što dolazi do kemijskih reakcija između željeza i tvoje kože. Kako bi spriječila diskoloraciju na koži nanesi sloj prozirnog laka na nakit - tako ćeš stvoriti barijeru zbog koje nakit neće pozelenjeti. 

Kao ukloniti žvakaću gumu s odjeće?

Koliko puta ti se dogodilo da si negdje sjela na žvakaću? Ne brini, rješenje postoji i jako je jednostavno. Uzmi kockicu leda, njome ohladi žvakaću i zatim je super jednostavno ukloni uz pomoć nožića. Nikako ne struži po traperu jer će tako stvari biti još gore. 

 

Objavu dijeli @pretaporter_my

Soda bikarbona ubija neugodne mirise

Ako konstantno imaš problema s neugodnim mirisima u tenisicama, stavi malo sode bikarbone u platnenu vrećicu i ostavi je u tenisicama preko noći. Također možeš i direktno posuti malo sode bikarbone u tenisice, ali pazi da nisu kožne ili brušene jer će ih to učiniti tvrđima. 

Očisti srebro kečapom

Znamo da zvuči ludo, ali ustvari totalno pali! Malo kečapa utrljaj na svoj srebrni nakit, DOBRO isperi i tvoj će nakit sjajiti više nego ikada.

Ljepljivom trakom učvrsti grudnjak

Nema tog problema s grudnjakom koji dvostruka ljepljiva traka neće popraviti. Ako želiš sakriti naramenice ispod običnog topa s bretelicama ili izbjeći klizanje naramenica, najbolje je iskoristiti dvostruku ljepljivu traku koju ćeš s jedne strane zalijepiti o kožu, a s druge strane ćeš zalijepiti naramenicu. Problem riješen!

Svake cipele su vodootporne uz pomoć pčelinjeg voska

Na potpuno čiste i suhe cipele utrljaj pčelinji vosak te mu dozvoli da odradi svoje uz pomoć sušila za kosu. Ovako će svake tvoje čizme ili cipele postati vodootporne. 

Zaledi svoje cipele kako bi ih rastegnula

Napuni plastične vrećice vodom, istisni sav višak zraka i čvrsto ih zatvori. Zatim ih stavi u svoje cipele koje trebaš rastegnuti te gurni u frizer dok se voda ne smrzne. 

 

Photo: ABACA/PIXSELL

Komentari 0