Moda
Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? 1/10 Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite? Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite?

Dečki, znate da vas cure sude prema cipelama koje nosite?

Polovica ispitanih žena stvara mišljenje o osobnosti muškarca samo na temelju cipela.

Sada kada znate te podatke, možda je vrijeme da na njih obratite više pozornosti. Iako mnogi dečki hodaju u tenisicama po cijele dane, svaki u ormaru krije barem jedne cipele za posebne prilike ili izlaske s dečkima. Danas one nisu rezervirane samo za formalna izdanja u košulji i hlačama, frajeri ih nose na traperice i ležerne karirane košulje, a sve više njih voli i poluduboke čizme koje nose čak i preko ljeta... Znate onu Carrie Bradshaw iz “Seksa i grada”? Poznata je po tome što je opsjednuta cipelama, pa ako ćete naučiti barem jedan posto njezinih lekcija o cipelama, na konju ste i bit ćete vrlo stajliš. Neki od najpoznatijih svjetskih dizajnera ženskih cipela su muškarci - Christian Louboutin, Manolo Blahnik... što dokazuje da muškarci stvarno imaju oko za dobar stil, a i naši poznati frajeri nose odlične cipele.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Bilo da volite klasične žute timbe ili ćete se odlučiti za drugu boju, s njima za novu sezonu definitivno ne možete pogriješiti. Slobodno ih možete nositi i na posao, jedino ako baš ne morate biti u odijelu. Za takve prilike najbolje su legendarne oksfordice. One se nose još od 7. stoljeća kada su ih muškarci nosili na sveučilišta. Ove lijepe cipele na vezanje izrađivane su nešto manje od stopala muškarca koji će ih nositi pa su oni zato radili manje korake koji su se smatrali elegantnijima. Onaj tko je nosio oksfordice smatrao se muškarcem s puno stila i onim tko je pripadao visokom društvu. Amerikanci ove cipele u svojim ormarićima nisu imali do 19. stoljeća, a do tada su one doživjele brojne promjene. Današnje oksfordice možete pronaći u različitim varijantama i bojama, za svaki tip muškarca, a odlično će izgledati na traperice i na odijelo. Ove sezone doživjeli smo i veliki povratak mokasina. Dečki ih obožavaju jer se samo navuku, a izgledaju tako stajliš.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija No kako nas ljeto polako napušta, tako bi i tanke mokasine trebalo spremiti u ormar do sljedeće sezone (jer i tada će se sigurno nositi), a izvaditi čizme i kožnate cipele. Vrlo su popularne i gležnjače od brušene kože bez vezica ili kopča. Super izgledaju na kaki hlače i poderane traperice. Za dečke koji ove sezone žele isprobati nešto novo, inspiraciju mogu potražiti u zadnjoj kolekciji modne kuće Valentino. Sinonim za luksuz, cipele s ovim potpisom ove su sezone najupečatljivije od svih dizajnerskih komada. Krokodilska koža s lakiranim finišem u crvenoj boji i zakovicama nešto je što definitivno neće proći nezamijećeno. Poznat u krugovima dizajnera za mušku odjeću Joseph Abboud svoju je posljednju kolekciju posvetio elegantnim muškarcima u klasičnim odjevnim komadima.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Cipele od brušene kože u tamnosmeđoj odličan su komad za nabaviti jer će se super slagati sa svime što mislite obući. Osim, naravno, trenirke... Iako samo čekamo nekoga tko će i to uspjeti pretvoriti u najnoviji trend. Možda već na sljedećem Tjednu mode. Na kraju ne zaboravite, cure uvijek gledaju u cipele i stvaraju prvi dojam na temelju vašeg odabira, pa neka one o vama ispričaju samo najbolje stvari.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0