Moda 2 prikaza 21. rujna 2012.

Dobitnici albuma i knjige Bajage i Instruktora!

Budi.IN četvero vas nagrađuje novim albumom Bajage i Instruktora pod nazivom "Daljina, dim i prašina"! Uz album ćete dobiti i zbirku pjesama "Vodič kroz snove" autora Momčila Bajagića.

Dobitnice:

opackovicka, Ivana Opačak
drazkul, Draženka Kulaš
marija.bakovic, Marija Baković
iva86, Iva Antolović

Dobitnice će o preuzimanju nagrada biti kontaktirane e-mailom. Čestitamo! 

Daljina, dim i prašina

Sedam godina od posljednjeg ''Šou počinje u ponoć'' (2005), Bajaga i Instruktori konačno objavljuju i dugoočekivani album ''Daljina, dim i prašina''.

“Ovo je možda prvi put u životu da nisam imao pritisak da završim album brzo. Radili smo ga skoro dve godine, naravno ne non-stop u studiju, već smo ulazili povremeno, a u međuvremenu smo imali dosta koncerata. Da je moglo brže, snimili bi album brže, ali mnogo je bitnije da bude dobar nego da bude brzo. Daljina, dim i prašina je album koji sam možda sa najmanjim opterećenjem radio, u smislu da mora na leto ili pred Novu godinu”, kaže Bajaga.

Novi album najavljen je još prošle godine radijskim singlom i spotom ''Ako treba da je kraj '', moćnom rock baladom koja je do danas prešla 500.000 pogleda na youtube-u. Spot je radila mlada redateljica  Tea Lukač  koja je iz samo jednog kadra odlično snimila jesen beogradske noći, sa članovima benda, glumicom Marijom Bergam i plesačima.

Početkom travnja došao je red za drugi najavni singl/spot ''Vreme'', čvrstu rock stvar sa socijalno-ekološki angažiranim stihovima, koja nekoliko tjedana držala vrhove mnogih top lista. Vizualno moćan spot, apokaliptičnog ugođaja, djelo je režisera Žareta Batinovića i producentice Marčele Zanki iz splitske kuće Urban jungle.

 | Autor:

Vodič kroz snove

 "Vodič kroz snove" je prva zbirka poezije Momčila Bajagića-Bajage, i sadrži sedamdesetak pjesama koje je napisao i snimio od prvog samostalnog albuma Pozitivna geografija (1984) do novog Daljina, dim i prašina (2012). Uz to, knjiga donosi i nekoliko pjesama koje je Bajaga pisao za druge izvođače, poput Zdravka Čolića, ili ih je snimio još dok je bio u Ribljoj čorbi.

“Prilikom odabira išao sam rezonom da uzmem pesme za koje mislim da su najbolje ispale. Nisam stavljao obrade kao što je Vidi šta sam ti uradio od pesme mama, Da li da odem ili ne, niti pesmu Jahači magle, jer ma koliko dobro zvuči kad je čuješ, glupo je da piše na papiru ‘bam, bam, bam…’ Odlučio sam da zbirka bude presek čitave karijere, pesme koje su meni značajne. I kad ih pogledaš na papiru da izgledaju kao pesme pisane baš za knjigu”, ističe Bajaga.

"Vodič kroz snove" na 126 strana uz pjesme sadrži brojne fotografije Bajage i njegovog benda, biografiju o autoru, kao i predgovore, odnosno pogovore iz pera utjecajnog novinara i publiciste Petra Pece Popovića, dramskog pisca Dušana Kovačevića i književnog kritičara Aleksandra Jerkova.

Komentari 0