Moda 15. prosinca 2015.

Što otkriti, a što pokriti? Odgovor se krije u čipki!

Robert Gašpert i Matija Habljak.

Za malo koji materijal možemo reći da je apsolutni vladar čitave modne povijesti. Ta titula svakako pripada čipki koja se još od renesanse nalazi visoko na listi materijala koji oduzimaju dah. Najpoznatije europske vladarice kitile su se čipkom, a istoj danas ne mogu odoljeti ni brojne poznate dame. I premda smo je u nekim periodima voljeli više, a u drugima manje, uvijek joj se nekako vraćamo pa čak i ove zime. Koliko vole čipku pokazale su u zadnje vrijeme i brojne poznate dame koje ju nose na nekoliko načina.

Prvenstveno nam se sviđa kako ju nosi Aleksandra Dojčinović koja je nedavno na jednom eventu zasjala u vlastitoj kreaciji. Dizajnerica nosi čipku odvažno, a to prije svega pokazuje odabirom boja. Upečatljivu zelenu haljinu kombinirala je s jednako upečatljivim rozim salonkama i malom rozom torbicom.

 | Autor: Robert Gašpert i Matija Habljak Robert Gašpert i Matija Habljak

Renata Sopek pak bira klasičnu crnu, pritom naglašavajući svoj styling čipkom isključivo na rukavima i predjelu grudi. Voditeljica je tim modnim izborom pokazala koliko je čipka sama po sebi upečatljiva pa u skladu s tim nije potrebno obući haljinu koja je u potpunosti sačinjena od ovog materijala.

 | Autor: Robert Gašpert i Matija Habljak Robert Gašpert i Matija Habljak

Na nedavno održanom Kaufland Fashion Weeku, čak su se četiri poznate dame pojavile u haljinama od čipke i to u posve različitim varijantama. Ivana Mišerić je odabrala haljinu s efektnim volanima u predivnoj ljubičastoj boji, a istu je kombinirala sa sivim visokim čizmama.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell

Sarah Josipović se odlučila na crnu haljinu koja je završavala crvenim resicama, dok je look zaokružila salonkama na špic naglašenim remenčićima s metalik akcentom.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Petra Kurtela je odabrala bordo čipku, crne najlonke i ledeno plave salonke, na prvu sasvim neobičnu kombinaciju, no moramo je pohvaliti za hrabrost u spajanju komada.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell

Tamara Garbajs se pojavila u pastelnoj bež varijanti čipke, a svoj je outfit zaokružila crnim čizmicama, što je ovom looku dalo efekt boho stila.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell

Sigurni smo da smo vam ovim pregledom dali više nego dovoljno ideja kako nositi čipku ove zime. Klasičarke neka odaberu crnu, a odvažne fashionistice neka posegnu za bilo kojom bojom duginom spektra pa i kričavim nijansama, kakve nosi Aleksandra Dojčinović.

Komentari 0