Moda 02. srpnja 2013.

Bogatstvo boja i tekstura na reviji Christian Diora

Guliver Image/Getty Images.
1/14

Sve oči su u ponedjeljak 01. srpnja bile uprte u Rafa Simonsa koji se, kako se čini, od dolaska na kreativno kormilo legendarne dizajnerske kuće Christian Dior iz kolekcije u kolekciju mora dokazivati. Dok jedan dio modnog svijeta u njega gleda kao u gurua, drugi mu osporavaju dobivenu ulogu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images A to je poznati dizajner vjerojatno postigao i svojom novom haute couture kolekcijom prikazanom na pariškoj pisti. Bogatstvo boja, tekstura, detalja i krojeva, kao i miješanje različitih komada i detalja u jednu cjelinu, glavna su karakteristika novih kreacija.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Raf Simons u visoku je modu uveo jedan drugi senzibilitet. Dok je njegov prethodnik išao onom što veće i raskošnije, to bolje, Raf je ublažio nekadašnji haute couture dojam i predstavio kolekcije koje su itekako nosive i koje se vraćaju počecima ove modne kuće.

 | Autor: Briquet-Gouhier-Guibbaud-Orban/WABACA/PIXSELL, Guliver Image/Getty Images Briquet-Gouhier-Guibbaud-Orban/WABACA/PIXSELL, Guliver Image/Getty Images Možda si on ne daje slobode prilikom dimenzija haljine, ne igra na pompozan dojam koji na prvu ostavlja bez daha, no njegove haute couture kolekcije sve su samo ne uštogljene i monotone. Njegova kreativna sloboda vidljiva je na drugim poljima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images U novoj kolekciji ta sloboda uočava se kroz predstavljanje različitih, na prvu nepovezanih komada, kroz miješanje boja i uzoraka, kroz kreativni „kaos“ kod kojeg pomno oko iščitava istančanu poveznicu.

 | Autor: Briquet-Gouhier-Guibbaud-Orban/WABACA/PIXSELL Briquet-Gouhier-Guibbaud-Orban/WABACA/PIXSELL Kreacije sadržavaju dinamiku koja je vidljiva kroz manje i veće detalje, poput volana, resica i ispupčanih dijelova, koji imaju svoj zaseban život. Oni se kreću s modelom i tako cjelokupnom stylingu pružaju životnu i pozitivnu notu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Njegove haute couture kolekcije usmjerile su se krajnje luksuznom klijentu. Dok je Galliano ovaj modni tjedan gledao kao teatralnu pozornicu na kojoj je sve dopušteno, pa čak i „negiranje“ klijentele, Rafu je upravo ona nit vodilja. Kreacije su itekako nosive izvan modne piste, a luksuzna raskoš vidljiva je kroz bogate detalje koji pozornost plijene iz svakog kuta.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Raf Simons poseban je dizajner koji se na pariškim modnim pistama ističe svojom kreativnom vizijom. Njoj se dio modnog svijeta klanja, dio ju negira. Kojoj god strani pripadali, ne možemo negirati da njegove kolekcije nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Dojmljive kolekcije pamte se i nakon što defile završi!

U galeriji detaljnije pogledajte dio kreacije iz nove haute couture kolekcije kuće Christian Dior...

Komentari 0