Moda
1/11

Chic kombinezoni za dugo i stajliš ljeto

Najpraktičniji saveznik ljetnih kombinacija - kombinezon, ove sezone vlada ulicama i pistama kao nikad dosad te je po popularnosti tik uz haljinu

Kombinezoni su poharali modne piste i high street brendove, a idealni su za ljetni styling s kojim ne možete pogriješiti na plaži, u večernjem izlasku ili šetnji gradom. Vrlo su praktični jer ne morate puno razmišljati o tome s čime ih upariti. Jedino što ćete morati odlučiti je - koje modne dodatke odabrati.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Za vruće ljetne dane odaberite kratke kombinezone, ako vam treba nešto drukčiji odabir za ljetna vjenčanja, sjajno su rješenje, čak i za mladenke. Odličan su odabir za posao, ali i bilo koju drugu priliku, ovisno o materijalu, kroju, boji... Možda će biti mali problem pronaći kombinezon koji će vam savršeno stajati, no kada pronađete takav kroj, držite ga se uvijek. Vitke djevojke mogu nositi baš sve. Kako biste donekle razbili dojam jednolične cjeline koji ostavlja kombinezon, fokus stavite na modne detalje. Djevojke s oblinama neka kombinezon nose s cipelama na visoku potpeticu ili platformom kako bi izdužile noge.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Kratki kombinezon možete nositi u gotovo svim prilikama. Uz balerinke i ravne sandale tijekom dana, a navečer slobodno odaberite visoke potpetice i platforme ili ga navucite preko badića za plažu. U dućanima high street brendova pronaći ćete svakakve modele, a ni dizajneri nisu odoljeli ovom omiljenom “uličnom” komadu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Diane von Fürstenberg poznata je po “wrap” haljini, a i praktični kombinezon našao se u njezinoj kolekciji, dok modernu verziju, neobične krojeve i geometrijski uzorak vole u modnoj kući Roksanda za ljeto ove sezone.

 

Bezvremenski elegantne kombinezone u svoju je posljednju kolekciju uključila modna kuća Elie Saab. Crveni model bez naramenica možete nositi na svadbu, posao, kombinirati sa zlatnim modnim detaljima za ludi noćni provod ili upariti s ravnim sandalama i izaći u šetnju gradom.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Definitivno jedan od popularnijih modela ove sezone su boho kombinezoni s vezicama, resicama i od lepršavih materijala, a njih trendseterice nose na gladijatorice, s “choker” ogrlicama i ležerno raspuštenom kosom. Ako je ovakav model kratak, sjajno će izgledati i na plaži, pa ga slobodno kombinirajte i s omiljenim japankama i pletenom torbom.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Predivnoj Aniti Dujić tamnoplavi kombinezon savršeno stoji. Anita je poznata po besprijekornom stilu, a ova njezina kombinacija pokazuje kako manje doista jest više. Bez modnih detalja, osim klasične torbice, ovaj styling izgleda i više nego dobro, a baš to je tajna kombinezona. Toliko je efektan, a opet toliko jednostavan da ne može proći nezamijećeno, te savršeno funkcionira i uz više modnih detalja ili baš niti jedan.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Što se dizajnerskog dijela priče tiče, ove godine cruise kolekcije prepune su ovoga jednodijelnog saveznika ljetnog stila. Od Ralpha Laurena, preko Fendija i Balenciage, do Alberte Ferretti, čini se kako su se dizajneri složili da nema dobro ljetnog stylinga bez kombinezona. Najelegantniji su definitivno oni s potpisom Ralpha Laurena i Balenciage. Crna klasika Ralpha Laurena jednostavno je nepogrešiva, a sličan model iz njihove cruise kolekcije možete potražiti u high street brendu Zari za puno manje novca.

 | Autor: Getty Images Getty Images

U bijelom kombinezonu modne kuće Balenciaga alternativne bi se mladenke mogle i udati. Savršen je i za druge svečane prilike, a bijela mu boja daje još jednu prednost - u njemu vam neće biti vruće. Ako ste zainteresirani za nešto ipak malo upečatljivije, inspiraciju potražite na Guccijevoj pisti. Lepršavi model dugih rukava krase sitni volani, print cvjetića i velika crvena ruža oko vrata. Fendi, pak, zna kako je ove sezone ponovno “in” nositi pidžame i izvan kreveta. Sjećate se kako smo se divili zvijezdama poput Rihanne koje su izašle u satenskim kompletima koji podsjećaju na pidžame? Takve kreacije, samo u jednom dijelu, Fendi je predstavio u svojoj cruise kolekciji. Seksi verziju s dubokim dekolteom predlaže Stella McCartney, a mi nemamo ništa protiv.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0