Moda
1/46

Cool komadi za urbane trendseterice

Cro A Porter je nakon stanke od dva tjedna dana ponovno otvorio modnu pistu za sve ljubitelje mode. Prva večer u Westgate Shopping Cityju bila je rezervirana za Hippy Garden, Sonju Lamut, Jet Lag i ELFSe koji su na pistu doveli Anu Rucner i, naravno, Jelenu Rozgu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Hippy Garden

Mistična, mračna i zavodljiva – dizajnerica Đurđica Vorkapić na pistu je dovela dah gotike i kasnog srednjeg vijeka predstavljajući nam svoju viziju ljubavi i mračnih bajki. Kolekcijom dominira snažna crna boja, koja je na mahove osvježena nevinom bijelom. Ljubiteljice gotike su zavodljive, opasne, strastvene i pomalo nedostižne. Igra materijalima, poput kože i prozirnog materijala, pruža dodatnu mistiku. Duboki dekolte i dijelovi tijela, koji proviruju kroz prozirni materijal, izuzetno su seksipilni.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Dizajnerica je vješto spojila sadašnjost i prošlost. Inspiracija je vidljiva kroz detalje, poput upečatljivih rukava, no ipak nije doslovna. Na taj način je stvorena kolekcija koja je u isto vrijeme moderna, ali i gotička. Đurđica Vorkapić na koncu je predstavila konzistentnu kolekciju koju je bilo zadovoljstvo gledati na modnoj pisti.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Sonja Lamut

Dizajnerica je prošlom kolekcijom osvojila hrvatske trendsetere i modne kritičare. Ovaj put Sonja je prezentirala nešto zreliju kolekciju pokazavši da se razvija u svom kreativnom radu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Koloritom smirena i nježna kolekcija ulijeva sigurnost i toplinu. Modnoj priči Sonje Lamut vjerujemo i rado ju želimo isprobati na sebi. Zamjerka ide pojedinim detaljima, poput velikih mašni i visećih kristala, koji su na pojedinim komadima djelovali nezgrapno i zbog toga su bili nepotrebni.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kolekcijom dominiraju volumenizirani komadi, poput upečatljivih kaputa. Izrazito funkcionalna i nosiva kolekcija spoj je klasike, Sonjinog potpisa i trendova. Dizajnerica uspješno barata trendovima – ona ih vješto prigrli, reinterpretira i ukomponira u svoj kreativni potpis. Na koncu ispred sebe imamo kolekciju u kojoj ćemo se osjećati trendi, urbano, a ipak posebno i unikatno. Spoj kojeg rijetki dizajneri uspješno ostvaruju.

Jet Lag

Dizajn Jasmine Arnautović i Maje Virgej stoji za urbanu i cool uličnu modu koju rado nose hrvatski trendseteri koji obožavaju praktičnu i udobnu odjeću s dizajnerskim twistom. I za ovu sezonu Jet Lag je ostao dosljedan sebi i predstavio kolekciju nadahnutu Berlinom, radnicima, asfaltom i zidovima. Hladna po svom koloritu, topla po svom dizajnu – nova Jet Lag kolekcija zadovoljit će i one najzahtjevnije.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kolekcija nudi sve što je potrebno modernoj urbanoj ženi – hlače i majice, kapute i jakne, ali i kulerske haljine za večer. Seksipil Jet Lag žene nije izravan, on je u njenom stavu, a odjeća služi kao suputnik koji vješto prati njen stav i ritam života.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Dizajnerskih brendova poput Jet Laga potrebno je hrvatskom tržištu. Mnogi su se zasitili kolekcija koje sačinjavaju koktel haljine – hrvatska moda treba biti prisutna na hrvatskim ulicama, a ne samo na vjenčanjima i u noćnim klubovima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell ELFS

Show za kraj – već unaprijed se zna da će ELFSi napraviti nešto drukčije, unijeti zabave i pozitivne energije. No, čini se da se modni dvojac iz sezone u sezonu ponavlja, a reciklirani show rijetkima je zanimljiv.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Nova kolekcija nadahnuta je dalekom i hladnom Rusijom u kojoj je, sudeći po ELFSima, pogled na modu ponešto drukčiji. Animalni uzorak, pernate jakne, šljokice, sjajni kristali u bojama smaragda, dugi umjetni nokti nisu, nažalost, rezervirani samo za Rusiju. Dotični komadi vidljivi su i na hrvatskim ulicama.

„From Russia with love“ najavila je Ana Rucner, a reviju je otvorio polugoli Vladimir Vlada Vuksanović koji je zaštitno lice nove kampanje. Na pisti su se nizale pernate jakne, ultrakratke pencil haljine, kojima definitivno nedostaje pokoji centimetar, suknje i prepoznatljive ELFS T-shirt majice. Upravo je na njima vidljiva inspiracija u obliku, primjerice, babuški. No, sve u svemu Rusiju smo mogli osjetiti tek putem glazbe, video walla i kojeg sitnog detalja.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Vidljivo je da ELFSi iz sezone u sezonu na pisti prezentiraju haljine koje se razlikuju tek po boji i rasporedu šljokica i izreza. Jasno je zbog čega modni dvojac to radi – te seksi haljine, vjerojatno, donose većinsku zaradu, a ono što te hrani ne treba izbaciti. No, zbog toga su ELFSi  izgubili svoju razigranost i simpatične revije koje su uveseljavale gledatelje. Nekoć je njihova inspiracija bila vidljiva u skoro svim komadima koji su činili zaokruženu priču, no danas ELFSi na pisti prikazuju popularne modele haljina koje neuspješno uklapaju u nove kolekcije.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Ne može se osporiti da ELFSi u svoju prezentaciju ulažu mnogo truda i paze na detalje. Umjetni nokti su za to dokaz – svidjeli se oni nama ili ne, oni su ona sitnica koja čini važan djelić priče. Nažalost, počeli su se ponavljati i njihova revije, kao i kolekcije koje se prezentiraju, su nadasve predvidljive. Naravno da se nitko nije iznenadio što je Jelena Rozga izašla iz velike kutije. Iznenadili bi se da revija završi bez njenog nastupa.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih dizajnera...

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0