Moda
1/19

Boris Pavlin nema konkurenciju!

Treća večer ovosezonskog izdanja Cro a Portera ponudila je uistinu zanimljivu paletu dizajnera, a nit vodilja večeri je bilo šarenilo i upadljiv print. Svijetla točka bio je Boris Pavlin koji je svojim bajkovitim haljinama opet pokazao da nema konkurenciju.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell ELFS

Popularni modni dvojac poznat je po tituli „kraljevi trasha“ koji obožavaju šljokice, kratke haljine i printeve. Momci veoma vješto koriste marketing i slavne ličnosti kako bi doprli do svoje ciljane publike – veselih i šarenih tinejdžera. S novom kolekcijom tomu su se približili još jedan korak. Predstavili su casual kratke haljine s velikim printevima poput jednoroga, ruževa i Eiffelovog tornja, nešto svečanije haljine ukrašene šljokicama, lepršave suknjice, kupaće kostime i tajice.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Vidljivo je da su u novoj kolekciji ELFSi predstavili više casual komada, poput pink trenirke, jer njihova klijentela nema toliko često prilika odjenuti svečane haljine. Ne sumnjamo da će pojedini komadi biti razgrabljeni u rekordnom roku i preplaviti hrvatske ulice. No, ipak se nova kolekcija ubraja u lošija izdanja veselih ELFSa.

BiteMyStyle by Zoran Aragović

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Iznenađenje večeri je bio Zoran Aragović koji je predstavio smireniju kolekciju stavljajući naglasak na zavodljivosti i seksipilu. Očigledno je njegova razigrana žena odrasla i postala sigurnija u sebe. Dizajner je pomno sortirao izlaze tako da je reviju otvorio s izvrsnim kaputom naglašenih ramena i zatvorio s jednako tako dobrim kaputom.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Ujedno su jakne i kaputi najbolji komadi kolekcije koji pokazuju kako Zoran barata svojim poslom. Ne smijemo zanemariti njegove prepoznatljive haljine s korzetom i volanima te popularne torbice koje su u ovoj kolekciji stavljene u drugi plan. Pojedini komadi, poput duge haljine, ukazuju na jedan ženstveniji smjer Zoranove estetike kojoj se veselimo.

Monika Sablić

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Splitska dizajnerica predstavila je kolekciju inspiriranu glazbom albuma grupe Madre Badessa, mediteranskim ugođajem i dalmatinskim temperamentom. Kako je sama Monika objasnila, u središtu njenog modnog istraživanja našla se prava dalmatinska žena, koja je istovremeno ranjiva i snažna, ženstvena i dišpetna.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Puderasti tonovi i bijela boja dominiraju kolekcijom koja se sastoji od večernjih haljina koje možemo zamisliti na dišpetnim Dalmatinkama. Kolekcija je iznjedrila pokoju slatku haljinu, no izraženi šavovi, na brojnim mjestima nepotrebne mašne i bezlični komadi, čine ovu kolekciju brzo zaboravljenom.

Borna et Fils

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kontroverzna Borna Rajić je od svog pojavljivanja na prošlom Cro a Porteru podigla brojnu prašinu. Ovaj put je odlučila svima pokazati kako zna napraviti konkretne odjevne komade, poput hlača, kaputa i sakoa, a to je sve začinila itekako upadljivim printom velikih cvjetova. Ni ne čudi jer joj je kolekcija pod nazivom „Aloha zimskom mrazu“ inspirirana cvjetnim havajskim printom koji je, kako je dizajnerica objasnila, tradicionalno korišten za legendarno neukusne odjevne suvenire. Mora se priznati da je prikazana kolekcija uistinu pomak od prethodne, no unatoč tomu nam ne govori ništa o estetici same dizajnerice, osim da voli uzorke i print.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Borna je pokušala krznenim dodacima kolekciji dodati dašak glamura, no na većini modela je to bilo nepotrebno. Kao i velika kugla koja je nasmijala gledatelje. Par komada možemo uistinu zamisliti na ljubiteljicama mode koje slijede trendove streetstylea poznatih europskih gradova, no u cjelini kolekciju nose printevi, a ne kreativni pečat Borne Rajić.

Boris Palvin

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Bajkoviti Boris Pavlin prepoznatljiv je u svakom svom komadu pa čak i kad koristi kožu starih odjevnih predmeta kako bi s njima napravio gornji dio haljine. Upravo ta prva haljina izazvala je efekt iznenađenja u publici koja je bila gladna kreativnih kreacija.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Palvinove haljine svakim detaljem plijene pozornost i uvlače gledatelje u svoju modnu čaroliju koja je krhka i snažna u isto vrijeme. Poznati dizajner, za čijim haljinama uzdiše većina žena, ponovno je dokazao da nema konkurenciju u onom što radi.

Ispred nas je zadnja večer Cro a Portera na kojoj izlažu Teo P. za MAK, Luka, Linea Exclusive, Hippy Garden i Zigman.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih dizajnera...

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0