Moda
1/20

Dizajnerske ogrlice za glamuroznu eleganciju

Nježni, ženstveni i elegantni, no zbog toga ne manje dojmljivi komadi Irene Vučinić osvajaju na prvi pogled. Bogat nakit dizajnerice Irene Vučinić idealan je za glamurozne događaje na kojima želite zasjati u pravom svijetlu.

 | Autor: Irena Vučinić (1984.) diplomirala je smjer dizajn i projektiranje tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Tijekom studija sudjelovala je na Modnom ormaru i na brojnim skupnim izložbama iz područja dizajna tekstila i etnologije te natjecanjima mladih dizajnera. Dizajnom nakita bavi se gotovo sedam godina, a prvi put se javnosti predstavila na prošlogodišnjem Dreft Fashion Week Zagrebu i na Rabu.

"Sve je počelo iz hobija za vrijeme studija koji mi je otvorio široki spektar interesa. Tako je počelo eksperimentiranje i istraživanje s raznim medijima, a s godinama se nakit nametnuo kao logičan izbor. Danas je to posao kojem sam u potpunosti posvećena i kroz koji se ostvarujem", objasnila je Irena.

 | Autor: Kolekcije od raznolikog i bogatog materijala

Njeni upečatljivi komadi nastaju kombinacijom tkanine, satena, tafta, čipke, pamučnog i svilenog muslina, metalnih dijelova te staklenih perli, bisera i poludragog kamenja. U radu uvijek koristi mekane i prirodne materijale koji se lako oblikuju i ne zahtijevaju nikakvu prethodnu obradu. Njen asortiman obuhvaća ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje te remenje, broševe i razne ukrase za kosu. Cijene se kreću od 200 kn do 1.000 kn za ogrlice, dok sitne modne dodatke možete kupiti za 100 kn i to u Zagrebu u ANI ANI Design Storeu (Kačićeva 5), te u Dubrovniku u Art Galeriji Klarisa (Antuninska 1).

 | Autor: "Inspiracija mi može biti gotovo sve, jednostavno nema pravila. Često su to svakodnevne stvari koje me okružuju, materijal koji imam pred sobom ili niz stvari iz područja dizajna i umjetnosti. Put od ideje do realizacije može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana. Ovisno koliko jasnu ideju imam o konačnom proizvodu. Obično u tom procesu napravim dosta izmjena u prilagodbi materijala, razmišljajući da svaki komad bude nosiv i ne predstavlja opterećenje", komentirala je dizajnerica.

Komadi koji ne trpe konkurenciju

I privatno dizajnerica obožava nakit. Voli ga kupovati, nositi i naravno stvarati. Ovisno i prilici i raspoloženju, dizajnerica prvenstveno pazi da je ono što nosi umjereno i usklađeno. Zbog toga ćete na njoj rijetko kad vidjeti više od jednog komada.

A upravo su takve i njene kolekcije. Bogat i velik nakit ne trpi nikakvu konkurenciju. Irenine romantične i ženstvene ogrlice čine okosnicu njenog rada. Za dnevne kombinacije nosite ih uz jednostavne i jednobojne majice. Njene kreacije izvrsno će upotpuniti vaš večernji styling i pružit će mu glamurozan touch.

 | Autor: Za ovo ljeto Irena preporučuje nakit u pastelnim bojama koji je lagan, nosiv i nenametljiv. Na taj način će upotpuniti vaše jednostavne ljetne kombinacije. Nakon ljetnog godišnjeg odmora dizajnerica planira raditi na novoj kolekciji, a krajem rujna izlaže na modnom sajmu Fashion.hr Industrija u sklopu štanda Krpa.hr čiji je ujedno i član.

"Budite odvažne i dosljedne sebi, birajte i nosite ono što vam se sviđa bez obzira na trendove i vremenske okvire", za kraj je savjetovala dizajnerica.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije Irene Vučinić...

Photo: None

Komentari 0