Moda
1/9

Boje za svaku priliku: Žuta podiže raspoloženje, crvena privlači pažnju

Boje mogu utjecati na vaše raspoloženja, ali i na način na kiji vas drugi doživljavaju, stoga birajte pažljivo...

Kada se ujutro probudite loše raspoloženi, odjenite nešto u žutoj boji. Rezultat? Već nakon nekog kratkog vremena, sigurno ćete se osjećati bolje. Od glave do pete – samo ako imate manje od 30 godina! Tijekom proljeća i ljeta dopuštena je i ova ”modna ludost”, samo pazite na kombiniranje – tamnoplava ili bijela idealne su boje da ublažite dramatičan utisak žutog sakoa.

 | Autor: Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn

Kaže se da crveni komadi predstavljaju najbolji izbor kada želite privući pažnju, posebno muškaraca, jer je dokazano da oni ne mogu odoljeti ženama u crvenom. Ova boja odličan je izbor i u danima kada ste umorni jer potiče dobro raspoloženje. Međutim, ako imate poslovni sastanak, izbjegavajte crvenu boju da ne biste ostavili pogrešan dojam.

 | Autor: Zara Zara

Kada želite pokazati autoritet odjenite tamnoplavo odijelo – tako ćete ostaviti utisak osobe koja sve drži pod kontrolom. Ako, pak, želite istaknuti da ste pouzdana osoba, odaberite svjetlije nijanse plave. Ukoliko u ormaru nemate crno ili plavo odijelo, kao zamjena može poslužiti odjeća tamnozelene nijanse.

 | Autor: Zara Zara

Želite li privući pažnju na radnom mjestu, odjenite nešto ljubičasto. To je odlična boja i za večernje izlaske – predstavlja alternativu crnoj. Ljubičasta otkriva odgovornu i smirenu osobu, pa ukoliko vam pristaje ova boja – zaigrajte i na tu kartu.

 | Autor: asos asos

Što se tiče ne-boja, crne i bijele, važno je da istaknemo i ovo: bijela odlično pristaje osobama svjetlijih očiju, osobito ako se kombinira s bojom pijeska ili sivom. Crna je savršen izbor za poslovne sastanke, ali je idealna i za večernje izlaske. Nije važno o kakvom je materijalu riječ – i nekvalitetne crne krpice djeluju elegantno.

 | Autor: Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn

Savjet plus! Ako vaša figura ima oblik kruške, birajte kombinacije svijetlih i tamnih boja: svijetla vizualno povećava dekolte, a tamna sužava bokove.

Photo: arhiva

Komentari 0