Moda
Brokat je obasjao ulicu i pistu: Ove sezone nosimo ga i preko dana Brokat je obasjao ulicu i pistu: Ove sezone nosimo ga i preko dana Brokat je obasjao ulicu i pistu: Ove sezone nosimo ga i preko dana Brokat je obasjao ulicu i pistu: Ove sezone nosimo ga i preko dana Brokat je obasjao ulicu i pistu: Ove sezone nosimo ga i preko dana Brokat je obasjao ulicu i pistu: Ove sezone nosimo ga i preko dana

Brokat je obasjao ulicu i pistu: Ove sezone nosimo ga i preko dana

Omiljeni svjetlucavi materijal - brokat, ove ćemo jeseni nositi i preko dana, a dizajneri su najavili pravu modnu igru

Teška svila, isprepletena zlatnim i srebrnim nitima, jednom riječju - brokat, jednostavan je način da osoba u koju pogledate u zrcalu bude najglamuroznije biće koje ste u životu vidjeli. Ovaj materijal potječe iz Bizantskog Carstva, nosili su ga u staroj Kini i Italiji, a danas najpoznatije svjetske modne piste slažu se u jednoj stvari - brokat se ove godine vraća luksuzniji i bolji no ikada. Kolekcije za jesen 2016., koja nam je tako brzo stigla, jasno i glasno poručuju da trend koji je vladao pistama za proljeće ove godine neće nestati ni u sljedećoj sezoni. Dizajneri su još od proljeća krenuli s istraživanjem tekstura, uzoraka i egzotike kao što smo vidjeli kod Michaela Korsa, Barbare Tfank i Oscara de la Rente. Ali ono što je zanimalo sve modne kritičare i ostatak fashion kreme je: što je to novo za nadolazeću sezonu? Brokat, omiljeni materijal za večernja izdanja, pojavio se i u dnevnoj varijanti.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Tko bi rekao da brokat može biti opisan kao razigran? Modna kuća Prada dokazuje da itekako može. Blejzer kratkih rukava s podignutom kragnom i remenom oko struka uparen je sa šarenom suknjom, savršenom plavom torbicom, a sve je upotpunjeno bijelom kapom i odličnim naočalama. Ako ovo ne dokazuje brokatovu razigranu stranu, Roberto Cavalli potrudio se “objasniti” kako ćemo brokat nositi preko dana, čak i za poslovne prilike, a da nije formalna večera. Njegovo savršeno izdanje u brokatu sastoji se od traper košulje, upečatljivih hlača u pravim i ljubičastim nijansama, zelene kožnate jakne i marame oko vrata, a sudeći prema tome koliko različitih prijedloga za stylinge nude dizajneri, ne sumnjamo da će i street style procvjetati u metaliku ove sezone.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Već neko vrijeme poznate blogerice i fashionistice brokat uspješno nose u dnevnim varijantama, no i dalje im je on bio rezerviran za posebne prigode (čitaj: Tjedan mode). Kombiniraju ga na luksuzne komade poput bundica ili najmekših džempera, a i s još detaljnijim uzorcima poput sitnih cvjetića. Modna kuća Miu Miu predstavila je kič u najljepšemu mogućem svjetlu. Torbica od brokata, ukrašena lancem i biserima, super izgleda u kombinaciji s ležernim traperom, a takvu modnu igru možete nositi preko dana, na posao i uvečer. Brokat je definitivno jedna od stvari zbog koje se veselimo jesensko-zimskoj modi.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0