Moda
1/7

Brigitte Bardot – muza nove eNVy room kolekcije

Subota 13.10. stara tvornica Gredelj s početkom u 20:00 sati. Zapamtite taj datum jer tada će se održati naša revija na Fashion.hr-u na kojoj ćemo predstaviti kolekciju za proljeće/ljeto 2013. i već sada ubrzano radimo na posljednjim pripremama za taj dan.

Završavamo  posljednje modele, dogovaramo fitting kako bi svaka haljina perfektno legla, biramo cipele, snimamo background video za pistu, šaljemo pozivnice... dakle, radi se tuta forza! A kad kažemo tuta forza onda to doslovno tako i mislimo. Neradni ponedjeljak? Baš i ne. Ne kad je nova kolekcija u pitanju, jer imamo toliko skica koje bismo žarko željeli realizirati, no već sad smo uvjereni da kolekcija od 50 modela nema baš nekog smisla pa ćemo se zadržati na 26 modela.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Ovaj put smo se odlučili poigrati s prugicama. Još ovo ljeto dok smo bili na odmoru prugice su nam se stalno vrtile po glavi kao ultimativni ljetni print. Do sada smo ga nekako uvijek zaobilazili, no ovoga puta smo se zapitali kako bi to bilo da prugicama damo dašak glamura i predstavimo ih u jednom malo drugačijem svjetlu od onog standardnog mornarskog printa kakvog viđamo u gotovo svakoj suvenirnici na našoj obali. Također, željeli smo nešto izrazito ženstveno, a kao takva nam se nametnula čipka. Čipka i prugice, hm.... Ideja nam se istog trena jako svidjela i odluka je pala.

 | Autor: No sada kada razmišljamo, ideja o prugicama nam se urezala u pamćenje puno prije ljeta kada smo razmišljajući o našoj sljedećoj muzi za proljetnu kolekciju i došli do Brigitte Bardot. Ona je sinonim za blijedo ružičaste usne, savršeno neurednu puf frizuru, tamno iscrtane oči i guess what - crno-bijelu prugastu majicu. Njen stil je uvijek bio ženstven, elegantan i prvenstveno vrlo jednostavan, ali uvijek zavodljiv. Ona je pravi pojam seksi francuskinje i jedne od najljepših žena ikad. Njezina velika briga za zaštitu životinja je još samo dodatan plus koji ju čini uistinu velikom divom vrijednom divljenja. Gledajući fotografije i brdo filmova upijali smo sve one ženstvene outfite koje je nosila i zamišljali kako bi se Brigitte danas oblačila da je još u svojim 20-ima i 30-ima. Brigitte za 21. stoljeće ,kako ju mi vidimo, nosi čipkaste pencil haljine koje ističu tijelo ili pak lepršave haljine u bezbroj pruga raznih boja.

 | Autor: A kada smo već kod boja i tu smo se željeli zadržati u pravom ljetnom ozračju. Razmišljali smo koje su to boje koje asociraju na našu obalu i zaključili smo da su to boja lavande, ružičasta kao cvijet buganvile, narančasta kao mandarine i naravno neizostavna boja kada je ljeto i odmor u pitanju, a to je modra. Modra kao more. I zaista, sa svakim modelom kojeg smo sašili dojam ljeta je bio sve veći i svaka ideja nadograđuje drugu pa smo tako i čipku raznih boja radili u patchwork tehnici ne bi li dobili prugice koje ostavljaju glamurozan dojam kojeg smo naknadno ublažili s pamučnim i svilenim T-shirt majicama.

Temu novih printeva za majice nam je ovaj put „šapnula“ sama Brigitte, a to su životinje. Iako na samoj reviji nećemo prikazati cijelu kolekciju novih majica, bit će ih dovoljno da možete dobiti uvid što za vas pripremamo sljedeće proljeće i ljeto na našem web shopu. Svaka naša kolekcija koliko god potencirala glamur i ženstvenost, uvijek u sebi nosi poruku da je odjeća tu da se zabavimo i veselimo i ne shvaćamo sebe preozbiljno u svakom trenutku. Našu prošlu proljetno/ljetnu kolekciju su tako manekenke nosile sa zelenim obrvama, dok smo ove zime sugerirali gotovo infantilne šljokaste kragnice na seksi retro haljine. Čeka vas jedna vesela kolekcija iako pomalo nostalgična, ali izrazito ženstvena i pogodna za kombiniranje. Mi se jako veselimo suboti kao i sljedećem proljeću i ljetu. Do tad vas pozdravljamo i vidimo se na Fashion.hr-u!

Vaš eNVy room

Photo: None

Komentari 0