Moda 30. kolovoza 2012.

Chic vjenčanice za moderne mladenke

Filip Tot.
1/25

Proteklih tjedana moj život je bio u znaku diplomskog rada. U želji da prikažem ono što me inspirira i što volim, odlučila sam snimiti editorijal za nou kolekciju eNVy room vjenčanica.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Inspiraciju sam pronašla u motivima rokokoa (razdoblja o kojem sam već pisala u jednoj od kolumni) i Mariji Antoaneti, prvoj ženi u povijesti koja je odjenula ravnu bijelu haljinu. Tu "običnu" bijelu haljinu sam smjestila u 21. stoljeće te ju zamijenila za "standardnu" bijelu haljinu - vjenčanicu.

Osmislila sam netipičnu kampanju za vjenčanice, pod nazivom „Ostavljene. 7 djevojaka, 7 priča.“  Svaka od djevojaka je stvarna te ima svoju osobnost. Postavila sam ih van prototipa današnje mladenke: bez bijele vjenčanice, buketa s ružama i krem cipela s tankom potpeticom.

Rokoko sam prenijela u svaku od njih; možete ga vidjeti u standardnim, u ovom slučaju urbaniziranim puf frizurama, odabiru cvijeća te kroju haljine koji sam prenijela na kovrče u kosi. Perje se proteže kroz gotovo sve priče.

Kolači, životinje s čipkastim i cvjetnim "kolirima", te piercinzi i madeži, pjenušac iz kristalnih časa - sve to podsjeća na rokokoovske bogate balske igre.

Kod odabira interijera izbjegavala sam modernu arhitekturu, te sam birala derutnije lokacije kako bih njima naglasila miris koji je prevladavao u tom razdoblju.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Lijepe eksterijere sam zakrvarila zalaskom sunca te kožnim rukavicama. Kolorit nije vezan uz razdoblje, poigrala sam se i gadgetima, modnim dodacima, visokim potpeticama te starkama kako bih naglasila i dodala notu slobode stoljeća u kojemu trenutno živimo.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Kočija je postala automobil, a konj je protrčao kroz sva razdoblja, jahan u šarenim gumenim čizmama.

Uživajte u fotografijama sa snimanja…

Komentari 0