Moda
1/37

Crno bijela kombinacija uvijek je IN

Crno-bijeli svijet, najbolji je opis modnog izričaja književnice Silvije Šesto. U njenom ormaru prevladavaju komadi u crnoj i bijeloj boji, a koje književnica ih miješa u neobične kombinacije koje izazivaju veliku pozornost.

Autorica romana za mlade, poput djela „Debela“ za koji je osvojila nagradu „Ivana Brlić Mažuranić“, i zbirki priča za odrasle, kao što su „Ester i bageri“, vodi kulturnu udrugu O'grada, koja je ujedno preslika njenog stila.

Isprva obični i klasični crno-bijeli komadi, spojeni su na osvježavajući i urbani način, a neobični modni detalji, poput upečatljivog nakita, čine Silvijin stil unikatnim i zanimljivim.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell „Moj stil je nešto između Mad Maxa i Pepeljuge. Uglavnom, volim nositi vojničke čizme i osjećati se uvijek spremna na akciju, potrčati, pojuriti, i fizički i duhovno. Stil je ono u čemu se osjećam ugodno i spremno“, objasnila je Silvija.

Nigdje bez vojničkih čizama

U nastavku spisateljica naglašava kako u njenom ormaru dominiraju čizme. Obožava vojničke i jahačke modele. Pretežito nosi hlače šireg modela, jednostavne košulje i sakoe. Njena tajna ne leži u pojedinim komadima nego u njihovom slaganju.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell „Volim crno, bijelo, sivo i njihove kombinacije. Obožavam karirano, prugasto, a ponekad ubacim pokoju boju da bude drastično. Na taj mi je način najlakše iskombinirati pojedine komade, a nekako se poklapa s mojim stavom kako su boje doista u nama i oko nas. Na nama je da kročimo uzdignuta čela, no nenametljivo kroz boje prirode“, naglasila je spisateljica.

Smatra da je odjeća pokazatelj čovjekova duha, a stil je potrebno marljivo čitati. Naglašava kako nije patetična izreka da odijelo čini čovjeka, ali bi ju malo modificirala. „I odijelo čini čovjeka“ – ipak nije sve samo u odjeći.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell Zbog pretežito crnih i bijelih komada slaganje stylinga joj ne predstavlja veliki problem. Prije nego otvori ormar povezuje u glavi što će taj dan odjenuti. Na njene dnevne kombinacije utječu, naravno, i poslovne obveze kao i privatna druženja. Za poslovne sastanke odabrat će ipak drukčiji styling, od onog za druženje s prijateljima.

„Ženu ne uzdižu pete!“

„Moj dnevni i večernji look se razlikuju u nijansama. Kako volim plesati, a ako je večernji izlazak povezan s plesom, pazim da je sve pomalo udobno bez obzira na svečanost, osobito kad je riječ o cipelama. Rijetko sam "povišena", odnosno visoke pete mi nisu na ljestvici prioriteta. Imam 162 cm, neka tako i ostane. Čovjeka, a osobito ženu ne uzdižu pete“, komentirala je Silvija.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell Najbolje se osjeća u vojničkim čizmama i crnim hlačama koje sadrže mnoštvo džepova te bijeloj pamučnoj košulji kombiniranoj s crnim sakoom ukrašenim ruskom kragnom.

Naglašava kako ju na shopping obično potakne kćer. Iza glume da joj se nikako ne ide, skriva se ipak veselje i uzbuđenje. Majka i kćer zajedno obilaze rasprodaje, a često svrate u second hand trgovine i Hrelić srijedom gdje Silvija uživa u kupovini detalja.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell „Na Hreliću i u second hand trgovinama doista se zna naći nešto što se ne ponavlja na ulici, a oduševi svojom posebnošću. Primijetih da u današnjim second hand dućanima ima puno novih komada. Nečeg što nitko nikada nije ni obukao, tako da praktički po cijeni jedne kremšnite, možeš nabaviti košulju 'stani-pani'!“

U nastavku Silvija naglašava kako prati trendove i kupi ponešto od noviteta na tržištu. No, u kupnji trendi komada je vrlo selektivna. Trenutno joj se najviše sviđa povratak military stila. Rado mijenja svoje stvari s prijateljicama, tako da zna nositi njihove stvari, one njezine, a nakon određenog vremena poneki komadi se vrate na prvotnu adresu.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell „Pratim ritam povratka starog u novo, prožimanja, interesantno je promatrati modu kroz sve druge segmente života, moda je više od mode, ne treba je podcjenjivati“, naglasila je književnica.

Obožava rad hrvatskih kreativaca

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell Cijeni rad hrvatskih dizajnera, a kupovala je u zagrebačkim buticima kojih, nažalost, više nema, poput Škorpiona. Svrati i u hrvatske trgovine koje su do danas opstale, kao što su Tradate, Charlie i Hundić. Trenutno nestrpljivo iščekuje kreaciju koju za nju šije modni dizajner Ivan Herga.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell Silvija veliku pozornost pridaje modnom dodacima. Kod odabira torbi joj je najvažnija praktičnost. Obožava mnoštvo džepova u koje stanu sve njene velike i male, potrebne i nepotrebne stvarčice. Kad je nakit u pitanju, književnica bira rukotvorine mladih hrvatskih kreativaca, poput Petre Žabčić, Karle Mačkić, Žicartaodnosno Ivane Stojak, Vlaste Pastuović, Nine Ivanović i mnogih drugih.

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell Veseli je dolazak jeseni i hladnijih dana jer napokon može iz svog cipelara izvući najdraže vojničke čizme i sakoe. Naravno, ni ove sezone ne odustaje od svojih najdražih crno-bijelih kombinacija.

U galeriji detaljnije pogledajte 3 najdraža Silvijina stylinga...

Photo: Davorin Višnjić/Pixsell

Komentari 0