Moda
1/17

Bermude – osnovni komad muške ljetne garderobe

Svake sezone najpopularniji ljetni trend u muškoj modi zasigurno su bermude. Ove godine u ponudi nalazimo ozbiljne modele, ali i one ležernijih dezena i krojeva. Žarke boje, neobični uzorci i različite duljine omogućuju kombiniranje jednako za dnevne i večernje kombinacije, a svoje mišljenje je dao i dizajner Ivica Klarić.

Kratke hlače i bermude idealan su odabir za vruće ljetne dane, pa su stoga postale svojevrstan modni imperativ.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR

Iako se najčešće vežu uz ležernije kombinacije prigodne za slobodne trenutke i godišnje odmore, ove godine bermude su dostupne u elegantnijim verzijama, a imale su i pojavljivanje ne crvenom tepihu. Od domaćih dizajnera, u svojoj kolekciji ih je predstavio dizajner Boris Banović, dok se glazbenik Pharell Williams odlučio upravo za tu vrstu kratkih hlača i elegantan sako kao styling za dodjelu Oscara. Reakcije modnih kritičara na Lanvin odijelo bile su većinom negativne, dok se s njima ne slaže hrvatski modni dizajner, Ivica Klarić.

 | Autor: ©Chase Rollins 2014/Press Association/PIXSELL ©Chase Rollins 2014/Press Association/PIXSELL

''Postoji verzija keper kratkih hlača po uzoru na klasične hlače koje su kao fina varijanta čak i za posao, a tako i varijanta kratkih kargo hlača za ležerniji look. Ukoliko je u pitanju varijanta bermuda po uzoru na fine hlače kao što je bio slučaj kod Pharella, ne vidim razlog za negativne reakcije. Doduše na Oscaru su svi navikli na "black tie" pa je to bio malo šok za modnu kritiku'', kazao je Ivica Klarić.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR

Upravo takvi, malo elegantniji modeli bermuda s kosim džepovima ili pak traper verzije s podvrgnutim nogavicama postali su pravi trend u ljetnoj sezoni. Sve boje su dopuštene, a naročito crvena, zelena, žuta i narančasta. Ove godine su u trendu uzorci, što u modnom žargonu podrazumijeva pravu igru s šarenilom, printom, prugama, cvijećem, kockicama i ostalim zanimljivim motivima.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell

Jedini problem koji se najčešće javlja je što obuti uz bermude. Japanke svakako izostavite iz kombinacija, osim ako ste se uputili na plažu. Birajte obuću u kojoj će do izražaja doći zglobovi i listovi, a poželjno je i da se mogu nositi bez čarapa. Najbolji izbor je kožna obuća, a posebno efektno izgleda kombinacija s ravni sandalama s poprečnim remenjem koja je iznimno popularna u posljednje vrijeme. Košulje se uvijek dobro slažu uz kratke hlače, a još ukoliko vam posao dopušta takve kombinacije – ne možete pogriješiti. Za ležernije stylinge odaberite majice s duhovitim natpisima i motivima koji će unijeti dozu razigranosti u look.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

''Ležeran look uz T-shirt ili malo ozbiljniji uz košulju koja je u ovom slučaju izvan hlača, a ne kao što je slučaj s dugim hlačama kada se košulja definitivno nosi unutar hlača'', zaključio je Ivica.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR

Ipak, s obzirom da je ljeto, odaberite ležeran look koji ćete upotpuniti s klasičnim remenom, upadljivim sunčanim naočalama i spremni ste za uživanje. 

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije i cijene iz domaćih trgovina...

Photo: ©Chase Rollins 2014/Press Association/PIXSELL

Komentari 0