Moda
Chiara Ferragni

Chiara Ferragni je kao voditeljica na San Remu pokazala najgoliju od svih golih haljina. Vrhunac!

  • Influencerica Chiara Ferragni kao voditeljica festivala u San Remu pojavila su u četiri haljine, sve odreda provokativne
  • Iako je najviše buke izazvala ona "prozirna", koja na Chiari nije ništa sakrila, provokacija je mnogo dublja
  • Sve haljine potpisao je Dior prema njezinim uputama, a ideja je osloboditi ženu okova društva. I ne učiniti je seksualnim simbolom, kako bi se na prvu pomislilo pri pogledu na haljinu o kojoj svi pričaju

Talijanska influencerica s mnogo širim dosegom voditeljica je ovogodišnjeg festivala u San Remu. Chiara je svoju novu ulogu itekako iskoristila, ne samo da pokaže kako uspješno odraditi i taj posao. Ovu festivalsku instituciju koja je desetljećima bila vrhunac zabave i glazbe i na našim ekranima pretvorila je u angažirani modni performans.

Naravno, svi su se pritom "zalijepili" za najgoliju golu haljinu ikada nošenu na sličnim događanjima, koju je ikada odjenula neka zvijezda. Chiara nam je, naoko, pokazala sve. 

Chiara Ferragni | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Iako gole grudi na crvenom tepihu već pomalo postaju mainstream, ova je haljina bila još izazovnija. Vidjele su se i doslovno bradavice i mišići na trbuhu, no... Riječ je ipak bila o samo tako oslikanoj haljini. Mada, na prvu bi se kladili da je Chiara ispod šljokica golaz. A nakon što je tobože razgolitila tijelo, Ferragni je razgolila i dušu. Naime, u podužem i za žene osnažujućem govoru obratila se s pozornice publici, a taj dio objavila je i na svojem Instagram profilu.

Chiara se obratila sebi kao djevojčici punoj nesigurnosti, objašnjavajući joj kakva je danas - odrasla žena koja je napokon prihvatila sebe takvu kakva jest, svjesna da se ne mora svidjeti svima i da ne mora biti savršena. Govoreći o sebi obratila se i svim drugim ženama. Govorila je o trenucima kad se osjećamo nedostatne, nedovoljno dobre, nedovoljno lijepe, pametne i kad nam se plače zbog toga. Prihvatiti sebe sjajan je početak, rekla je influencerica. Ne zaslužujemo misliti loše o sebi jer oduvijek smo bile i dovoljno lijepe, i pametne, i dobre. Sve smo dovoljno.

Chiara je nastavila u istom tonu, a ovaj osnažujući govor je namjerno bio u kontrapunktu s obnažujućom haljinom: pozornost bi trebalo obraćati na pravu vrijednost žene i riješiti se srama koji je potekao od prve žene, Eve. 

Chiara Ferragni | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Inače, treba reći kako je sve četiri haljine za Chiarino pojavljivanje na San Remu potpisala modna kuća Dior i napravljene su baš za nju i baš za ovu priliku. Točnije, dizajnirao ih je Dior, ali napravljene su prema uputama Ferragnijeve osobno i stilista Fabia Marija Damata.

Nakon najupečatljivije prozirne kreacije sa šljokicama, Chiara se pojavila u elegantnoj, decentnoj i predivnoj crnoj haljini obnaženih ramena, no performans se nastavio. Leđa i ramena ogrnula je bijelom stolom s natpisom "misli slobodno" ili "smatraj se slobodnom". Ideja: potaknuti žene da budu slobodne i riješe se uloga koje im je društvo nametnulo. 

Chiara Ferragni | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Sljedeće što je Dior osmislio za influencericu bila je haljina sastavljena od svjetlucavog kombinezona, u jednom komadu s cipelama, i prozirne konstrukcije s ojačanjima kakva je nakada služila da "nosi" žensku krinolinu - okov kojeg smo se odavno riješile. Uostalom, i ova kreacija nosi naziv "kavez".

Chiara Ferragni | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

I posljednja, elegantna duga bijela haljina bez rukava bila je ukrašena (ili nagrđena) provokativnim natpisima. Crnim biserima izvezeni su pogrdni komentari koje žene često dobivaju zbog svog izgleda. 

Chiara Ferragni | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0