Moda

Desetljeće filma Vrag nosi Pradu: 10 činjenica koje niste znali

Otkrijte koliko je novca potrošeno na kostimografiju te tko su slavnih obožavatelji filma

Prošlo je točno 10 godina od kada nam je film Vrag nosi Pradu otvorio vrata u modni svijet, a legendarne izjave Mirande Priestley (Meryl Streep), poput: "Cvijeće? Za proljeće? Kako originalno," citiraju se i danas. Kako bi proslavili desetljeće ovog modnog kino hita, donosimo vam 10 činjenica koje sigurno niste znali filmu:

1. Kada su joj ponudili ulogu, Meryl Streep prizvala je svoju unutarnju Mirandu Priestely i zahtjevala veći honorar. "Prva ponuda bila je pomalo uvredljiva," izjavila je Streep za časopis Variety. "Kada su vidjeli da neću prihvatiti ulogu i da odlazim, udvostručili su ponudu. Bilo mi 55 godina i tek sam tada naučila kako se izboriti za sebe."

 | Autor: themoviedb themoviedb

2. Film je zaradio preko 320 milijuna dolara, što je posebno velik iznos s obzirom da je snimljen za 41 milijun dolara.

3. I slavni su veliki obožavatelji filma. John Legend priznao je časopisu People kako je s Chrissy Teigen film pogledao i nekoliko puta. "Uvijek se šalimo s filmom Vrag nosi pradu," rekao je John. "Možete ga pogladati svaki put kad je na televiziji i uvijek ćete uživati."

4. Glumac Stanley Tucci je na vjenčanju kolegice iz filma, Emily Blunt, upoznao svoju sadašnju suprugu - njenu sestru, Felicity Blunt.

 | Autor: imdb imdb

5. Ovo je prva "odrasla" uloga Anne Hathaway, koja je zatim nanizla brojne filmske uspjehe. 

6. Anne Hathaway poduzela je ekstremne mjere kako bi dobila ulogu. Naime, glumica je priznala časopisu Variety kako je na pijesku, u vrtu ispred ureda direktora Foxa, napisala "zaposli me".

7. Meryl Streep je promijenila svoju posljednju rečenicu u filmu i umjesto "Svi žele biti ja," rekla "Svi žele biti mi."

 | Autor: imdb imdb

8. Streep je porekla kako je nadahnuće za ulogu pronašla kod Anne Wintour, unatoč brojnim usporedbama. Umjesto toga, Meryl tvrdi kako joj je inspiracija za umirujući glas bio Clint Eastwood, a stilsko nadahnuće pronašla je kod legendarne manekenke Carmen Dell'Orefice.  

9. Kostimi za film koštali su preko milijun dolara. Naravno, film o modi trebao je imati i najbolje dizajnerske komade, a unatoč brojnim posudbama, trošak je i dalje bio neizbježan.

 | Autor: themoviedb themoviedb

10. Kako bi pokazala svoj smisao za humor, Anna Wintour je za premijeru filma obukla Pradu, jer su mnogi, kako smo to već spomenuli, smatrali da je upravo ona "vrag" iz filma.

Photo: themoviedb

Komentari 0