Moda

Budi.IN ambasadorice otkrivaju svoje ljetne beauty i modne tajne

Prekrasne cure koje su krasile naslovnice časopisa Budi. IN, otkrile su nam gdje i kako provode ljeto, koje beauty proizvode koriste te bez čega nikako ne idu na plažu

Studentica biologije i poznata fashionistica s Instagrama Josipa Dragun (23) kaže kako se ne priprema ništa posebno za plažu jer je tamnoputa te je zahvalna svojoj genetici.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kakve badiće najviše voliš nositi? Imaš li ih puno? Nabavljaš li svake sezone novi?
- Najdraži badići su mi oni na vezanje. Nemam ih puno, jer sunce, sol i pijesak učine svoje, pa sam svako ljeto u potrazi za novim modelima.

Koji su ti favoriti za ljeto?
- Kada su badići u pitanju, nemam najdraže brendove, jer kupim one koji mi zapnu za oku i to uglavnom budu no-name trgovine u kojima se kriju preslatki modeli koji odgovaraju mojoj građi tijela. Prošlogodišnji badić sam pronašla u jednoj takvoj i moram priznati da mi je to bio najdraži model do sada. H&M, Zara, Calzedonia su neki od brendova gdje potražim idealan badić.

Kako se pripremaš za more? Spakiraš li sve začas ili?
- Ne znam se pakirati i uvijek ponesem više stvari nego što mi treba i to pakiranje se planira i po mjesec dana unaprijed, a tjedan dana prije odlaska na more imam spremljen kofer kojeg do odlaska na put presložim par puta kako bi bila sigurna da sam uzela sve što mi "treba". 


 | Autor: arhiva arhiva

Omiljene lokacije za ljetovanja i destinacija iz snova?
- S obzirom da je moja ljubav prema južnom kraju neizmjerna, dovoljni su mi samo more, sunce i pijesak da bih bila sretna i zadovoljna. Zadnjih par godina ljetujem u malom mjestu u blizini Zadra, a kada razmišljam o destinaciji iz snova previše toga mi pada na pamet, popis je predug. Previše je bajkovitih plaža koje želim posjetiti.

Kako se štitiš od sunca i pripremaš li se nekako (solarij, vitamini, itd)?
- Jako sam tamnoputa i nikada nisam imala običaj korisititi kreme sa zaštitnim faktorom, tako da je to nešto što se rijetko nađe u mojoj torbi za plažu. Posebne pripreme za moja maratonska sunčanja nemam, ali na plažu ne idem bez bočice s maslinovim uljem i lavandom. Solarij nikada nisam posjetila, tako da zaista nisam ekspert kada su u pitanju pripreme kože za sunčanje, a to sve mogu zahvaliti genetici.

Top 5 stvari bez kojih ne možeš zamisliti ljetovanje?
- Samo pet?! Ulje (maslinovo i lavanda), lanena tunika, badić, rimljanke i sunčane.

Bankarica i food blogerica Tihana Topčić (34) prava je ovisnica o kupaćim kostimima, a pripreme za ljeto doživljava vrlo ozbiljno, od unosa beta-karotena, preko solarija, do krema i maslaca.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kakve badiće najviše voliš nositi? Imaš li ih puno? Nabavljaš li svake sezone novi?
- Uglavnom preferiram dvodijelne badiće, ali kad dobijem preplanulu boju, volim i zanimljive jednodijelne. Imam ih toliko da me sram reći broj, sigurno 30-ak. :))) Obavezno svake sezone nabavim dva-tri nova.


Koji su ti favoriti za ljeto?
- Ove godine favoriti su mi H&M-ovi. Pristupačni su cijenom, kvalitetni i stvarno lijepi. 


Kako se pripremaš za more? Spakiraš li sve začas ili?
- Moje pripreme za ljeto ne traju dugo, s godinama sam naučila biti jako praktična, tako da pakiram minimalno, jer sam ionako većinu vremena u badiću, koji kombiniram sa kratkim hlačicama. Spakiram obavezno lagane ljetne haljinice, japanke, koje mi u većini slučajeva niti ne trebaju, jer obožavam biti bosa. To je moje vrijeme kad uživam u toj neopterećenosti i komociji.


Omiljene lokacije za ljetovanja i destinacija iz snova?

- Ajme ima puuuuno omiljenih mi destinacija za ljetovanja, ali obzirom da moram izabrati, naravno uz našu obalu, izabirem Santorini, Bali i Maldive, a destinacija iz snova definitivno Francuska Polinezija, Bora Bora.

 | Autor: arhiva arhiva

Kako se štitiš od sunca i pripremaš li se nekako (solarij, vitamini, itd)?
- Za ljeto se pripremam tako što dva mjeseca prije ljeta počinjem sa kapsulama beta karotena, koje uz ljepšu preplanulost, čuvaju od alergija, obzirom na jako sunce. Par dana prije nego krenem na more, obavezno odem 2-3 puta u solarij da dobijem podlogu. Na moru, u početku koristim kreme sa visokim zaštitnim faktorom, a kad je boja već tu, počinjem koristiti kakao maslac, koji daje prekrasnu boju, hidratizira kožu, te pospješuje da boja i nakon ljeta duže traje. 


Top 5 stvari bez kojih ne možeš zamisliti ljetovanje
- Sunčane naočale, knjiga, krema za sunčanje, badić, šešir koji glavu čuva.

 Fotografkinja i svjetska putnica Ena Mihoci (28) barem se jedanput na tjedan pakira, obožava svijetle badiće i ljetnu svijetlu garderobu, a otkriva da cijelo ljeto provede uz praktični sarong.

 | Autor:

Kakve badiće najviše voliš nositi? Imaš li ih puno? Nabavljaš li svake sezone novi?
- Najviše volim nositi dvodijelne badiće i preferiram bijelu boju i uglavnom svjetlije i nježnije nijanse. Osim što naglašavaju preplanulu put, lijepo mi pašu i uz ljetnu odjeću, koju najčešće također preferiram u svjetlijoj boji. Svake sezone nabavljam barem jedan novi badić, a najčešće ih kupujem na putovanjima. Imam ih vjerojatno previše, ali ono što je dobar kaput zimi, to je za mene badić ljeti. Jedan od osnovnih odjevnih predmeta.


Koji su ti favoriti za ljeto?

- Moji favoriti već neko vrijeme su dvodijelni heklani bijeli badić brenda She Made Me i Victoria’s Secret s volanima na gaćicama i zatvorenijim gornjim dijelom, koje najčešće nosim. Trenutno pikiram neki novi romantični heklani model u prljavo rozoj boji ili boji kože, gornji dio s rukavima spuštenim na ramenima i neki zanimljivi jednodijelni badić koji će mi biti pogodniji za surfanje.

Kako se pripremaš za more? Spakiraš li sve začas ili?

- Iako sam iskusni putnik i pakiram kofer jednom tjedno, uvijek mi je to neomiljeni posao jer mi oduzima puno vremena. Stvari za plažu još nekako najbrže spakiram jer uvijek imam spremno bar nekoliko najdražih badića u platnenoj torbi za more koju samo ubacim u kofer. Ručnike za more zamijenila sam sarongom (tankim i velikim pareom) koji sam kupila na Baliju i koji je vrlo lagan, brzo se suši i što je najvažnije, zauzima malo mjesta u torbi.

 | Autor: arhiva arhiva


Omiljene lokacije za ljetovanja i destinacija iz snova?
- Moja najdrža lokacija i destinacija iz snova za ljetovanje su Havaji, iako tamo zapravo odlazim zimi. Ima nešto u tim divljim i praznim plažama i veličanstvenim valovima, u kojima sve više uživam. Osim egzotičnih lokacija, obožavam naš Jadran i cijeli Mediteran. Svako ljeto radi posla obiđem cijeli Jadran i uvijek si ostavim bar malo vremena za uživanje na moru. Najdraži su mi otoci Vis i Hvar, ali definitivno preferiram pred i post sezonu kada je manje turista i veći mir. Sanjam o tome da ovo ljeto odem sa svojim suprugom na nekoliko dana na Lastovo u kamp, bez mobitela, fotoaparata... Veselim se ovogodišnjem ponovnom odlasku na Bali!


Kako se štitiš od sunca i pripremaš li se nekako (solarij, vitamini, itd.)?
- Rijetko se pripremam za sunce u solariju, a samo ponekad vitaminima. Svake godine obavim prvo kupanje i izlaganje suncu već krajem travnja ili početkom svibnja, kada dobijem baznu boju. Zimi često odlazim u toplije krajeve gdje također moja koža upije puno sunca. Klasične kreme za sunčanje najčešće ne koristim, a štitim se tako da ne odlazim na najjače sunce i koristim balzame i ulja na prirodnoj bazi. Kožu lica štitim ipak jačim faktorom i to kremom Melvita.

Top 5 stvari bez kojih ne možeš zamisliti ljetovanje
- Badić, lagana ljetna haljina, knjiga, naočale, japanke.

Ostale intervjue pročitajte u našem glossy izdanju Budi.IN Chic, koji je na kioscima od 15. lipnja, a uz magazin na dar dobivate fantastičnu 2u1 narukvicu/ogrlicu!

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: arhiva

Komentari 0