Moda

Bye-bye čizme iznad koljena: Ovo je novi neizbježni model!

Jedan pogled na nove kolekcije dovoljan nam je da shvatimo kako će sock-boots vladati modnim svijetom

Sjećate se kako smo se svi prije nekoliko godina smijali Kanye Westu i njegovim Yeezy čizmama koje su više sličile na čarape? Da, nekoliko sezona poslije i imamo novi veliki high-street trend. Čizmice od elastične tkanine popularnog imena sock-boots (odnosno u doslovnom prijevodu čarape-čizme) najviše smo viđali na Kardashian klanu i cijeloj seriji topmodela, a sada su postale jedan od komada koje i velika Zara predlaže za jesen.

Internet je poludio za čarapama-čizmama do te mjere da su cure počele same raditi DIY projekte s čarapama i štiklama kako bi kopirale Yeezy model. S obzirom na to da ovaj model stoji skoro 1000 eura, jako nas je razveselila činjenica da ih možemo pronaći u velikoj većini naših omiljenih high-street dućana. 

 | Autor: miss7 miss7 H&M (300 kuna)

Naravno, da je crna varijanta ovih čizama najpopularnija jer će najbolje izgledati u kombinaciji s gustim najlonkama koje volimo nositi kroz zimsko doba. Također, najlakše ih je kombinirati s jesenskim, nešto zagasitijim nijansama.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Zara (350 kuna) i Bershka (300 kuna)

S druge strane, jako nam se sviđa i polučizmica u nekoj od pravih boja jeseni poput primjerice tamnoljubičaste ili maslinasto zelene, koja će sama po sebi biti dovoljan statement što god odjenula i gdje god pošla. 

 | Autor: miss7 miss7 Zara čizmice u ljubičastoj (300 kuna) ili crnoj varijanti (400 kuna)

No, ono što nas je možda i najviše iznenadilo su modeli sock-boots čizama u jarkim bojama. Plave, ljubičaste, crvene, roza, žute - koju god boju zamisliš, možeš pronaći čizmice i u toj boji! Dizajneri ih predlažu već za ljeto, ali cure koje najviše vole biti u crnom mogu ih iskoristiti kao pravi dodatak koji će podići kombinaciju i voditi glavnu riječ. 

 | Autor: miss7 miss7 Ljubičasto-plave čizmice (350 kuna), žute (450 kuna) i crvene (370 kuna)

Photo: Instagram

Komentari 0