Moda

Čini se da su Oran postale pomalo dosadne pa Hermès ima nove hit sandale, Chypre

  • Ne, ne, mi i dalje mislimo da su Hermès Oran natikače predivne, ali činjenica je da su posvuda
  • Je li to već postalo dosadno? Čini se da je, posebno influencericama koje se očito okreću novom modelu
  • Modna zajednica ima nove ljubimice. Zanimljivo, opet je riječ o Hermèsovim sandalama. Kako to se sviđaju Chypres?

Ne možemo više ignorirati, sve je više modnih kombinacija na društvenim mrežama upravo s ovim sandalama, Chypre. Nemaju veze s Ciprom, premda im to ime govori već s Francuskom i luksuznim Hermèsom - čini se da je ovaj brend opet pogodio ukus modne zajednice. 

Je li ovo početak novog trenda, nakon nekoliko ljeta ludovanja za Hermèsovim Oran natikačama? I je li uopće došao taj "nakon" trenutak ili će oranice i chyprice živjeti u slozi na nogama diljem svijeta? Nove hot natikače dolaze također u mnogo boja, ali su puno sportskije od elegantnih Oran. Hermes se s njima jako približio trendu 'ružnih' sandala, ne baš ženstvenih, udobnih za hodanje i na duže pruge, a po estetici bliže onim kupcima kojima estetika nije baš važna. 

No otkako su ih prigrlile brojne influencerice koje ih ubacuju u kombinacije sa ženstvenim haljinama i minicama, skroz nam je jasno da se ne radi ni o kakvim ružnim sandalama. Dapače, izgledaju baš dobro...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indiana (@indy.mood)

I tek da razjasnimo, Chypre nije novi model, nejasno je zašto baš sada postaje tako popularan... Ove pomalo muškaste natikače, širokog su kalupa, no to im ne škodi ljepoti. Prepoznatljiv "H" oblik i dalje je vrlo vidljiv, premda preko rista ide još i dodatni remen, na čičak. Je li do njih ili su se naše oči i ukus već prilagodili takvim sandalama, o tome se da razmisliti. Opsesija njima svakako počinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Ifi (@lisaifi)

Vrlo su udobne, postoji i verzija s krznom ako si zainteresirana da ih nosiš s čarapama u proljeće i jesen, a cijena kožnatih je 640 eura dok su krznene skuplje, 820 eura. Boje variraju iz sezone u sezonu, a sandale mogu biti načinjene od kože i od antilopa u svojim ljetnim vrezijama. Brend napominje i da treba kupiti broj veće od onog koji uobičajeno nosimo. 

 | Autor: Instagram@fygems Instagram@fygems Foto: Hermes

Naravno da ih nije lako uhvatiti jer je potražnja velika i mnogi su ih već stavili na svoju listu želja, i sebe na listu čekanja. Tu, i tamo iskoči nekoliko brojeva negdje pa treba web stranice provjeravati svaki dan, no kako su Chypre dio klasične Hermesove kolekcije vjerojatno ih neće biti tako teško pronaći u budućnosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabine (@disco_forest)

Chypre natikače trenutačno su jedan od najtraženijih artikala za ljeto 2023. i vjerojatno začetnice novog trenda. Možeš ih nositi na plaži, za izlazak u grad ili opuštenu nedjeljnju kupnju namirnica! Mana im je što ih je teško nabaviti, ali ne i nemoguće, a koliko su tražene svjedoči i činjenica da im je cijena na stranicama koje prodaju robu iz druge ruke i dvostruko veća nego u maloprodaji!

 | Autor: Hermes Hermes Foto: Hermes; Chypre sandale (640 eura)

Kako ti se sviđaju?

 | Autor: Hermes Hermes Foto: Hermes; Chypre sandale (820 eura)

Photo: Instagram@mmequeenb

Komentari 0