Moda

Divno, artizansko pletivo donijelo je prvu Zalando Visionary Award nagradu brendu Paolina Russo

  • Paolina Russo dobitnik je prve Zalando Visionary Award nagrade u partnerstvu s Tjednom mode u Kopenhagenu 
  • Inovativnosti kroz vibrantno i raznovrsno tkano pletivo u kolekciji koja kombinira artizanalne tehnike i industrijsku proizvodnju donijeli su ovu nagradu londonskom brendu
  • Paolina Russo nagrađenu će kolekciju predstaviti na Tjednu mode u Kopenhagenu u kolovozu 

Zalando, vodeća europska online platforma za modu i lifestyle, predstavlja londonski brend Paolina Russo, dobitnika prve Zalando Visionary Award nagrade za 2023. godinu u partnerstvu s Tjednom mode u Kopenhagenu. Brend su 2021. godine osnovale Paolina Russo i Lucile Guilmard, a utemeljen je na izvanrednoj kreativnosti s fokusom na pletivo, s ciljem oživljavanja zanatske tehnike u izradi odjeće.

 | Autor: Pr Pr Foto: Pr

Brend Paolina Russo predstavio je svoj vizionarski pristup i posvećenost inovativnosti kroz vibrantno i raznovrsno tkano pletivo u kolekciji koja kombinira artizanalne tehnike i industrijsku proizvodnju, premošćujući jaz između tradicionalnog zanatskog umijeća i tehnologije s ciljem pomicanja granica dizajna. 

 | Autor: Pr Pr Foto: Pr

Žiri je posebno bio impresioniran pristupom brenda svojoj mreži suradnika u proizvodnji. Paolina Russo svoj opskrbni lanac tretira kao kreativne partnere: posjećujući proizvođače i tvornice, osnivači imaju mogućnost učiti iz procesa i stručnosti svojih suradnika iz opskrbnog lanca kako bi stvorili odjevne predmete koji mijenjaju percepciju o tradicionalnom pletivu i što sve ono može biti. Uz to, brend je pokazao snažnu usredotočenost na svoj utjecaj na okoliš, osiguravši nabavu uz poštivanje etičkih načela, korištenje prirodnih, jedinstvenih vlakana i partnerstvo s certificiranim proizvođačima.

 | Autor: Foto: Pr

Paolina Russo je izjavila: “Uistinu smo oduševljeni osvajanjem Zalando Visionary Award nagrade. Zadovoljivši visoke standarde ove nagrade, korak smo bliže našem cilju: modernizaciji zanatskog umijeća i promišljanju tradicionalnih tehnika kroz inovativnost i odgovornu modnu proizvodnju. Osvajanje ove nagrade potiče nas na daljnju izgradnju održivog brenda kroz alternativne načine proizvodnje koji ne pridonose postojećim nedostacima modne industrije. Jedva čekamo održati prvu modnu reviju i podijeliti svoj rad na većoj platformi sa širom publikom.”

 | Autor: Foto: Pr

Dobitnika Zalando Visionary Award nagrade odabrao je međunarodni žiri koji se sastoji od predstavnika modne industrije, predstavnika Zalanda i odbora za revije Tjedna mode u Kopenhagenu, uključujući savjetnika za brendove Dia Kurazawu, VP Highsnobiety Creative & Buying odjela Herberta Hofmanna, modnu stilisticu Leah Abbott, direktoricu Designer & Luxury odjela u Zalandu Lenu-Sophie Röper i izvršnu direktoricu Tjedna mode u Kopenhagenu Cecilie Thorsmark.

 | Autor: Foto: Pr

Brend Paolina Russo osvojio je i novčanu nagradu od 50.000 eura te priliku da predstavi svoju kolekciju na Tjednu mode u Kopenhagenu u kolovozu 2023. u dijelu službenog rasporeda modnih revija.

Photo: Pr

Komentari 0