Moda

Devedesete se vraćaju u naše ormare! Ovo su komadi koje morate imati

Ako ste pomislili da će moda 90ih zauvijek ostati u prošlosti, varate se. Iako su mnogi mislili (a možda se i potajno nadali) kako se komadi iz kojih se nekada nisu skidali danas biti zabilježeni samo na ponekoj fotografiji, trendovi iz devedesetih se postepeno vraćaju, a nove generacije ih rado prihvaćaju. Trendovi koji su bili obožavani prije nekoliko desetljeća ponovno se nalaze u ponudama mnogih brendova, doduše u novim interpretacijama i formama, ali i dalje neodoljivo podsjećaju na doba eklektičnih i drugačijih odjevnih kombinacija koje su dominirale tim periodom.

 | Autor:

Jedan od brendova koji je među prvima objeručke prihvatio povratak devedesetih je i talijanski brend Replay koji je sezonu otvorio velikom kampanjom posvećenom kultnom modelu 9zero1 koji je bio omiljen upravo u tom periodu.

Jeans iz devedesetih i cargo hlače nose se i danas

Jeans ravnog i mom kroja kao i cargo jeans i baggy hlače ostavština su koja je iznimno popularna i danas. Ono što volimo kod „retro“ jeansa i čega se ne želimo odreći ni u budućnosti je definitivno udobnost i taj opušteni i nonšalantni izgled koji nam omogućavaju. Osim jeans hlača u devedesetima su se rado nosili i kombinezoni, a streetstyle kombinacijama posljednjih mjeseci dominiraju upravo široki jeans i cargo hlače. Cargo hlače su u 90-ima postale popularne kao dio grunge stila, dok su kasnije pronašle svoje mjesto i u urbanoj modi. Njihova svestranost omogućava kombiniranje s različitim stilovima pa ih rado nosimo s majicama, sweatshirtima ili košuljama, a danas cargo hlače postaju simbol opuštenog, ali i trendi stila. Njihov dugotrajan dizajn i praktične značajke čine ih popularnim izborom među svim dobnim skupinama koje cijene udobnost i funkcionalnost u svojoj odjeći. Bez obzira na to birate li outfit za gradsku šetnju ili boravak u prirodi, cargo hlače su odličan izbor koji je spoj stila i praktičnosti.

Cropped top i cool hlače savršen su spoj

 | Autor:  | Autor:

Majice kratkih rukava neizostavan su komad odjeće osobito tijekom toplijih mjeseci. Popularan „cropped top“ kraće dužine koja otkriva dio trbuha ili struka posebno se dobro slaže upravo s cargo jeansom i hlačama. Iako će mnogi možda biti skeptični prema ovom trendu zbog otkrivanja kože, kraće majice zapravo su svestran model koji se nosi na mnogo načina, posebno u casual prigodama, istovremeno pružajući udobnost i slobodu pokreta, pogotovo tijekom vrućih ljetnih dana. Omogućuju koži da diše i često su ugodnije za nošenje u usporedbi s dužim majicama.

Ako ipak niste dovoljno hrabri za ovakvu kombinaciju, uvijek siguran odabir bit će i klasična majica kratkih rukava, po mogućnosti „začinjena“ zanimljivim printom ili velikim logom koji privlači pažnju.

Modni dodaci za pravi 90' s look

 | Autor:  | Autor:

Bez sumnje, chunky obuća, prvenstveno tenisice bile su omiljen model obuće u devedesetima. Takozvane dad sneakers uz traperice podvrnutih nogavica ispod kojih se naziru sportske čarape oličenje su estetike koja se nosila prije tridesetak godina. U ljetnom periodu kada nam je potrebna otvorenija i laganija obuća najbolja opcija su sandale s glomaznim potplatima koje ove sezone u Replayu dolaze u nekoliko varijanti: od neutralnih do jarkih boja. Kao i kod tekstila, glavna značajka ove obuće inspirirane devedesetima je udobnost u kombinaciji s cool izgledom. Svoj outfit ne zaboravite zaokružiti i kapom – bucket šeširom koji je bio omiljen modni dodatak tog perioda ili šiltericom za sportski look.

 | Autor:  | Autor:

Ako vas je uhvatila nostalgija za živopisnim stilom devedesetih, ili jednostavno želite biti u skladu s modnim trendovima, posjetite Replay web shop ili najbližu Replay trgovinu i pronađite najbolje kombinacije za sve prilike.

 | Autor:  | Autor:

Photo: None

Komentari 0