Moda
Bazar by ReStyloh & miss7

Brendirana odjeća po 20 kn, vrtna zabava i super modna priča - sjajno smo se provele na Bazaru by ReStyloh & miss7

  • Što si sve radila ovog vikenda? Nadamo se da nisi propustila genijalnu modnu poslasticu koja je servirana na ovogodišnjem Chill&Grill festival na Jarunu
  • Modni buvljak Bazar by ReStyloh & miss7 u petak i subotu, u sklopu festivala, pripremio je modni kutak izvrsne ponude pre-loved komada po još boljim cijenama 
  • U ugođaju vrtne zabave, uz ugodno društvo, glazbu i koktele sjajno smo se zabavili, ali svjedočili i jednoj revolucionarnoj modnoj priči – saznaj kako smo se proveli! 

Svi oni koji su ovaj vikend željeli zadovoljiti brojne apetite, bili su dobrodošli na Chill&Grill festival na Jarunu u sklopu kojega je i upriličen pravi desertni užitak – Bazar by ReStyloh & miss7, modni buvljak na kojem se u petak i subotu, 2.i 3. srpnja, moglo kupiti najbolje od rabljene odjeće, obuće i modnih dodataka po povoljnim cijenama! 

Lijepi i očuvani pre-loved komadi robe, svečane toalete i zanimljive kreacije poznatih osoba s domaće scene čije su originalne cijene iznosile 2 tisuće kuna (a sada su se mogle kupiti i po cijeni od 140 kuna), zanimljive majice dugih rukava po cijeni od 30 kuna ili one ‘nikad ih dosta’ majice kratkih rukava i topići po cijeni od 20 kn (čak ako su i od 100% svile) - sve te modne poslastice dočekale su posjetitelje modnog buvljaka. 

Bazar by ReStyloh & miss7 | Autor: Matija Habljak/Pixsell Matija Habljak/Pixsell Bazar by ReStyloh & miss7

‘’Cijene su super, zapravo su smiješne, ali to nam je bila i poanta - da se ljudi ovdje dobro osjećaju. U trgovinama se mogu danas pronaći stvari za 40-ak kuna. Međutim, kada je nešto second hand prošlo je kontrolu kvalitete. Ipak je to netko nosio i prao, konci nisu popadali, mucice nisu nastale. Second hand je odjeća koja je preživjela test kvalitete’’, ispričala nam je Dijana Dražetić, osnivačica digitalne platforme za prodaju rabljene odjeće i obuće.

Modna priča s važnom porukom

Opuštajući se u ljetnoj modnoj oazi, osim isprobavanja odjeće i zanimljivih modnih dodataka poput šljokičastog plavog šešira kakvog bi u danima slave nosila Britney Spears, posjetitelji su tako mogli biti dio i neke dublje modne priče.

Bazar by ReStyloh & miss7 | Autor: Restyloh Restyloh Bazar by ReStyloh & miss7

Modni buvljak kojeg je organizirao miss7 u suradnji s ReStylohom zapravo je simbolično ušao u srpanj, mjesec ekološke osviještenosti i podizanje svijesti o ograničenoj upotrebi plastike (Plastic Free July). 

Bazar by ReStyloh & miss7 | Autor: Matija Habljak/Pixsell Matija Habljak/Pixsell Bazar by ReStyloh & miss7

‘’Svaka kupljena rabljena majica ušteda je 2700 litara pitke vode, dovoljno da netko tri i pol godine pije, jede, živi. Ogroman je utjecaj korištenja second hand mode, čak je i jači od recikliranja plastike. Kada reciklirate plastiku, pitanje je kako će reciklirati. Na primjer, samo 15% tekstila se reciklira sve ostalo ide u otpad. Teksitlna industrija je jedan od najvećih zagađivača na svijetu’’, poručila je Dijana čija digitalna platforma postoji već dvije godine.   

Bazar by ReStyloh & miss7 | Autor: Restyloh Restyloh Bazar by ReStyloh & miss7

Izvrsni komadi sasvim posebne odjeće koja je prošla test vremena na revolucionaran način postaje omiljena među mlađom populacijom i generacijom Z. No, priča nam Dijana, na Bazaru by ReStyloh & miss7 oduševljeni su bile i starije generacije kupaca koje na neki način žele i sami dati obol ekološkoj osviještenosti. 

Bazar by ReStyloh & miss7 | Autor: Matija Habljak/Pixsell Matija Habljak/Pixsell Bazar by ReStyloh & miss7

‘’Jedna žena u 50-im godinama koja je Bazar by ReStyloh & miss7 otkrila preko Instagrama povela je sa sobom svoje dvije kćeri koje nisu imale pojma da to postoji’’, ispričala je Dijana koja je razgovarala s oduševljenim posjetiteljima.

Individualnost i posebnost u second hand komadima 

No, osim što kupnjom second hand odjeće činimo ogromno dobro djelo za sve buduće generacije, mnogima je to prilika da za zasjaju u komadu kakvog nitko nema. Na buvljaku se, primjerice, u kutu za muškarce mogla pronaći i košulja koja je među najskupljima u Hrvatskoj londonskog dizajnerske modne produkcije koja odiše osobnošću i detaljima kakve su rupice manžete, i to za stotinjak kuna. 

No, mnogima je za oko zapela i kolekcija ekološke aktivistice, mlade umjetnice i kiparice Manuele Pauk koja odiše vintage modnom vibrom i probranim komadima u kojima će se nova vlasnica sigurno osjećati posebno

Bazar by ReStyloh & miss7, Manuela Pauk | Autor: Restyloh Restyloh Bazar by ReStyloh & miss7, Manuela Pauk

‘’Trudim se birati jedinstvenu odjeću, volim vintage stvari i prirodne materijale i sviđa mi sto što odjeća koju više ne nosim može dobiti novu priliku odnosno da netko može uživati u njoj.  Trudim se birati neke super zanimljive komade koji će zadržati vrijednost kasnije. Mislim da bi tako trebali birati odjeću, a ne gledati na nju kao potrošnu robu. Neke stvari kupujem u dućanima kao i svi, a neke stvari u secnond handovima'', ispričala je Manuela koja je nedavno i sudjelovala u projektu izradi divovske kornjače od morskog otpada. 

Modni događaj koji je i više od toga

Za Manuelu kao i za sve nas, Bazar by ReStyloh & miss7je zapravo lijepa modnu priča koju je lijepo podržati. Osim što podiže ekološku svijest i humanitarnog je karaktera pa će dio prihoda ostvarenih od prodaje na Bazaru ReStyloh donirati za obnovu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku

Bazar by ReStyloh & miss7 | Autor: Restyloh Restyloh Bazar by ReStyloh & miss7

Pored toga što su obnovile svoju garderobu jedinstvenim komadima i učinile dobro djelo za naš planet, sretne posjetiteljice imale su razlog i za dodatan smiješak. Naime, puno njih uživalo je u poklonima - miss7 narukvicama, novom broju miss7 časopisa i miss7 rokovnicima. Posjetitelji koji su se zadržali dovoljno dugo, mogli su uživati i u koncertu grupe Detour čijim je sjajnim nastupom i zatvoren ovogodišnji Chill&Grill festival.  

Grupa Detour nastupila na Chill&Grill festivalu na Jarunu | Autor: Matija Habljak/Pixsell Matija Habljak/Pixsell Grupa Detour nastupila na Chill&Grill festivalu na Jarunu

Zaista smo se lijepo provele na ležernom modnom vikendu za pamćenje, nadamo se da si ti uživala s nama!

Photo: Restyloh

Komentari 0