Moda
košarkaške hlačice

Da, kratke košarkaške hlače doista su se vratile i izgledaju jako cool!

  • Trend se prvo pojavio na TikToku pod nazivom „Ljeto Adama Sandlera"
  • Košarkaške hlače kakve su se nosile u devedesetima postale su must have komad
  • Sportska elegancija postiže se seksi donjim komadima koji podižu ležernost looka

Brojni trendovi nas ove sezone vesele, a posebice nam se dopao modni boom naziva „Ljeto Adama Sandlera". Naime, modna industrija koju je poznati glumac očito ignorirao tijekom cijele svoje karijere odjednom je prigrlila njegov omiljeni komad – kratke košarkaške hlače.

košarkaške hlačice | Autor: Instagram@elizagracehuber Instagram@elizagracehuber

Iako su bile apsolutni must have komad tijekom devedesetih i ranih 2000-ih, ovaj sportski komad se sada vratio na velika vrata! S izvornim dizajnom koji je dosezao oko sredine bedara, košarkaške hlačice doživjele su svojevrsnu revoluciju kada je Michael Jordan zatražio od Championa, proizvođača uniformi Chicago Bullsa, da spusti šav hlačica kako bi se spriječilo njihovo stalno padanje. Ubrzo su i drugi košarkaški timovi implementirali slične modele, dodajući hlačicama ne samo značajnu duljinu nego i širinu, a  nogavice su proširene kako bi se stvorila vrećasta silueta koja nam je danas najpoznatija.

traper hlačice Možda vas zanima Traper šorc hit je i ovo ljeto - ali s jednim detaljem Rubrika Moda Moda

košarkaške hlačice | Autor: Instagram@ @LAURAREILLY___ Instagram@ @LAURAREILLY___

košarkaške hlačice | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Fubu (113,00 kn), Pull&Bear (199,90 kn), Puma, Zalando (485,00 kn)

Danas u ponudi imamo modele koji su ostali dosljedni dužini iznad koljena, širokom kroju i izrađeni su od sintetičkog materijala kako bi se osigurala prozračnost i udobnost. I dok je glavna uloga košarkaških hlačica upravo sport, sada su dobile novo lice u svakodnevnim modnim kombinacijama.

košarkaške hlačice | Autor: Instagram@isabellalalonde Instagram@isabellalalonde

Sportska elegancija dobiva novo lice kombiniranjem ženstvenih čipkastih majici, klasičnih topova bez naramenica i sportskih majici, a posebnost je spajanje visokih peta i glomaznih mokasina koje sportske hlačice pretvaraju u pravi statement komad. Dvije potpuno različite estetike u jednom modnom looku definitivno su ono što kombinaciju čini tako privlačnom!

Možda vas zanima Pronašli smo super sportske outfite kojima će se razveseliti žene i muškarci Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@elizagracehuber

Komentari 0