Moda 26. studenoga 2010.

Decentan vs. naglašen seksipil

Pixsell.
1/13

Jubilarni Dreft Fashion Week Zagreb prezentirao se svojoj publici u poboljšanom i ušminkanom izdanju na novoj lokaciji Hypo centra u Zagrebu. Promjena prostora je bila pun pogodak,  ne samo za posjetitelje, nego i za same dizajnere. U novom ozračju, ali i dalje s hrvatskom navikom kašnjenja od minimalno pola sata,  15. Dreft Fashion Week Zagreb otvoren je revijom mladih dizajnera u sklopu Pre-a-design natječaja.

Čast otvaranja pripala je dizajnerici Ivi Šimunović, koja je publiku impresionirala na prošlom Modnom ormaru. Mlada dizajnerica je ostala vjerna sebi i prezentirala je, kao i na Ormaru, bijelu kolekciju popraćenu mračnom glazbom. Nosive bijele haljine sa crnim trakama i pretežito crvenim detaljima manekenke su nosile bose usporenim hodom, a ravna kosa preko lica odlično se uklapala uz cjelokupni bizarni dojam.

Mladi dizajneri obožavaju cvijeće i visoke čarape

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Aba Tomičić je prezentirala kolekciju u kojoj su dominirale haljine te bijela i plava boja. A kako je ipak riječ o proljetno ljetnoj kolekciji, dizajnerica je svoje modele ukrasila cvjetovima, a njih smo mogli vidjeti i na visokim bijelim čarapama. Nevina kolekcija ljubiteljica cvijeća i nestašnog skakutanja po proljetnim livadama nikako se nije uklapala uz visoke prozirne cipele kojih možemo vidjeti na nogama striptizeta.

U kolekciji Zrinke Hudi također su prevladavale haljine iznad koljena i na jedno rame. Dizajnerica je pažnju volanima i ukrasima usmjerila na gornji dio ženskog tijela, dok na donjem prevladavaju linije i spirale.

Ana Ćurić je odlučila da je žena nadolazeće sezone dinamična i snažna, a to se najbolje postiže, kojom drugom bojom, nego crvenom. A za agresivan dojam se pobrinula crna. Mali deja vous na prvu kolekciju večeri smo doživjeli kada su pistom prošetale crvene haljine sa crnim trakama. No bilo je tu i resica, perlica i drugih nepotrebnih detalja.

Ivana Kuzminski je također inspirirana cvijećem, točnije laticama. No dizajnerica svoju inspiraciju nije doslovce utkala u svoje kreacije. Kratke slojevite haljine svih proljetnih boja osvježile su modnu pistu i pretvorile je u livadu u cvatu.

Jelena Aleksić voli kratke hlačice visokog struka i naglašen gornji dio tijela uz pomoć volana. Visoke čarape i ovaj put su bile glavni modni detalj.

Za kraj Pret-a-design, svoje kreacije su prezentirale dvije Slovenke, Erna Ostanek i Kristina Lovko. Ostanek je pokazala lepršave kreacije visokog struka pretežito boje šampanjca, dok je njena sunarodnjakinja Lovko predstavila nosivu kolekciju koja je jedino bila povezana aplikacijama ženskog lika. I Lovko je imala problema s odabirom cipela, jer crne polučizme rokerskog stila jednostavno ne pašu uz lepršave ljetne haljine.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Decentni vs. izrazito naglašeni seksipil

Nakon predaha, modnom pistom su zavladala poznatija imena. Zvijezda večeri je definitivno bio portugalski dizajner londonske adrese Louis de Gama. Stalni gost Fashion week prezentirao je veliku kolekciju u svom ženstvenom i lepršavom izdanju uz pokoje nove detalje i krojeve. Dizajner je ostao vjeran svojim najdražim materijalima, svili i čipki, no po prvi put je surađivao s Anitom Zannotti Štulec koja je kreirala cipele revije. Zanimljive cipele brenda „a shoo“ možda su ipak bile malo preteške za decentni i nježni de Gamin seksipil.

Zjena Glamočanin predstavila je kolekciju inspiriranu 1001 noći u kojoj su dominirale dimije, turbani i goli struk. Dizajnerica je fascinirala detaljima spletenih od omotane filmske vrpce koji su uistinu sjali poput bajkovite 1001 noći.

Daniela Martinović je svoju kolekciju namijenila koketnim ženama, ali očigledno onima koje vole svoje adute istaknuti u ultra kratkim haljinama dubokog dekoltea. Kroz cijelu kolekciju se protežu aplikacije, no na nekim modelima podsjećaju na zatvorske i vojničke tetovaže.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Natalia Smogor je jedina ove večeri prezentirala mušku kolekciju. Nosiva kolekcija od pamuka i lana, idealna je za morske galebe koji vole udobnost i ležernost, ali i odjeću koja će istaknuti njihove najbolje strane. Vjerujemo da će Natalijine torbe kupiti i brojne žene. 

Lana Jozić se trudila reviju prikazati na malo drukčiji način, prekrivši manekenke  i prezentirajući četiri hrvatske glumice na kraju revije koje su trebale glumiti lutke. No mali performens je ostao tek na glagolu "trebati", mada su njihove muške kolege s glumačke akademije izdašno pljeskali. Podjednako se može reći i za kolekciju. Bez neuspjelog pokušaja drukčijeg prezentiranja, kolekcija ne bi ostala zapažena. Sjajni materijali, šareni kombinezoni i haljine s puf rukavima dominirale su modnom pistom.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Za kraj je svoje šarene kolekcije predstavio pariški dizajner Karim Bonnet. Dok su neki modeli djelovali poput stazica za pod, drugi su oduševile svojim krojem i kombinacijom boja. Dizajner je u svoje kolekcije utkao bisere i tako joj dao dašak glamura. Međutim, najviše pažnje su privukle neobične šarene cipele, ali i zdušno uživanje dizajnera prilikom pozdravljanja zagrebačke publike. 

U galeriji pogledajte sve kreacije...

Komentari 0